USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку зникнуть магазини на зупинках?

2 Червня 2011 17:06
Майже усі луцькі зупинки, на яких розташовані магазини і кіоски побудовані з порушеннями архітектурних норм – до такого висновку дійшла міська прокуратура.

Щоправда додумались до цього тільки після трагічного випадку, коли маршрутне таксі в’їхало в одну таку архітектурну форму, повідомили 1 червня у випуску новин на телеканалі «Аверс.

Нещодавно прокуратура міста разом з Державтоінспекцією провела рейд по луцьких зупинках, аби з’ясувати, чи правильно вони облаштовані. Тому невдовзі власників зупинок, на яких розміщені малі архітектурні форми, чекають позови прокуратури та судова тяганина.

«Є єдині правила експлуатації доріг, вулиць, зупинок в містах. Згідно даних правил, на зупинці автомобільного транспорту не може бути розташована жодна архітектурна форма, окрім кіосків для продажу квитків», – розповів прокурор міста Луцька Сергій Данілін.

«Кіоски, де продають продукти харчування, можуть бути розташовані не менше, ніж за 20 метрів в одну або іншу сторону від зупинки, не більше п’яти метрів від проїжджої частини і не менше, ніж один метр від пішохідної зони», – додав він.

У прокуратурі переконують: добиваються одного – хочуть привести усе до відповідальності і єдиного порядку. Якщо ж протести щодо зупинок не будуть задоволені, то справедливість доводитимуть у суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Віктор Показати IP 2 Червня 2011 17:13
А де вони були коли дозволи на ті всі магазинчики давалися? не вони ж самі то все дозволяли?
а влада ні при чому? Показати IP 2 Червня 2011 17:24
А чому позови до власників? Хіба не міська влада давала їм дозволи???
Ласковая Показати IP 2 Червня 2011 17:37
Шкода. Іноді ці магазинчики таки виручають. Вийшов з маршрутки, купив, що потрібно. І не треба пхатись ще після роботи в магазин.
ліберал2 Показати IP 2 Червня 2011 18:27
таке враження, що органам влади більше нічим зайнятись, як боротьбою з МАФами і малим бізнесом загалом. Згадується Дон Кіхот з млинами..
tatarynb до ліберал2 Показати IP 2 Червня 2011 22:00
про малий бізнес - прямо в точку магазинчики на зупинках - популярне явище не тільки в Україні просто толкоіше робити треба - хоча б вхід не зі сторони дороги
DS Показати IP 2 Червня 2011 19:54
Доведеться власникам магазинчиків добряче поділитися нажитим. Бо прийде олігарх один і зробить мережу магазинчиків на зупинках, а там товарообіг чималий.
правдоруб Показати IP 2 Червня 2011 19:56
Ви вірите у цю брехню? аякже, зникнуть, якщо більшість із них належить депутатам. І невже ознакою зникнення є те, що буквально біля паркану кладовища на Рівненській біля такого магазинчику просто посеред тротуару обгородили сіткою і поставили палатку-генделик? Висновок один: Романюк брехун!
А.Луцький до правдоруб Показати IP 4 Червня 2011 13:56
ПІДТРИМУЮ!!! Біля кладовища, біля церкви - мудаки встановили сітчатий паркан, за яким бухає всяка нечисть!!! (((
Семен Показати IP 2 Червня 2011 21:02
Туалеты на кождой остановке установить. Климчук поддержит.
ліберал2 Показати IP 2 Червня 2011 22:59
Ну якщо вхід буде не зі сторони дороги, у магазин ніхто не піде.. А якщо вже боротися з магазинами-зупинками, то починати треба з Москвича, дуже вже багато у нього їх, і чомусь з усіма якісь проблеми: то згорить, то автобус в"їде.. як то кажуть "... і шапка горить"))
етнос Показати IP 3 Червня 2011 00:42
Слідуюча ідея буде-прибрати з дворів гаражі.
Exaboto до етнос Показати IP 3 Червня 2011 09:19
Давно пора
Спостерігач Показати IP 3 Червня 2011 09:01
Кіоски, де продають продукти харчування, можуть бути розташовані .... не більше п’яти метрів від проїжджої частини --------------- Нічого не попутали?????????
Rom Показати IP 3 Червня 2011 09:06
Краще б прокурори взялись за розлідування купівлі мерседесів і лексусів які стоять біля їх прокуратури на яких вони приїздять на роботу. А дозволи на будівництво зупинок видавала архітектура і міськрада - от нехай беруть за жопу архітекторів і мерів а не людей які собі на хліб заробляють і робочі місця дають. Хлопці на мерседесах, може ви займетесь справами по ділу а не холопів ганяти з сторони в сторону? У вас своро язики сині будуть від лизання одного місця голубого айсбергу.
Rom Показати IP 3 Червня 2011 09:08
Думаю, як заберуть магазинчики, то і зупинок не буде. Жодного камінця бруківки не лишиться.
ліберал2 Показати IP 3 Червня 2011 09:22
Rom +1000%!
жителька київського майдану Показати IP 3 Червня 2011 11:45
Нарешті закриють! Черговий пустий дзвін! з На вашому фото магазин тільки з однієї сторони вам требо було зняти зворотню сторону а там справжній туалет, що там за столи, як що зробили,так де туалет.Нам жителям Київського майдану в кого вікна виходять на цей коханий магазин вдень та вночи дуже приємно дивитись на цей бардак,и це під носом у держадміністрації. все решають гроши. вот і все
Rom до жителька київського майдану Показати IP 3 Червня 2011 12:11
жителька київського майдану? треба було виховувати так щоб не срали позаду. І не підприємець в тому винний що ВИ - мешканці київського майдану, та і решти вулиць, настільки виховані що серете за зупинками а потім маразмом страдаєте. Тож дійсно сам підприємець приїздить в ночі і сере за своєю зупинкою і по пару разів на день приходить і сікає там. Нема на вас, машканців міста, достатньо міліції і штрафів. Сікнув - заплатив 50 неоподаткованих мінімумів, 3 місяці поприбирав вулиці і не буде бажання сікати де попало і какати там де не слід. А закривати зупинки через Вашу невихованість може тільки недалека влада з кольоровим язиком.
Толя Показати IP 3 Червня 2011 12:26
Все то воно правильно. Але це робиться знову ж таки для того, щоб взяти гроші в кишеню. Одні магазинчики забируть геть, а інші - добренько заплатять, щоб залишити, або дадуть дозвіл десь інше. ТАК ПРОСТО НІ МІСЬКА РАДА НІ ДЕПУТАТИ РОБИТИ НЕ БУДУТЬ! ВСЕ ЗА ГРОШІ.
от-так Показати IP 3 Червня 2011 13:32
Rom(у) -а нащо жителям київського майдану там гадити-вони і додому добіжать.Там гадять ті .що купують пиво і горілку. і там за рогом розпивають.От ті додому не спішать. Rom-це і є певно невдоволений власник.Але ви один - і ви проти громади не воїн.Тож прийдеться змиритися що Луцьк стане містом з цивілізованою торгівлею.
розумнику ромку Показати IP 3 Червня 2011 13:43
Як гроши в алкашів виманювати- то можеш.а як прижали з магазином то -"Нема на вас, машканців міста, достатньо міліції і штрафів."все буде і бруківка і зупинка.і буде чисто бо ти її заси....рати не будеш.
Rom Показати IP 3 Червня 2011 14:12
У Вас надто стереотипні бачення - горілка, пиво - какашка. А от чому нема бачення - я мама/тато - я НЕ виховала не пити не курити не какати за зупинками. У нас всі погані але не я. У нас ніхто не сікає але кругом все обіссане. У нас міліція тільки показові "танцюльки" робить в 18 вечора по центральним вулицям. Шановні, ви на себе гляньне спочатку.
Rom Показати IP 3 Червня 2011 14:32
Доречі, норми по будівництву і держава порушує. От зупинка з боку школи №7 - там саме 5 метрів вд приїзджої частини. І облаштована суперово. Зупинку на ковельській навпроти захисту прав споживачів - облаштована, освітлена, СУЧАСНА. Зупинка на львівській(кільце з володимирською) так само сучасна і вивіска є гарненька з підсвіткою. Зупинка Львівська в кінці - на повороті до Кромберга - так само, навіть туалет поруч є. На Волі зупинка напроти перлини - від дощу сховатись в самий раз і сонечко гарно затуляє. Оце зупинки МІСТА! От так влада про вас, мешканців, піклується, освітлює зупинки, касетони з назвою вішає, бруківкою викладає, дах робить.
ліберал2 Показати IP 3 Червня 2011 16:04
До "от так" за таким принципом, давайте Вашу квартиру продамо, а гроші віддамо на благодійнсть, усі будуть задоволені..)) "один у полі не воїн". А щоб будувати "європейське місто" потрібні гроші, які платять власники магазинів-зупинок.
А.Луцький Показати IP 4 Червня 2011 13:58
Тут палка з двох кінців... З однієї сторони, кіоски і МАФи порушують місцеві правила забудови, але з іншої вони беруть на свої плечі зобовязання благоустрою прилеглої території!!! Може звичайно заборониити таке явище як в Польщі чи Чехії наприклад, але нехай тоді влада вкладе кошти на спорудження достойних і гарних зупинок!!!!
вандал Показати IP 6 Червня 2011 15:57
все з тими магазинами нормально, мені вони точно не мішають... в нас як завжди все через ..опу, нема їм чим зайнятися... наведіть спочатку порядок у жеках, автодорі, автотранспортному п-ві. Та що тут говороти всі і так знають хто вони і наскількі вони грамотні. Наприклад ректор ВНУ на міжнародній конференції не міг сказати скільки країн в ЄС входить (3-и рази вгадував, ото сміхота була), а їздить то він на лексусі, грамотєй
микола Показати IP 13 Червня 2011 13:24
я за те,щоб магазини на зупинках закрити або перенести.Мене зрозуміють ті,хто живе поряд з цими "магазинами" (метрів п"ять),бачать і чують всю гидоту,яка там відбувається,особливо у вечірній та нічний час.Постійні мати,бійки-ЖАХ.І як могли додуматися встановити магазин на зупинці по вул.Володмирській (кондитерська фабрика),коли поряд жилі будинки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus