USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Юні волиняни на один день стали членами фахових журі

13 Лютого 2021 21:39
У Волинській обласній Малій академії наук відбувся підсумковий етап XXIX конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів.

Якщо 6 лютого юні науковці виступали перед журі, то сьогодні їхніми опонентами стали колеги по секції. Тож вони мали змогу не лише оцінити володіння матеріалом та рівень підготовки доповідача, але й поставити йому запитання. Натомість члени комісій відбирали серед них 3-5 найактуальніших, адже захисти проходили у суворих рамках регламенту.
Таким чином, ІІІ етап конкурсу-захисту став підсумковим – після того, як фахівець письмово оцінить роботу, та після постерного захисту. Бали, що їх учасники отримали на попередніх етапах, підсумують і вже відповідно до загального результату буде оголошено переможців у кожній з секцій. Цю урочисту процедуру попередньо запланували на 19 лютого.

За підсумками етапів буде сформовано команду, яка й представлятиме Волинь на Всеукраїнському конкурсі в Києві.
Як пояснила директорка МАН Тетяна Михалюк, цьогоріч було дуже багато нововведень. Зокрема, оновився формат турніру, який повністю проходив онлайн. Якщо раніше на ІІ етапі писали контрольну роботу, то тепер її замінив постерний захист – дистанційна презентація дослідження перед журі.
«Колектив у нас дуже хороший, тому впоралися з усіма карантинними труднощами. Довелося дуже швидко адаптуватися до нових вимог, але разом з учасниками та вчителями й цьому дали раду. Звичайно, часом потрібно було добряче попрацювати. Наприклад, через брак приміщень довелося організовувати шість локацій і працювати у дві зміни. Переживали, аби інтернет не підвів. Та й наші спеціалісти контролювали роботу двох-трьох секцій одночасно – усім роботи вистачало. Але високі результати нашої області та, найголовніше, інтерес дітей до науки, виправдовує все», – розповідає Тетяна Михалюк.
Щодо основних чисельних показників цьогорічного конкурсу-захисту, то вони такі:

Усього подано 400 робіт.

Найбільша кількість робіт надійшла від учнів шкіл Луцька – 70 наукових робіт; Ковеля – 30; Волинського наукового ліцею – 25; громади Маневицького району (Прилісне, Колки, Маневичі) – 23; Нововолинського ліцею – 15; Старовижівського району – 15; Камінь-Каширського району – 14.

124 наукові досліджень надійшло від слухачів стаціонарних секцій.

Найбільш чисельні секції наукових відділень: літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – 58 робіт; історії – 55; хімії та біології – 52.

Найбільша кількість учасників у таких секціях: історичного краєзнавства – 21, математики – 19, історії України – 15; англійської мови – 14, хімії та журналістики – по 12.

Один учень подав три наукові роботи, ще 15 слухачів захищали по два дослідження.
Олександр ДУРМАНЕНКО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus