USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Депутати закидали питаннями Романюка

25 Лютого 2015 15:51
Луцький міський голова Микола Романюк звітував перед депутатами міськради. Щоправда, звіт міського голови відразу перейшов у формат запитання-відповідь.

Відсутність стратегії стосовно ринків та Старого міста, підозри у корупційних діях та проблема повернення містом валютних кредитів – запитання міському голові ставили обранці луцької громади.

Звітував Микола Романюк про роботу виконавчих органів міської ради в 2014 році під час 71-ї сесії міськради 25 лютого.



Депутати вирішили не заслуховувати текст звіту, а одразу перейти до запитань та відповідей. Так, Депутат Андрій Козюра поцікавився, як використовуватимуть пісок та сіль,які були заготовлені на зиму. Міський голова відповів, що невикористані на підготовку до зими кошти перерозподілять на інші потреби.

Депутат Аскольд Пекарський запитав про готовність міської влади до роботи в умовах воєнного стану та стан луцьких укриттів та бомбосховищ. Міський голова відповів, що інформація щодо роботи в умовах воєнного стану є закритою, а щодо укриттів та бомбосховищ, проведена їхня інвентаризація, проте чимало з них знищили самі мешканці.

ЧИТАТИ ЩЕ: РОМАНЮК САБОТУЄ СПОРУДЖЕННЯ ПАМ’ЯТНИКА БАНДЕРІ У ЛУЦЬКУ?

Про перспективи спорудження пам’ятника Степану Бандері цьогоріч запитав депутат Юрій Вега. Микола Романюк зазначив, що якби ініціативна група працювала активніше, довести до кінця справу можна було б швидше.

Депутат Андрій Осіпов звернув увагу на отримання кредитів у валюті від міжнародних фінансових інституцій та те, чи враховували стрімке збільшення курсу. Мер відповів, що наразі тривають переговори з Європейським банком будівництва та розвитку щодо різниці курсу і представники ЄБРР запевнюють, що курс повинен значно знизитися.



На те, що не була помітна жодна стратегія міського голови стосовно Старого міста та діяльності ринків у Луцьку, звернув увагу Павло Данильчук. Він запитав Миколу Романюка про стратегію на його майбутню можливу каденцію. Міський голова визнав, що готовий записати у свої недопрацювання відсутність стратегії щодо Центрального ринку. Майбутню стратегію він, з його слів, бачить в енергозбереженні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ РОМАНЮК НЕ НАВАЖИВСЯ ПЕРЕНЕСТИ ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК



Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук запитав про те, які дієві заходи вживає міська влада для того, щоб змусити сплачувати орендну плату недобросовісних орендарів (окрім безрезультатної писанини). Міський голова пообіцяв надати відповідь про роботу у цьому напрямку міської влади у письмовій формі.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ «ЗА СПИНОЮ» МЕРА НЕ ПЛАТЯТЬ ЗА ОРЕНДУ ЗЕМЛІ



Також Ігор Поліщук попросив мера прокоментувати інформацію у ЗМІ про автомобіль, який Микола Романюк начебто отримав в оренду від структури, близької до групи «Континіум» (що є корупційною дією). Міський голова не став давати пояснень, назвавши цю інформацію «здогадками», та запевнив що не має особистого автомобіля, а в оренду автівки брав і попередній міський голова.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКИМ АВТО І ЗА ЧИЇ КОШТИ КОРИСТУЄТЬСЯ ДЛЯ СЛУЖБОВИХ ЦІЛЕЙ МЕР ЛУЦЬКА

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Микола Дендіберін нагадав міському голові про обіцянки облаштування спортмайданчиків зі штучним покриттям, проте цього протягом чотирьох років так і не відбулося.

Нагадаємо, покриття для футбольного поля на місці кінноспортивної школи на вулиці Глушець пообіцяла надати Федерація Футболу України, а міського голову Миколу Романюка попросили написати відповідне звернення у ФФУ.

Депутати Роман Романюк, Василь Гриб, Анатолій Бірюков, Євгеній Ткачук та Микола Яручик активно хвалили міського голову, принагідно засуджуючи усіх обранців громади, які посміли піддати критиці його діяльність.

Як зауважив депутат Андрій Осіпов, оскільки мер оголосив про балотування на наступний термін, його звіт варто сприймати як частину передвиборчої програми. Також він звернув увагу на телепрограму «Місто», яка, з його слів, містить у кожному випуску до 15 виступів міського голови і більше подібна на висвітлення брежнєвських часів, ніж на сучасну програму про місцеві органи самоврядування. Також він зауважив, що міський голова наполегливо пояснює всю критику своєї діяльності «передвиборчою програмою», знизуючи плечима.

Статистичною інформацією про місто, а не звітом назвав звіт міського голови Ігор Поліщук. З його слів, у друкованому звіті йдеться про луцькі підприємства, ОСББ та спортивні досягнення, до яких немає стосунку мер.

ЧИТАТИ ЩЕ: СКІЛЬКИ ВИТРАТИЛИ НА ДРУК ЗВІТУ ЛУЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ

У підсумку, після численних запитань, депутати взяли до відома звіт міського голови.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 25 Лютого 2015 16:07
Депутати є великими критиканами, але жоден з них не сказав ,що готовий очолити будь-яке комунальне підприємство ,щоб навести порядок.
ВВС Показати IP 25 Лютого 2015 16:28
Державні справи для романюка- не головне. Зараз головне питання - перенести авторинок з Єршова, щоб встигнути рванути долю з цієї оборудки. Будемо жити по- новому.
Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 16:52
Треба не питаннями ,а яйцями .закидати.
патріот Показати IP 25 Лютого 2015 20:31
Яручик-прихвостень Романюка і *мо!!!!!!!!!!!!
Оля Показати IP 25 Лютого 2015 20:42
Яручик хороший насправді - не заздріть!!!
Йо Показати IP 25 Лютого 2015 21:41
Яручик - це псевдонім Романюка, чи можливий його варіант?
Михайло Показати IP 25 Лютого 2015 22:51
Цікаво, а чого депутати не ставлять питання про те чи взагалі розрабляється Стратегія розвитку міста Луцьк на довгострокову перспективу? У Львові така стратегія є працює і тому видно результати, а у нас так собі пливемо як....по річці ... нажаль!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 25 Лютого 2015 23:40
якщо говорити серйозно, жодного питання пан мер за свою каденцію не вирішив. дороги в Луцьку далеко не в найкращому стані, освітлення вулиць і поготів, збір і вивезення сміття - у жахливому стані, обслуговуваня будинків, вулиць, прибудинкових територій - ніяке, дитсадків обмаль, фінансування мізерне, навчальні заклади (школи) фінансуються нерівномірно комусь все, а комусь дуля з маком, транспортне забезпечення повите корупційними схемами і пущене на самопас, проблеми комунальних підприємств систематично не вирішуються. зате виконком вправно займається відписками, відмахуючись від громадян, як від надоїдливих мух. ТО ЧИ ПОТРІБЕН ЛУЦЬКУ ТАКИЙ МЕР ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus