USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Про «свою планету» лучанам розповів аутист із вченим ступенем

2 Квітня 2016 20:00
Аутист, який став кандидатом наук та IT-дослідником, зустрівся з лучанами та розповів про своє бачення світу.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Сьогодні, 2 квітня, у всьому світі відзначають Міжнародний день людей з аутизмом.

У Луцьку також є такі люди. Волинська обласна громадська організація «Янголята», яка діє вже 4 роки, об’єднала 23 родини з міста і області.

«Аутизм – це не розумова відсталість, не шизофренія. Це дефіцит соціалізації та комунікації внаслідок іншої побудови відчуттів», – зазначила голова організації Юлія Поліщук.

Задля поширення інформації про це явище до Луцька запросили аутиста, якому вдалося соціалізуватися. Юрій Тихий – високофункціональний аутист, кандидат фізико-математичних наук, IT-дослідник, педагог та консультант із соціалізації. Йому 32 роки, він – киянин.

Хлопець завжди був серед людей – навчався у декількох дитячих садочках, в школі, університеті, проте знав, що він не такий, як усі. З дитинства захоплювався математикою.

У Юрія є брат і сестра. Стосунки в них, з його слів, як і у всіх звичайних людей. Брат зараз разом із ним працює в ІТ-сфері.

Юрій любить читати і навіть сам інколи пише фантастичні оповідання.

«У мене в дитинстві була ціла планета. На ній я був, тим, що називається прогресор. Я не пам’ятаю, чи це я у Стругацьких прочитав, чи сам додумався. То була планета повна людиноподібних істот. Я там був просто хлопчик. А на Землю переселився, щоб вивчати, як допомогти цій цивілізації», – розповів Юрій Тихий.

На зустріч завітали батьки дітей-аутистів і в них було багато питань стосовно виховання і поводження себе з такими людьми. Чи не найголовнішим правилом Юрій Тихий визначив:

«Не раджу аутиста примушувати робити як всі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus