USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«У Польщі всі вороги, крім Росії», - польський експерт

7 Лютого 2018 21:51
Політичні настрої у Польщі складаються так, що ворожими і недружніми державами, що плетуть проти Польщі змови оголошуються всі - від Ізраїлю до Німеччини. Лише Росію та її президента Володимира Путіна не чіпають.

Так висловилася фахівець з Інституту філософії при Варшавському університеті, експерт Європейського центру моніторингу расизму та ксенофобії Магдалена Сьрода у своїй колонці на Gazeta Wyborcza, повідомляє Gazeta.ua.

Навіть у зв'язку зі Смоленською катастрофою ніхто не згадує Росію.

"Так, інші диявольські сили потужні - гейське лобі, яке перетворює польських хлопчиків на дівчаток, біженці, які настільки всюдисущі й непередбачувані, що можуть прикидатися студентами медичного вузу у Вроцлаві, роблячи там бомби. Тепер на сцені з'явився єврей - багатоликий, тому що розсіяний по діаспорам ворог: то ізраїльський то американський, європейський. Але тільки не Путін. Путін не єврей, не гей, не німець, не біженець. І Росія більше не наш ворог. Навіть у "Смоленській справі" російська тема зникла", - пише Сьрода.

Авторка вважає, що така позиція нагадує політику прорадянської Польської Народної Республіки (1952-1989 року).

"У нас є щедра соціальна політика, ідеологізовані ЗМІ і освіта, симулятор демократії, в якій більшість інститутів підпорядковуються одній партії і, нарешті, вороги. Захід намагається позбавити нас суверенітету, Ізраїль - грошей, Франція - виделок (заступник міністра оборони Польщі Бартош Ковнацкий казав, що поляки навчили французів користуватися виделками, - ред.), а Німеччина - гідності. Одна Росія залишається недоторканною. Так було при ПНР: "Польсько-радянська дружба — це мир, незалежність і щасливе завтра нашої вітчизни"", - заявляє Сьрода.

Як повідомлялося, польський парламент 1 лютого ухвалив зміни до закону про ІНП, якими, зокрема, запроваджується кримінальне переслідування всіх, у тому числі й іноземців, за приписування польському народові відповідальності за злочини нацистів у роки Другої світової війни. Законом запроваджується також покарання за заперечення "злочинів українських націоналістів" у роки війни проти громадян Другої Речі Посполитої.

Напередодні, 6 лютого, президент Анджей Дуда підписав цей закон, одночасно направивши його до Конституційного суду. Дуда повідомив, що направляє закон для того, щоб КС оцінив, чи закон не суперечить статті Конституції про свободу висловлювань, й оцінив положення карного характеру, що випливають із цього закону.

Ухвалені обома палатами польського парламенту зміни до закону про ІНП, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, протести в Україні та Ізраїлі, а також стурбованість у США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ввв Показати IP 7 Лютого 2018 23:04
Ось воно, справжнє лице Польщі !!!!!!! Інформація для роздумів.
ник Показати IP 7 Лютого 2018 23:52
росией правит х*йло а польшей просто пи*дюк.
Антон Показати IP 8 Лютого 2018 00:18
А Україною править шоколадне Х_йло! Бо народ вибрав, повівся на популізм! Дуда літає відпочивати на Мальдіви? А рошен літає коли в його країні куча проблем. Хай Польща і за путіна в головах деб*лів, але Польща в 100 разів успішніша за Україну.
Россиянин Показати IP 8 Лютого 2018 08:28
У нас с поляками много общего. Мы не делаем героев из предателей, которые служили нашим врагам.
Українець до Россиян Показати IP 8 Лютого 2018 09:51
Кому с"ка служив сталін який знищив міліони українців - расєї, у вас він герой а у нас х"йло зрадливе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus