USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку звільнили 100 кондукторів та «апгрейдять» старі тролейбуси

3 Березня 2021 10:54
Введення системи автоматизованого проїзду, скорочення посади кондукторів та «апгрейд» стареньких тролейбусів – у міськраді розмовляли про роботу Луцького підприємства електротранспорту.

Про це під час виконкому розповів генеральний директор комунального підприємства «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц.

З його слів, з 1 липня 2017 року комунальне підприємство має позитивні тенденції до змін.

Зокрема, за останні чотири роки значно вдалося зменшити борги підприємства по деяких статтях, у тому числі по пенсійному фонду вдалося скоротити суму заборгованості з 4 мільйонів 800 тисяч до 2 мільйонів 600 тисяч гривень.

Окрім того, вдалося ввести систему автоматизованої оплати проїзду, що дозволило звільнити близько сотні кондукторів та зекономити значну суму з фонду оплати праці - у межах 8 мільйонів гривень.

«Ми звільнилися від готівки у тролейбусах, так як ще залишилось у автобусах. Вже четвертий рік жодного тролейбуса не поставили «під паркан», хоча до того – за пів року вісім штук. Так, вони старенькі, тричі списані, але усі вони в нормальному стані та працюють. Бо, як то кажуть, нове відро кров’ю лито, і кожен новий тролейбус – це додаткові витрати з бюджету», - зазначив головний тролейбусник Луцька.

Водночас старенькі тролейбуси, які ще на рейсі, на підприємстві перефарбовують у тому ж стилі, що й нові.

Натомість, як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, у 2019 році на виплату компенсацій пільгових перевезень і на фінансову допомогу ЛПЕ було спрямовано майже 69 мільйонів гривень.

У 2020 у зв’язку з впровадженням системи АСОП на потреби підприємства виокремили 43 мільйони гривень з бюджету.

«Це – серйозне зменшення витрат. До того ж після встановлення АСОП значно збільшилась денна виручка підприємства – з 60-70 тисяч до 100 тисяч гривень в день. Однак у січні та лютому минулого року, одразу після впровадження системи автоматизованої оплати проїзду, системи АСОП, впровадили карантин, що значно зменшило доходи ЛПЕ. Утім ми очікуємо постанови від Кабміну, яка скасує заборону на стоячі місця в тролейбусах», - наголосив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, 16 лютого 2021 року Луцьк отримав чергові тролейбуси від місцевого заводу «Богдан». Цього разу місту передали чотири транспортні засоби.

Ще в квітні минулого року міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня, наприкінці січня місту передали ще чотири «Богдани».

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володя Показати IP 4 Березня 2021 08:04
А як щодо сотні звільнених людей? Їх працевлаштували чи просто за двері?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus