USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд скасував норму ДБН, яка забороняла будівництво багатоповерхівок в українських селах

4 Вересня 2021 11:21
Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу Міністерства розвитку громад і територій на рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання протиправним скасування наказу міністерства про закріплення в державних будівельних нормах (ДБН) заборони на будівництво багатоповерхових будинків у селах із населенням понад 1 тис. осіб. і кварталах садибної забудови.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на пост члена правління Асоціації адвокатів України Юрія Хапко у Facebook.

«У середу в судовому порядку було скасовано пункт ДБН, який забороняв будівництво висоток у селищах-сателітах Києва. 1 вересня Апеляційний адмінсуд залишив у силі рішення суду першої інстанції. З 2 вересня рішення набрало законної сили, відповідна норма ДБН уже не діє», – повідомив юрист.

За його словами, таке рішення відкриває для забудовників нові можливості в передмісті.

«Ні для кого не секрет, що Київ та регіон – одвічні конкуренти за покупців нерухомості. Останнім часом передмістя почало випереджати столицю за обсягом будівництва нових площ через низку факторів. З прийняттям такого рішення ця тенденція на ринку може продовжитись», – зазначив експерт.

Згідно зі скасованим судом пунктом ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», максимальна допустима висота житлової забудови в селах із населенням понад 1 тис. осіб становить 12 м (чотири поверхи). Розміщення багатоквартирних (секційних) будинків у кварталах садибної забудови не допускається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 4 Вересня 2021 13:11
Будуть втулювати багатоповерхові бомжатники серед садиб українців....мав дід хату, а отримає бички та сміття зі шістнадцятого поверху та 300та авто навколо будинку.
Народна прокуратура до дідо Показати IP 4 Вересня 2021 17:04
О, то Дідо виявляється якийсь граф. Та більшість таких "садиб" нагадують курники, а "уродзоні шляхтичі", які у них мешкають - тих таки бомжів
дідо до Народна прокуратура Показати IP 4 Вересня 2021 19:57
Ти як був пролетірієм так і залишився. Бачу по тобі що з родини двірників, або прислуги.
В. Показати IP 4 Вересня 2021 13:28
Ну сейчас начньотся.квартиры в красном месте возле леса речки и т.д.....
дідо Показати IP 4 Вересня 2021 14:28
Cуди потрібно реформувати , а не Велике крадівництво заковувати бабло.
Конюх Їван Показати IP 4 Вересня 2021 16:26
То результат роботи будівельної мафії ! Перед цим скасували обов'язкові відрахування на житло і соціальну інфраструктуру ! А хто у селах буде ліфти обслуговувати, а сміття куди і ким возити ? А як відносно приліплених гаражів ? А може ше хтось дивись і хлівець для пари-другої поросяток притулить і будуть помиї відрами з п'ятого поверху ліфтом возити ! Територіальні громади не вміють і не хочуть, та їм і не дадуть проводити земельні аукціои для забудовників, а все буде робитися за рахунок корупції . Грошей тергромада на школи, садочки, дороги, мережі не має і мати при таких розкладах і при такому професіоналізмі не буде ! А про відсутню планувальну документацію для сіл та і міст - взагалі мова не ведеться, бо те саме профільне міністерство навіть не удосужилось за три роки розробити нормативну базу для її розробки ! Забудовники покосять бабки, впарять людям напівлегальні квартири і злиняють ! А де електропідстанції, де очисні споруди, де ГРП, куди дітям у садок, у школу ходити, де дорога - ніхто не знає, а тим більше староста з головою тергромади ! А забудовники ше й заставлять людей в банках кредити брати ! Хіба паями розрахуються ! Біда та й годі ! Хоч може так народ перед виборами прозріє ?
Народна прокуратура до Конюх Їван Показати IP 4 Вересня 2021 17:06
От саме про ці всі обставини і мають думати староста і тергромада, а не лише про те, як земелькою державною за хабар торгонути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus