USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Коли волинянам варто вакцинуватись від грипу

17 Вересня 2013 14:42
Щеплення від грипу рекомендують робити уже у вересні-жовтні, але й у грудні вакцинуватися не пізно. Адже сезонний підйом захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції триває до квітня.

Імунітет до хвороби виробляється через два-три тижні після проведення щеплення. Про це у коментарі Волинським Новинам розповів лікар-епідеміолог обласної інфекційної лікарні Павло Пахолюк.

«Щороку вакцина змінюється. Адже вірус грипу постійно мутує. Якщо людині зробили щеплення від грипу, - це не означає, що вона не захворіє. Просто хвороба перебігатиме легше, в коротший термін і не буде ускладнень. Адже грип не страшний сам по собі. Проте, він може призвести до ускладнень», - каже медик.

ЧИТАТИ ЩЕ: НОВИЙ РІК ПОДАРУЄ УКРАЇНЦЯМ ДВА ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНІ ВІРУСИ ГРИПУ

Зі слів лікаря, торік майже три тисячі волинян зробили такі щеплення, зокрема й медики області. Якою буде ціна цього року на вакцину від нового штаму грипу, медик не береться прогнозувати. У 2012-ому ж вакцина від грипу коштувала в межах 60-80 гривень, залежно від виробника, постачальника та замовленої партії, каже Пахолюк.

«Замовляти вакцину проти грипу необхідно вже зараз»,- зазначив медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Оля Показати IP 17 Вересня 2013 16:13
Ага, особливо медики, не гоніть пургу.Невже медики дурні вакцинуватися цією гидотою.Щурів краше вакцинуйте цією вакциною.
Волиняка Показати IP 17 Вересня 2013 19:30
Можна і треба вакцінуватися але всерівно захворієш! Розумно, що сказати! Не піду. Самі й вакцинуйтесь, шановні медики, то ваш бізнес, а у мене - свій. З тією різницею, що я візьму з вас за шиномонтаж 130грн. але ви сезон відкатаєте на літній чи зимовій гумі, а ваш бізнес вакцинувальний - то омана. Міністра Богатирьової син вакцину возить в Україну, а ви - підторговуєте, це я розумію. От лише цікаво, а чому матеріал на ВН не йде як реклама. Мій шиномонтаж ви за безплатно рекламувати не будете...
Лучанин до Волиняка Показати IP 17 Вересня 2013 23:43
Чому не реклама? Тому що в долі держава (мається на увазі високопоставлені чиновники)! Вакцина від грипу захищає від грипу який був в минулому сезоні, тобто від того яким ми перехворіли і від якого в нас вже є імунітет. А для чого його ще раз в організм заганяти? Віруси то з кожним разом все гірше і гірше себе поводять, можна і не вижити.
Волинянці до Волиняка Показати IP 17 Вересня 2013 23:45
Ще 100 і фатить а то не зрозуміло що хотіла сказати. Медики не запрошують, просто рекомендують.. Силоміць на вакцинацію від грипу ніхто не тягне, а перезуватись зима/літо необхідно. Де твій шиномонтаж, за 130 грн приїду, перезуєш жипа?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus