USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині директорові заводу-боржника загрожує відповідальність

15 Грудня 2014 13:30
10,9 мільйона гривень боргують волинські підприємства власним працівникам за станом на 15 грудня.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА Володимира Гунчика сьогодні, 15 грудня.

Варто зазначити, що під час апаратної наради, що відбулась минулого тижня, очільник області назвав ту ж суму. Тоді він зазначив, що до старих невиплат із зарплат волинянам додалися ще нові - 2 мільйони гривень.

Нагадаємо, ще влітку підприємства області заборгували своїм працівникам понад 13 мільйонів гривень. Так, до початку листопада борг вдалося скоротити до 11 мільйонів гривнь, а до кінця місяця ще на 9,4 мільйона гривень. Сьогодні ж фіксують збільшення боргів саме на економічно активних підприємствах.

«За станом на 12 грудня ми маємо тих самих 10,9 мільйона боргу. На жаль, за тиждень картина не змінилась. Заборгованість є і вона велика», - наголосив губернатор.

Він зазначив, що серед злісних боржників все ще перебувають Облавтодор, КХП № 2, Луцьке підприємство електротранспорту, ДКП «Луцьктепло» та ПАТ «Електротермометрія».

Голова ОДА звернувся до свого першого заступника Сергія Кудрявцева, аби той організував засідання профільної комісії, щоб зменшити динаміку заборгованості на підприємствах. Луцького міського голову Миколу Романюка очільник області попросив активно контролювати діяльність робочої групи щодо ПАТ «Електротермометрія».

Окрім цього, через представників ЗМІ Володимир Гунчик персонально звернувся до директора ПАТ «Електротермометрія» Юрія Малихіна.

«Якщо протягом двох місяців - грудня і січня - не будуть прийняті міри і заходи в рамках робочої групи, створеної в міській раді, ми змушені будемо ініціювати питання про притягнення керівного складу підприємства у відповідності з законом», - наголосив він і зазначив, що «на все та про все» дає очільнику підприємства два місяці.

Раніше Інформаціне агенство Волинські Новини повідомляло, що 2 грудня біля ВАТ «Електротермоментрія», колишнього приладобудівного заводу, відбувся мітинг. Тоді працівники підприємства зібралися, аби висловити власну позицію стосовно невиплати «кревно зароблених» коштів. Розмовами на підвищених тонах та навіть шарпаниною між працівником та керівником супроводжувались збори колективу ВАТ «Електротермоментрія». Разом з цим, людям вдалось досягнути певного компромісу - директор підприємства Юрій Малихін пообіцяв найближчим часом частково ліквідувати заборгованості по зарплаті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лена Трикаш Показати IP 15 Грудня 2014 13:45
Як люди на роботу ходять без зарплати?
Трикош Показати IP 15 Грудня 2014 14:18
А от так, вони ж хотіли роботу, а про зарплату ніхто не домовлявся!
123 Показати IP 15 Грудня 2014 18:08
Гунчик!!!! Великий и ужасный!
Владимир Свистун до 123 Показати IP 15 Грудня 2014 19:48
Абсолютно правильно предложил голова Волинської ОДА Володимир Гунчик: обьявить ПАТ «Електротермометрія» - банкротом, закрыть завод, выгнать 700 работающих человек на улицу, продать станки на металлолом! А потом будет этот временный голова Волинської ОДА Володимир Гунчик блеять, что в бюджет не поступают деньги для социальных выплат и пенсий, ведь заставить волынских руководителей покупать и устанавливать водосчетчики ПАТ «Електротермометрія» ему за падло, откатов ПАТ «Електротермометрія» не дает!! По всему Луцку строит жилые дома предприятие Чернухи... – и при этом ни одного счетчика не поставил в своих новых домах за последние 10 лет?! А поставки идут в Донецк, Луганск, Харьков, до 2014 года даже Питер брал счетчики ПАТ «Електротермометрія» - надо думать, что не такие уж они и плохие. Уже не говорю за уникальное производство термометрии для промышленности и атомных станций, и контроля температуры на все компрессора и авиационные двигатели. Это Украине не надо, у нас достаточно валюты, купим за бугром, тем более что там они стоят в 10 раз дороже! Осенью этого года Белорусы официально попросили руководство завода наладить производство датчиков температуры для авиационных двигателей в городе Гродно!? Наверно есть что то в этих датчиках, раз белорусы готовы оплатить все расходы по освоению производства в Белорусии, а нам этого не надо! Володимир Гунчик хотя бы раз оторвал свою ж***у, да сьездил на завод, поинтересовался его проблеммами! В своем интервью (http://bogdan.ua/ru/press-center/id/59.html) в 2005 году Гунчик будучи директором ЛуАза на вопрос: Яким буде ЛуАЗ через десять років? - Хвастливо ответил, «Через два роки, це буде 50 відсотків бюджету Луцька. Через п’ять років говоритимемо, що нам замало і цього промислового майданчику, і почнемо шукати нові місця в місті чи в регіоні, щоб розвивати і супутні види виробництв. Я цілком впевнений, що наступного року ми переступимо межу чисельності на ЛуАЗі.» А что мы имеем сегодня с этим заводом и что мы будем иметь с ПАТ «Електротермометрія» с такою эффективною помощью!?
Корінний лучанин Показати IP 15 Грудня 2014 20:17
2 місяці на налагодження справ та ліквідації заборгованості по з/п? !!! ХА-ХА-ХА!!! Та на заводі вже немає кому працювати!!! Малихін організував чергове скорочення працівників!!! ПИТАННЯ ! Чому керівникам міста, області по фігу робота приватних підприємств Луцька до яких відноситься і ПАТ "ЕТМ"? Якби не страйк людей на ПАТ " ЕТМ" то про нього і не говорили б! Люди доведені до ЗУБОЖІННЯ , а місцевих КЕРУВАТЕЛІВ цікавили лише податки до бюджетів, а не з/п людей! І ще одне , на ПАТ "ЕТМ" обладнання зношене до крайньої межі - ЦЕ ПРОСТО МЕТАЛОБРУХТ, який постійно РЕМОНТУЮТЬ !!! ПРО ЩО ТУТ МОЖНА ГОВОРИТИ!
заводчанин Показати IP 15 Грудня 2014 23:39
Зараз Гуньчик такий умний, аж страшно робиться. Хай розкаже як він пів року зарплати не платив, а вимагав ніби 5тис. з премією платив вчасно. І йому Клімчук (земля йому пухом) такі умови не ставив. Слобо взяти і допомогти ЕТМ? Привик тільки лякати всіх прокуратурою.
777 Показати IP 15 Грудня 2014 23:49
Тут надо смотреть в историю. Когда то гунчик работал на автозаводе в подчинении малыхина старшего, и тот его мягко говоря не жаловал, и было за что. Теперь на шоколадном зайце забравшись в губернаторское кресло, он тупо решил отыграться . На самом деле, ему и зарплаты и люди глубоко до фонаря.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus