USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На Волині відзначатимуть 150-річчя народження Модеста Левицького

31 Березня 2016 23:00
На Волині націлилися з великим розмахом відзначити 150-річчя з дня народження Модеста Левицького – українського державного діяча, письменника, педагога та лікаря родини Косачів. Аби наміри реалізувати – формують спеціальну комісію з обранців громади, чиновників, науковців та культурних діячів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму вчора, 31-го березня, в овальній залі облради.

Для чого потрібно таке величне вшанування відомого українця – пояснила член комісії, депутат обласної ради, науковець Ірина Констанкевич.

«Модест Левицький - це людина особлива. Окрім того, що він відомий на всю Україну, він цікавий зокрема волинянам, адже його діяльність тісно пов’язана з родиною косачів - був їхнім лікарем. Тому ми звернулися до громадськості області й нас підтримали, а також науковці, педагоги. Для того, щоб відзначення ювілейної дати було на високому рівні, то потрібно створити спеціальну комісію, яка б запропонувала комплексні заходи. Це має бути книговидання, конференції, різні публічні заходи. Ми маємо все зробити для того, щоб ім’я цієї людини було пошановане, адже національну гідність потрібно утверджувати через історію», - наголосила пані Ірина.

Розглянувши пропозицію, члени комісії вирішили з метою вшанування традицій боротьби за незалежність і суверенітет України, засвідчення вдячності творцям і захисникам Української держави та у зв'язку зі 150-річчям від дня народження Модеста Левицького – українського державного діяча, письменника, педагога:

1. Схвалити проект рішення ради «Про відзначення 150-річчя з дня народження Модеста Левицького».

2. Надіслати проект рішення ради представникам громадськості для відома та зауважень.

3. Створити комісію, яка розробить план заходів щодо відзначення ювілею.

4. Рекомендувати голові обласної ради внести на розгляд обласної ради питання щодо відзначення ювілею.

5. Рекомендувати депутатам обласної ради підтримати проект рішення «Про відзначення 150-річчя з дня народження Модеста Левицького».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЛУЧАНКА Показати IP 1 Квітня 2016 14:45
А ще він був найулюбленішим педагогом першої української гімназії у Луцьку в 30-их роках. Про це теж потрібно говорити. Саме він відстоював існування української гімназії у Луцьку, де навчалися діти з різних куточків Волині, при тому, що влада Польщі старалася всіма силами цю гімназію закрити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus