USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будцев ігнорує членів комісії і не ставить на голосування протокол

21 Серпня 2017 14:16
Голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев відмовився ставити на голосування протокол за редакцією Тамари Гейло, у якому не вказана процедура перевірки підписів за відкликання депутатів.

Про це йшлося сьогодні, 21 серпня, під час засідання Луцької міської виборчої комісії.

Нагадаємо, членами комісії не була проголосована процедура перевірки підписів за відкликання депутатів, але голова комісії Леонід Будцев проводив перевірку самочинно.

Голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев запропонував проголосувати за протокол від 19 серпня, в якому прописана процедура перевірки підписів за відкликання депутатів.

За словами адвоката депутатів Святослава Туза, у протоколі від 19 серпня вказана процедура перевірки голосів, хоча члени комісії її не затверджували, тобто голова комісії Будцев хоче зробити все навпаки – вписати в протокол процедуру перевірки підписів, хоча члени комісії не голосували жодної процедури перевірки.

«Як ми можемо за нього голосувати, якщо ми не вносили в нього правки? Там були внесені лише дві правки, а згодом ми пішли на перерву. Ми відмовляємося від цього протоколу», - зауважила член комісії Тамара Гейло та запропонувала свою редакцію протоколу, у якому вказані порушення, але не прописана процедура перевірки підписів за відкликання депутатів, оскільки, за словами Гейло, комісія не затвердила процедуру перевірки.

«18 серпня ми перевіряли підписні листи і виявили ряд порушень. У деяких з них не вказано рік підпису, там є число «17 серпня», але рік не вказаний, таких записів – 18. Порушення в графі відомостей про громадянство – 49 осіб за одного депутата, в графі має бути вказано громадянство, натомість та пишеться: «українець, українка» – це національність, а не громадянство або просто Україна. По-батькові не вказано до кінця, наприклад людина пише: «Ст…,». Окрім того, не вказано місто проживання – 5 порушень. Також було порушення, що номер паспорта написаний, але не вказана серія», - зазначила Тамара Гейло.

В підсумку, комісія не проголосувала за протокол від 19 серпня : 8-«за», 9 –«проти» і один утримався.

Один з членів комісії вніс пропозицію потрібно голосувати по кожному пункту, мовляв, коли члени комісії голосуватимуть за проекти протоколів, то не дійдуть консенсусу.

Оголосили перерву, на якій були внесені правки, проте правки не були внесені повністю.

Так, голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев запропонував внести в протокол текст відповідей, який отриманий від відділу реєстру виборців та поліції про спосіб перевірки підписів.

До пункту про те, що прийняття процедури перевірки підписів членами комісії не було проголосовано, Будцев запропонував додати текст, що виборці самі виявили бажання підтвердити свої підписи за відкликання депутатів.

Члени комісії запропонували поставити на голосування протокол редакції Тамари Гейло, натомість Будцев відмовився поставити його на голосування і хотів поставити на голосування протокол від 19 серпня з правками, які були внесені сьогодні, проте члени комісії відмовилися за нього голосувати.

Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті.

Більше того, ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ. Під час одного з засідань стало відомо, що члени ініціативної групи за відкликання депутатів отримують за це зарплату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus