USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У суді показали кадри з місця убивства Каті Литкіної

19 Квітня 2017 08:58
Під час чергового судового засідання у справі вбивства 16-річної мешканки Нововолинська Катерини Литкіної оприлюднили відеозаписи з місця убивства дівчини.

І тільки підозрюваний у вбивстві Назар Статочнюк та його мати старанно не підводили очей на екран, - повідомляє «Радар».

«Це було страшніше за всі фільми жахів. Але підозрюваний зберігав спокій. Не бачила нічого страхітливішого за ці кадри. Півгодини безперервного жаху, і ти знаєш, що це не кіно. Суддя, що головувала на процесі у Ковелі, прочинила навстіж вікно, хоча на вулиці було дуже холодно. Мама вбитої Каті заридала й вибігла з залу, аби взагалі того всього не бачити», - пише авторка повідомлення журналістка Наталя Камишнікова.



З її слів, досліджували докази: два диски з відеозаписом огляду місця, де виявили тіло 16-річної дівчини. Виявив батько – Сергій Литкін 11 серпня надвечір. А тоді на терикон третьої шахти (це околиця Нововолинська) прибула поліція. Фіксували на відео двічі: в темряві, після 22-ї години, і вранці після 8-ї.

Суддя Ірина Логвинюк розрізала конверт, у якому зберігалися ці докази, відеозапис з’явився на двох екранах. І всі ми вдивлялись у ті кадри, повільно й важко усвідомлюючи: оце те, на що вони перетворили легку, веселу, мрійливу, неймовірно чарівну дівчину.



«Дивились усі, крім юного підозрюваного – 16-річного Назара Статочнюка і його матері. Ці двоє старанно не підводили очей навіть тоді, коли всі ми ціпеніли від побаченого», - пише Наталія Камишнікова.

У перерві Назарова мати показувала конвоїрам якусь газету. Імовірно, той серпневий номер «Волині», де начальник слідчого департаменту ГУ НП у Волинській області Наталя Пасічник сказала: доказів проти взятого під варту Статочнюка обмаль і не можна з певністю заявляти, що саме він причетний до вбивства.



Вона це казала у серпні, але минуло вже 9 місяців.

За цей час багато таємного стало явним.

Знайшли розбитий телефон Каті. Встановили точний час, коли Статочнюк – у ніч проти 1 серпня – вимкнув комп’ютер. Дізналися чимало важливих для слідства подробиць. Усі вони (чи майже всі) будуть оприлюднені на суді.

Їх знає не лише прокурор Сергій Самчук, а й адвокат підозрюваного Віктор Шостак. Знає й представниця інтересів неповнолітнього Статочнюка – його мати Вікторія Гуліда.

Ну, а найбільше знає, як там було насправді, сам Назар – худорлявий, тихий хлопець у клітці, яку охороняє конвой.



Вони так старанно не дивились на екран, ані Назар, ані його мати, що це було промовистіше за всі слова.



Перед переглядом відеодоказів зал довго провітрювали. І не лише тому, що задуха. Атмосфера була гнітючою.



Після огляду доказів. Вікторія і Сергій Литкіни виснажені до краю



Мати підозрюваного Назара Статочнюка.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель дівчини сколихнула весь Нововолинськ. У поліції з'явився перший підозрюваний - місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені, що за ґрати відправили невинну людину. Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії, його поліція допитала по Скайпу. 6 лютого 2017 року прокуратурою області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом убивства неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної. Стосовно причетного до вбивства неповнолітнього Назара Статочнюка обвинувальний акт скеровано до суду. Матеріали стосовно іншого підозрюваного у вчиненні цього злочину, Максима Терлецького,

виділені в окреме провадження, в якому скеровано запит про міжнародно-правову допомогу до Республіки Словенія.

Він мав би прибути на допит в Україну сьогодні, 19 квітня.

Деталі судового засідання: речові та відеодокази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 19 Квітня 2017 11:47
Не знаю, хто вбив, хто злочинець. Але від того що написав автор статті стає не пособі. Як можна на основі того, що хтось не хоче на щось дивитися робити висновок, що він вбивця. Наталя Камишнікова, ну як так можна? Якщо в клітці вбивця- доведіть. А що це за доказ - його мама не піднімала очей, він не хотів дивитися. Для чого підписувати вирок, коли невпевнений? А що коли вбив той, інший? А що коли вбив якийсь бродяга? Вбивця має понести кару. Але це має бути доведено. І те, що хтось відводить погляд і не хоче дивитись на екран не є доказом, а всього навсього чиїмись інсинуаціями.
Та Показати IP 19 Квітня 2017 13:47
судячи з того, що висвітлюють в пресі там взагалі нема жодного прямого доказу , що вбив саме цей, чи навіть той другий, який за кордоном. Дівчину шкода і того хто дійсно це зробив треба покарати по максимуму, але робити все треба спираючись на закон, а не емоціїї, якщо ми справді хочему правову державу.
Бот до Та Показати IP 19 Квітня 2017 15:55
Та киньте ви. Що очей не піднімали - це дуже показово. Де ви тут побачили емоції? Вони хіба що у вашому пості. Таке враження, що Ви хочете відвернути увагу від підозрюваних.
Та до Бот Показати IP 19 Квітня 2017 16:33
у вас що параноя? яке на хр*н відвернення уваги від підозрюваних? А емоції в цій справі всюди і вони просто зашкалюють - всім шкода замордовану дівчинку і ненависть до тих хто таке зробив з нею і це справедливо, але карати треба після ретельно і неупереджено проведеного розслідування і представлення незаперечних доказів, що доводять чи спростовують вину підозрюваного. Можливо в ЗМІ не все показують, але поки достатньої доказової бази для доведення вини підозрюваних не показано. Якщо ви від чогось відводите очі - це показовий доказ і причина, щоб вас в клітку посадити чи як?
Бот до Та Показати IP 19 Квітня 2017 18:57
емоції у вас зашкалюють аж через край, це точно. Йдіть у клітку ви самі, грубіян(ка).
Эльжбета до Та Показати IP 19 Квітня 2017 20:08
А то, что флешка Кати оказалась в телефоне Назара сразу после убийства, при этом он не может объяснить, откуда она взялась, вам как бы ни на что не намекает? Зачем он ответил 3-го числа, что Максим уехал неделю назад, а следующим утром вдвоём спешно выехали в Словению? Почему отказывается проходить дактилоскопию и детектор лжи? Вы случайно не мама одного из юных монстров
Эльжбета Показати IP 19 Квітня 2017 16:16
Стараюсь наблюдать за ходом расследования с тех пор, как узнала про это из передачи Говорить Украина. Но.. скажите, люди, неужели за 9 месяцев следствие не сдвинулось с места? Воз и ныне там! Что это за милиция такая, что при наличии определённых доказательств не может расколоть шестнадцатилетнего парнишку?! И более матёрых преступников раскалывают, а здесь тянут время не иначе! Чья-то мохнатая лапа стоит за всем этим, не может быть что это все просто так. Он за девять месяцев так и не объяснил, откуда у него Катина флешка и так и не сдал отпечатки пальцев? Смешно! Луцкая милиция, позор вам!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus