USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Через гаджети у дітей світ «пливе» перед очима. ВІДЕО

31 Серпня 2013 10:15
Офтальмологи вже назвали короткозорість «хворобою ХХІ століття». Однак таких її масштабів не очікували. Нині ледве не кожна третя дитина страждає на слабкий зір, інформує ТСН.
8-класниця Марійка вже дивиться на світ крізь контактні лінзи. З її середнім ступенем короткозорості (-4,5) не може змиритися мама. «У нас рік тому був зір -3,5. Тобто розвивається тенденція на одну діоптрію на рік», - бідкається вона. І картає себе за те, що недогледіла. Кілька років тому ліпшими друзями доньки стали телевізор, комп'ютер і мобільний телефон.

Фахівці підтверджують: феноменальне зростання кількості пацієнтів – це прямий наслідок захоплення гаджетами. Раніше короткозорість вважали хворобою відмінників. Адже саме вони найбільше напружували очі, читаючи багато книжок. Від цього втомлювалися м'язи очей. Тепер зір напружують далеко не тільки за навчанням. Зорові навантаження здебільшого провокують електронні засоби. Коли діти довго дивляться на екран, монітор або мобільний телефон, око знаходиться в напрузі. Цей постійний спазм веде до деформації.
Тому чимало батьків уже запровадили ліміт на використання техніки. Наприклад, не більше 2-ох годин на день за планшетом. Медики наголошують: саме це – максимум допустимого зорового навантаження для дитини. Та й то – слід робити перерви. «Заплющити очі, відкрити і дивитися вгору вниз. Потім по колу. Вліво-вправо. Це все покращує кровообіг очного яблука», - пояснює лікар Марина Шивковенко. Але не всі батьки готові обмежити власних дітей у користуванні смартфонами чи планшетами. Кажуть, не хочуть, аби малі зростали «ізольованими» від світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus