USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку юні науковці протягом двох днів створюватимуть стартапи. Фото

22 Січня 2023 11:05
Юні волинські науковці, які є вихованцями Малої академії наук, протягом двох днів створюватимуть стартапи, які пізніше матимуть шанс на реалізацію. Ідеї слухачі МАН будуть продукувати в рамках циркулярної економіки, яка передбачає безвідходне виробництво.

Хакатон за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та департаменту молоді і спорту Луцької міської ради відбувається у Луцькому національному технічному університеті.

Загалом в проєкті беруть участь 25 слухачів Малої академії наук. Протягом двох днів юні науковці працюватимуть над концептами стартапів в рамках циркулярної економіки. Як розповів керівник Pole Startup Incubator ЛНТУ Максим Войчук, протягом першого дня учасники матимуть дві лекції з циркулярної економіки та основних інструментів створення стартапів. Далі юні науковці працюватимуть в командах, кожна з яким матиме свою тематику, а наступного дня вже допрацьовуватимуть свої ідеї. Найкращим ідеям будуть пропонувати інкубаційну програму, аби юні науковці могли пробувати втілити їх у життя.
«Циркулярна економіка або економіка закритого циклу – це концепт, коли відходи від виробництва одного продукти стають сировиною для іншого, або сам продукт після його вживання стає сировиною для нового продукту. Тобто це економіка, яка не утворює відходів», – зазначив Максим Войчук.
Менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тарас Осадовський передав вітання від голови правління Катерини Шкльоди.

«Мені дуже приємно, що стільки багато молодих людей прагнуть навчитися чомусь новому в позашкільний час, у вихідний. Ви могли б відпочивати вдома, натомість навчаєтеся – це дуже важливо для нашої країни. Ви – це майбутнє, на вас покладатиметься місія відбудови нашої країни. Саме через такі заходи ви навчитеся, як це зробити. Хочу побажати, аби всі ваші проєкти були реалізовані», – наголосив Тарас Осадовський.
Ректор ЛНТУ Ірина Вахович відзначила, що діти, які створюють стартапи, щоразу молодші, адже раніше в університеті відбувалися хакатони створення стартапів для студентів, нині ж їх створюватимуть учні шкіл.

«Один з напрямків правильного руху нашої країни – це технічний розвиток. Українці завжди вирізнялися гарними підходами до самовдосконалення. Я вірю в найближчу перемогу нашої країни. В програмах уряду та програмах наших партнерів є низка ідей щодо відродження України. Якщо ми будемо робити помилки, які робили до війни, то не зможемо стати конкурентноспроможними у світі. Сьогодні ми доводимо, які ми мужні та об‘єднані, а після війни нам потрібно проявити мудрість та розум, аби забезпечити розвиток нашої країни», – переконана Ірина Вахович.
Керівник департаменту молоді і спорту Луцької міської ради Володимир Захожий побажав учасникам успіху в захисті проєкту.

«Хочу, щоб ваша частинка, яку ви вкладаєте в розвиток економіки в майбутньому, була визначальною. Нехай у вас завжди буде багато наполегливості, рішучості та бажання працювати на нашу країну. Незважаючи на складний час, сьогодні ми розраховуємо на молодих людей. Ніколи не думайте, що ви гірші когось. Ваші знання та бажання для України є необхідними», – сказав Володимир Захожий.
Відзначимо, що усі учасники хакатону отримали мотиваційні подарунки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus