USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцькі депутати узаконили «незаконну» автомийку

27 Серпня 2015 22:45
Луцький підприємець взяв землю для гаражів, а зробив автомийку. Три роки місцеві жителі «воювали», але попри значні порушення у веденні справи, бізнесмен отримав підтримку певних депутатів, а, отже, довгострокову оренда та дозвіл на автомийку.

Про це йшлося під час 77-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, 27-го серпня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в Луцьку роблять бізнес з порушенням законів, мешканці скаржаться, що не можуть нормально відпочивати через надмірний шум, а Луцька міська рада «прикриває» підприємця.

Під час минулої, 76 сесії, на розгляд депутатів винесли Проект рішення «Про надання громадянину Радченку П.П. на умовах оренди земельної ділянки для реконструкції гаражів під автомийку та кафе на вулиці Ковельська, 128в». Втім, тоді питання не пройшло й депутати зняли його з розгляду для додаткового вивчання.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК КНОПКАМИ «ЗА» І «ПРОТИ» ВИРІШУЮТЬ ДОЛЮ МІСТА

Уже під час цієї, 77-ї сесії, голова земельної комісії Володимир Никитюк звітував, що з бізнесом все в порядку й потрібно підтримати Петра Радченка.

«Ми приїжджали туди, заслухали дві сторони. Дві комісії підтримали надання Радченку земельної ділянки, бо всі дорікання від правоохоронних органів за станом на цей момент вже відсутні. Жодного негативу немає», - запевнив обранець громади.

З приводу того, що всі кримінальні справи закрили, висловив сумніви депутат Юрій Вега.

Перед присутніми виступила мешканка вулиці Ковельська Людмила Ковальчук й запевнила, що кримінал таки «шиють».

«Те, що від правоохоронців немає претензій – неправда! На столі у секретаря Луцькради Сергія Григоренка є відповідь від них, де вказано в офіційному листі, що кримінальна справа не закрита. Не знаю, чому він про це не сказав», - розповіла лучанка.

Ще один мешканець запевнив, що лист-підтримку від мешканців вулиці Ковельскої, який показував комісіям бізнесмен – «липа».

«Ми всі знаємо, що там будівництво із самого початку не відповідало необхідним вимогам й було незаконним. Цю автомийку «проштовхують», зокрема і земельна комісія. У заяві, яку показав Радченко, буцімто є підтримка місцевого населення. Але те, що це «липа», підтверджує той факт, що в заяві написано, ніби люди там хочуть мити свої машини, але автівки є лише у трьох з усіх підписантів», - наголосив Ігор Литвиненко.

Зваживши на стан справ, який склався, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов закликав колег не давати бізнесмену оренди, аби не робити винятку з правил, мовляв, бізнес має іти законним шляхом.

«Минулого разу я голосував проти Проекту рішення й зараз буду голосувати теж проти. Я пропоную бізнесмену відновити гаражі, які там були, адже під них йому давали земельну ділянку. Адже те, що він самочинно збудував мийку й надіється, що «закриє» собі це питання – не можна допустити. Це тому, що бізнес, який розвивається у неправильний спосіб, не повинен продовжувати свою діяльність. Окрім того, це створює дискомфорт мешканцям навколишніх будинків», - наголосив Осіпов.

До нього прислухалися, а Проект рішення не набрав відповідної кількості голосів. Втім, депутат Євгеній Ткачук попросив повторного голосування й закликав колег підтримати бізнесмена.

Відтак, наступне голосування було кардинально іншим: 26 голосів «за», чого вистачило для ухвалення рішення.

Підтримали підприємця частково позафракційні обранці, депутати фракції ВО «Батьківщна» та одностайно наближена до мера фракція БПП «Солідарність»: Бунда Наталія Петрівна, Василевський Артур Улдисович, Волик Сергій Васильович, Гриб Василь Пилипович, Дементьєва Тетяна Сергіївна, Дячук Рустам Олександрович, Комлик Ірина Олександрівна, Корчук Іван Миколайович, Кравчук Ганна Іванівна, Мельник Катерина Петрівна, Мишко Юрій Михайлович, Никитюк Володимир Сергійович, Пархом'юк Анатолій Іванович, Пекарський Аскольд Георгійович, Пиза Олександр Зіновійович, Плісецький Олександр Петрович, Разумовський Андрій Русланович, Романюк Роман В'ячеславович, Самуляк Володимир Іванович, Семенюк Олександр Леонтійович, Смоленг Іван Павлович, Сосновський Антон Павлович, Ткачук Євгеній Євгенович, Цимбалюк Степан Іванович, Яручик Микола Олександрович.

Зауважимо, що згідно з ухваленим рішенням громадянину Радченку Петру Петровичу надають земельну ділянку на вулиці Ковельська, 128в на умовах оренди строком на 10 років, площею 0,0434 гектара.

Окрім того, депутати затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для реконструкції гаражів під автомийку та кафе. Цим же рішенням вони, фактично, узаконили нелегальну автомийку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
упс Показати IP 27 Серпня 2015 22:50
один"цвіт нації"...
123 Показати IP 28 Серпня 2015 07:35
решение в пользу города а значит правильное решение. молодцы а в особенности група мера.ткачук хлопец с головой и ето радует
Юрист до 123 Показати IP 30 Серпня 2015 14:14
Ти спочатку мову вивчи а вже потім висловлюй свою думку на рахунок нашого міста , МОСКАЛИК замусолений!!!
077 Показати IP 28 Серпня 2015 07:56
а куди прокурор дивиться?
088 до 077 Показати IP 28 Серпня 2015 08:45
У конверт з грошима
коля Показати IP 28 Серпня 2015 09:37
осіпов га*кає, а караван йде...
мітяй Показати IP 28 Серпня 2015 09:52
В цій Раді толку не було і не буде. Порахуйте скільки мийок є в Луцьку ,і яка в них потреба. Черг на мийки щось не спостерігається.Скоро "Водоканалу" потребуються додаткові грошові вливання для буріння нових свердловин.( інтерес видно в результатах голосування)
Анонім Показати IP 28 Серпня 2015 11:11
Поки не покарають за самовільну будівлю Буратино та не заберуть його в Ком власність -порушення і надалі будуть узаконювати,бо у самих рило в пуху
Кріс Показати IP 28 Серпня 2015 14:45
Ми ж українці!!
Тому браття діймо до Кріс Показати IP 28 Серпня 2015 15:28
Згадаймо козацький дух і виганяймо ворога шабльою та вкрашаймо тополі підвішеними за горло продажними свинями!
Волинь Показати IP 28 Серпня 2015 21:18
За бабло наші "слуги народні " все продадуть, а Романюк з козюрою навіть рідних батьків, ніяк не подавляться! Слава україні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus