USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Родина тренерів з Донецька приїхала до Луцька підіймати спорт

24 Вересня 2015 07:00
Невизнана війна на сході Україна змінила не одне життя, переписала не одну долю. Так сталося із сім’єю тренерів-легкоатлетів із Донецька, які після початку бойових дій на малій батьківщині вимушені були покинути рідну домівку і переїхати до Луцька. Утім родина настільки уподобала відносно невеличке та комфортне місто, що прийняла рішення залишитись тут назавжди.

Так, заслужений тренер України Олег Вегнер щиро переконаний, що разом із своєю половинкою Оленою, «підійме з колін» легку атлетику на Волині та виховає справжніх чемпіонів, тим паче, що з оновленим стадіоном «Авангард» заповітна мрія легко стане реальністю.


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Перші змагання на оновленому «Авангарді». ВІДЕО

Чому для переїзду обрали саме Луцьк?

- До Луцька нас запросили друзі. Вони розповіли, що в обласному центрі Волині облаштовують прекрасний стадіон. Тренерів такої кваліфікації, як я і моя дружина, на жаль, у Луцьку поки немає. Тому нас попросили приїхати, натомість із зони проведення АТО. Це чудово, що тепер маємо можливість готувати майбутніх чемпіонів з легкої атлетики й серед лучан. Мої колишні учні неодноразово ставали чемпіонами Європи. Разом з нами з Донецька переїхав і призер Чемпіонату України серед дорослих Данило Даниленко. Ще один вихованець отримав звання заслуженого майстра спорту, два – звання «міжнародника» й 15 чоловік стали майстрами спорту, - із захопленням розповідає Олег Іванович.

- У Луцьк потрапили завдяки Федерації легкої атлетики України, зокрема дуже допоміг Володимир Рудюк. До цього ми стукали в «двері» різних областей України. Але з усіх запропонованих варіантів Луцьк найбільше припав до душі. Напевно, так сталося тому, що в цьому місті тренерів цінують більше, ніж будь-де. Тут відношення до легкої атлетики – на найвищому рівні. Бо люди в цьому зацікавлені. Таке диво побачиш не усюди. В принципі, у рідному Донецьку в мене і моєї родини усе було добре до того моменту, поки не розпочалась війна, - підтримує чоловіка й дружина Олена, яка, до слова, також стала на тренерську стежинку.

Страшно було покидати рідну домівку?

- Боязно було від того, що їхали у невідомість. Інше місто… Все, що могли, ми завантажили в авто і взяли із собою. А квартира і нажите добро залишилось там, в Донецьку, - зітхає пан Олег.

Власне, яким був рівень легкої атлетики у Донецьку? Звісно, до початку війни…

- На жаль, поки що легка атлетика Волині значно «відстає» від донецької. Але, з нашою допомогою та бажанням працювати, а в динаміку роботи ми вже «вклинились», я переконаний, що легку атлетику області ми піднімемо, - зазначив лекгоатлет.

Уже взялися тренувати волинських спортсменів?

- Так. Поки що займаюсь зі студентами. Просяться на тренування дітки маленькі, але малюків ми поки що у групи не набираємо. Батьки постійно телефонують, але я прошу дати нам час втягнутися в роботу. Зате робимо активний відбір по школах міста, - каже донецький тренер.


Пані Олена також зізналась, що у Луцьку починає набирати власних вихованців.

- І, якщо у них є «база», ми зробимо з них чемпіонів. Я в цьому впевнена, - посміхається спортсменка.

Як ви оцінюєте оновлений стадіон «Авангард» з професійної точки зору?

- Реконструйований стадіон може дати найефективніші заняття для дітей, спортсменів, тут може тренуватися збірна України. Він відповідає усім нормам європейського стандарту, – зазначив Олег Іванович.

- З технічної точки зору бігові доріжки сертифіковані, тому на стадіоні можуть проводити Чемпіонати України та Європи, - додала пані Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбудуться змагання, яких не було 30 років. ВІДЕО

Якими є ваші плани на майбутнє?

- Ми приїхали до Луцька і з тим розрахунком, що залишимось тут жити назавжди і повністю підніматимемо легку атлетику на Волині. Я полюбив Луцьк з першого погляду: маленьке місто, чисте повітря, і, найголовніше, щирі й добрі люди, які завжди підтримають, допоможуть, підуть на зустріч. Жодних негативних емоцій від місцевих мешканців я не відчув. І в Донецьку, і в Луцьку є хороші люди, - чесно зізнався тренер зі сходу.


Якими ви бачите шляхи розвитку та піднесення легкої атлетики у Луцьку. Як її поставити на гідний світових стандартів рівень?

- На Волині є чудові діти. Можна сказати, що ми шукаємо таланти в області. І я переконаний, що з часом вони з’являться. Для того, щоб займатись спортом, потрібно, як мінімум, прийти на стадіон. Особисто я почав займатися легкою атлетикою з 16 років і при цьому отримав звання майстра спорту, був чемпіоном України. Тобто, у будь-якому віці можна прийти у спорт, якщо є бажання, прагнення, а ще працьовитість та трішки таланту. Кожен може досягнути високих результатів, - запевняє Олег Іванович.

- Тренерською діяльністю займаюсь з 2003 року. Спортом почала займатись з 15-ти років. Після народження доньки мене переслідували травми. У 26 років прийняла важке для себе рішення: кинути спортивну кар’єру і допомагати чоловіку. Тож, до мене прийшли діти і моя тренерська робота пішла вгору. Так, мої спортсмени почали масово ставати чемпіонами країни, отримувати звання майстрів спорту, подорожувати за кордон. Сподіваюсь продовжити ці починання і на Волині», - мрійливо посміхається пані Олена.

Що можете побажати людям, які стали на широкий спортивний шлях?

- Досягнути високих результатів, аби стати гордістю області й країни в цілому. Стояти на п’ятдесталі з прапором України в руках, - щиро бажає майбутнім чемпіонам спортивне подружжя.

До слова, не залишилась обабіч спорту й донька легкоатлетичної сімейки 13-річна Карина. Уже цього року дівчина зайняла друге призове місце в юнацькому чемпіонаті України з легкої атлетики.

Наразі Карина навчається в ЗОШ № 25. Дівчинка розповіла кореспонденту Інформаційного агенства Волинські Новини про те, що у Луцьку їй вдалось знайти багато вірних друзів.

«Головне у спорті – це бажання й працелюбність. І тільки тоді до вас прийде справжній успіх», - переконує юна спортсменка.


Розмовляла Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
ЗемляЧка Показати IP 24 Вересня 2015 07:40
так как палыця поднял луцк то к нам все потянуться. Так держать
Іван Показати IP 24 Вересня 2015 07:55
І не набридло вам писати про той стадіон ?
Andrij до Іван Показати IP 24 Вересня 2015 09:19
A 4um tu mozesh poxuzyvatusja ?
луч до Andrij Показати IP 25 Вересня 2015 10:41
добрі справи робляться в тиху, а такі справи називаються ПІАР. ПІАР це вкладання коштів в себе для подальшого їх повернення
луч до Іван Показати IP 25 Вересня 2015 10:39
треба ж ще раз БАБЛОДІЙНИКА похвалити.
Василь Показати IP 24 Вересня 2015 08:37
Хай Бог Вам допомагає!
Анонім Показати IP 24 Вересня 2015 09:10
Хай їдуть картоплю вирощувати,щоб мали що їсти, а то спорт з Донецка підіймають, бо в нас нема кому.Це легше, а не в полі пахати
Так до Анонім Показати IP 24 Вересня 2015 11:48
Бути хорошим тренером,до якого тягнуться учні,показувати з ними достойний результат це дуже складна робота.Може і легша за вирощування картоплі,але теж необхідна.Запитайте у спортсменів.
Вацык до Анонім Показати IP 24 Вересня 2015 16:11
Тебе, полудурок, на роду написано, картофель копать!
лучанка Показати IP 24 Вересня 2015 09:17
А без донецьких тренерів наш спорт не був спортом?! Ото ощасливили нас.
Сергій до лучанка Показати IP 24 Вересня 2015 11:54
Хай допоможуть нашим спортсменам стати кращими,хіба це погано?Хай "розворушать" трохи деяких наших тренерів,які сидять роками та нічого практично не роблять (а такі точно є),а тільки зарплату чекають.
мімоідущій Показати IP 24 Вересня 2015 11:23
дочка красива )
Не байдужі Показати IP 24 Вересня 2015 13:55
А без легкоатлетичних доріжок, на асфальті готувати спринтерів призерів чемпіонатів України, що СЛАБО?!!!
олена до Не байдужі Показати IP 24 Вересня 2015 14:50
вы наверное застряли в 80 ых
Анонім до олена Показати IP 24 Вересня 2015 15:18
Мабуть Ви не володієте інформацією, що 10 років по тому була знищена легкоатлетична доріжка на луцькому с. "Авангард" і спортсмени готувались до змагань саме "на асфальті".
Олена до Анонім Показати IP 24 Вересня 2015 18:26
так а результати якi були?
Палицею по дупі Показати IP 24 Вересня 2015 22:03
Якщо Ви критикуєте Палицю, то Ви мабуть не можете мислити адекватно... що наш нинішній зробив для спорту - ???? Відповідь - 0. Палиця нормальний чувак, відчуває, куди треба класти бабки, в рідний Луцьк... я б так і зробив сам. Та мати такі майданчики - це просто мрія, в інших місцях, такі майданчики платні, а внас хочеш приходь і зганяй своє сало. Різниця - бабки свої тратить, а не бюджетні.
КОЛЯ Показати IP 25 Вересня 2015 00:06
ага, в одесу так вклав ы покерував, шо йома йо
старт Показати IP 25 Вересня 2015 17:07
заборонив легкоатлетыв пускати на стадыон кварцяный

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus