USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Пересопницьке Євангеліє переписують «від руки»

1 Серпня 2011 13:07
В Україні переписують найдавнішу україномовну книгу, даючи можливість кожному українцю вписати у книгу кілька рядків власноруч.

В Україні стартував проект «Рукопис ХХІ сторіччя». Мета проекту, щоб кожен українець зміг долучитися до написання літературного перекладу Пересопницького Євангелія.

Україна готується до відзначення 450-річчя Української Першокниги – Пересопницького Євангелія. За задумом керівництва Рівненської області це буде не лише масштабне свято, а й створення постійно діючого культурно-туристичного центру в селі Пересопниця, - повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації міста Рівне.

Головною подією святкування має стати урочисте завершення піврічного марафону з написання всім українським світом літературного перекладу Пересопницького Євангелія. Всі іукраїнці в усіх куточках світу і, звісно, по всій Україні , власноруч напишуть кожен по кілька рядків з Першокниги, а завершити цю працю має Президент України.

Абиві взяти участь у проекті, треба зареєструватися на сайті www.adef.com.ua. Той, хто зареєструвався – отримає інструкцію з написання рядка тексту Пересопницького Євангелія.

Зареєстровані учасники проекту отримають фрагмент тексту Пересопницького Євангеліє - один рядок в редакції сучасною українською мовою.

Учасник повинен власноруч переписати текст, відсканувати його і відправити організаторам проекту

Після чого всі рукописи з'єднають в унікальну книгу. Надалі вона зберігатиметься в Пересопниці і всі відвідувачі зможуть долучитися до її написання, а їх імена поповнюватимуть перелік «співавторів».

За словами голови облдержадміністрації Василя Берташа, до написання книги планують залучити й інші слов'янські народи. П'ять розділів - п'ять мов (українська, російська, білоруська,болгарська, сербська). І п'ять слов'янських Президентів разом ставлять крапку в проекті.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Руслан Показати IP 4 Серпня 2011 19:15
Прийняти участь у проекті можна за адресою: http://www.adef.com.ua/peresopnica/index.php

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus