USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через незаконний видобуток кольорових металів на сміттєзвалищі у Брищі просять охорону

3 Листопада 2016 08:38
Депутати Луцької районної ради вчора, 2 листопада, під час засідання позачергової 12-ї сесії розглянули питання, що стосується законсервованого сміттєзвалища в селі Брище Луцького району.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

У засіданні взяли участь перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев та секретар міської ради Юлія Вусенко.

Зокрема, депутати розглянули проект рішення щодо збільшення розміру орендної плати з 3 до 12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які виділені під сміттєзвалище.

Також, враховуючи звернення жителів села Брище Луцького району щодо незаконного видобутку кольорових металів на законсервованому сміттєзвалищі, звернутися до Луцького міського голови Миколи Романюка щодо вирішення питання по забезпеченню охорони цієї території.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що мешканці сіл Брище, Рокині та Сирники виступили проти будівництва біля їхніх осель сміттєспалювальної печі. Окрім того, селяни вимагають навести лад на міському сміттєзвалищі, що розташоване у селі Брище та законсервувати старий полігон. На знак протесту селяни перекрили під’їзди до полігону і сміття з Луцька поки що возять до Ківерцівського району.

31 листопада Луцька міська рада підписала гарантійний лист про дотримання норм щодо експлуатації сміттєзвалища у селі Брище, а місцеві мешканці своєю чергою пообіцяли розблокувати дорогу для міських сміттєвозів на полігон.

За станом на 1 листопада сміттєзвалище у Брищі розблокували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus