USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Патріотичний марафон: велосипедисти із Підгайцівської громади за 5 годин проїхали півсотні кілометрів

23 Серпня 2022 13:23
Понад 150 велолюбителів із Підгайцівської громади, що на Волині, з нагоди Дня Прапора України подолали більше 50 кілометрів маршруту, який пролягав через села громади.

Про це повідомили у пресслужбі Підгайцівської громади.

Велопробіг «Сила в єднанні», який тривав 5 годин, стартував із села Липини, де перші учасники урочисто підняли блакитно-жовтий стяг, заспівали Гімн України та колоною у супроводі поліцейських офіцерів Підгайцівської громади, медика та техпідтримки рушили до Підгайцівської сільської ради.

Об’єднавшись із новими учасниками, велосипедисти заїхали спочатку у Лище, де, поповнивши свої лави, виїхали у село Романів. Ця ділянка шляху була найважчою через дрібний дощ та горбисту місцевість – частину шляху їхали на підйом. Тож зробили технічну зупинку у селі Верхівка, аби дочекатися усіх, хто відстав.

Інша частина шляху була легшою. Тим більше, що господині Романівського старостинського округу приготували гостям канапки та бідон з джерельною водою. Після Романова і Звірова половина шляху була подолана, тож Вишнів та Борохів проїхали на одному диханні.

Читати ще: «Наступний буде присвячений перемозі»: у Луцьку рятувальники влаштували благодійний велопробіг «FIREВЕЛОDRIVE». Фото
До слова, у Романові на чолі зі старостою Василем Грудіком долучилися велолюбителі із села Хорлупи та Пальче. Цього року маршрут вирішили скоротити, тож туди не заїжджали.

У Піддубцях зробили зупинку біля місцевого стадіону, де якраз тривав футбольний турнір в рамках Чемпіонату Луцького району на підтримку ЗСУ.
Після дружнього виконання «Ще не вмерла України ні слава, ні воля», до якого долучилися місцеві велосипедисти, учасники вийшли на фінішну пряму і рушили у Гаразджу до Волинського лісового селекційно-насіннєвого центру, де усіх чекав запашний куліш та інші пригощання.

До фінішу приїхало майже 100 велосипедистів. Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк урочисто закрив велопробіг та зазначив, що заходи, у яких беруть участь одночасно представники усіх старостинських округів Підгайцівської громади, є хорошим прикладом єднання.
Заступник Підгайцівського голови та натхненник цьогорічного велотуру Леонід Гроголь подякував усім за участь та додав, що мріє, аби наступний велопробіг у Підгайцівськійгромаді був ще масштабнішим та вже на честь Перемоги України у війні з рашистами.

Попри те, що організатори повідомляли учасників про можливість транспортування велосипедів та втомлених велогонщиків вантажним автобусом, з дистанції ніхто не зійшов – усі приїхали своїми колесами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus