USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьке депо знову рятуватимуть старими польськими тролейбусами?

26 Березня 2014 09:16
Луцьке підприємство електротранспорту - досі в боргах, не виплачена повністю заплата працівникам та й за лізинг підприємство не розрахувалося.

Нагадаємо, напередодні новорічних свят луцькі тролейбусники вкотре страйкували, вимагаючи виплатити людям зароблене. Згодом там змінили керівника і депутати міськради підтримали рішення про отримання кредиту, згідно 404 постанови Кабміну, на закупівлю нових тролейбусів заради оновлення парку ЛПЕ.

Утім місто може ще придбати в сусідній Польщі чергову партію б/в тролейбусів. До слова, Луцьком уже курсують 10 таких тролейбусів з Польщі, придбані за ціною металобрухту.

Про це повідомив Луцький міський голова Микола Романюк у прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь» учора, 24 березня.

«Завтра матиму зустріч з міністром фінансів з Олександром Шлапаком по 404 постанові про кредит на придбання тролейбусів для міста. Ми також працюємо і з Польщею. В них є тролейбуси після капремонту, які можна взяти і їздити, бо той тролейбусний парк, який є сьогодні на підприємстві – в плачевному стані», - розповів він.

З його слів, нині нове керівництво ЛПЕ намагається розрахуватися з боргами. Міськрада вже виділила підприємству кошти на «впровадження деяких технологій, на контактну мережу та шини для тролейбусів».

Крім того, в рамках транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна міськрада готує проект модернізації тролейбусної мережі, адже це також потребує вкладення серйозних коштів. Проте, це плани наступних років, зазначив очільник міста.

У відповідь лучанину, який запитав, коли ж ЛПЕ таки розрахується з працівниками, бо перед працівниками уже знову є 4-місячна заборгованість, міський голова порадив підприємству заробляти.

«Заборгованість, яка виникла, не робить честі ні місту, ні підприємству. Цього тижня ми припрацьовуємо ще деякі варіанти для виплати заборгованості. Але на самому ЛПЕ потрібно проводити і оптимізацію витрат, і треба також самому підприємству заробляти. Але ще треба, щоб було на чому заробляти», - пояснив Микола Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іван Показати IP 26 Березня 2014 09:42
Чиможна зробити екскурсійний маршрут для тролейбуса??? і щоб контролери не питали при виході чи не віддасте квиток. І саме основне, оці контролери, що перевіряють наявність квитків не мають відповідних посвідчень, а якісь ксерокопії без печаток, або просто бейджик"контролер".
Марія Показати IP 26 Березня 2014 10:42
Ось вам і капіталізм, ринкова економіка - виробляємо у Луцьку прекрасні тролейбуси, а самі повинні закупляти польський металобрухт
Пасажирка тролейбуса Показати IP 26 Березня 2014 11:02
Ти Іван настоящиц болван.Тобі шкода ту 1,25грн. за білет. Якщо той кондуктор заробив на буханку хліба то це не великий гріх.Ти подивись в що одягнуті ті кондуктори ,та добав заборгованність по зарплаті .а тоді суди цих людей.Або сам іди кондуктором і попробуй того хліба. Ти краще подивись на керівників ДЕПО чомусь по них не видно ,що підприємство збиткове.
перехожий Показати IP 26 Березня 2014 16:19
"Пасажирка тролейбуса", те про що ти говориш повертає нас у темне середньовіччя, те що кондуктори погано забезпечені, то все від керівництва і держ політики, а ти знову говориш щоб гроші йлшли не в бюджет а в кишеню, от тобі і мікроприклад відтоку капіталу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus