USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Для Волині на «Нову українську школу» передбачили 53 мільйони

19 Квітня 2018 07:40
Субвенцію для реалізації реформи освіти на Волині розподілили у столиці. Кошти спрямують в обласний бюджет.

Про це інформував директор департаменту фінансів Волинської обласної державної адміністрації Ігор Никитюк під час оперативної наради в голови облдержадміністрації.

«Розподілено кошти окремої субвенції у галузі освіти. Зокрема, Волині було виділено 53,7 мільйона гривень на забезпечення якісної, сучасної та доступної середньої освіти «Нова українська школа» та 4,8 мільйона гривень на модернізацію та оновлення професійно-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів», - інформував Никитюк.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат Ірина Констанкевич розповіла, що «Нова українська школа» - це концептуальна зміна, у рамках якої передбачається перехід до компетентностей та цінностей, що вже знайшли своє впровадження в європейських практиках - Польщі, Канади і багатьох інших країн.

А поки Кабмін розробляє впровадження освітніх реформ, то волиняни вже їх реалізовують. Зокрема, окремі ОТГ роблять школи демократичними, запроваджують стипендії та ще чимало різних новацій.

Варто зауважити, попри те, що субвенція на модернізацію освіти передбачена, у Києві «недорахували» грошей на зарплати, через що освітяни та медики можуть лишитися без грошей. Зокрема, луцьким педагогам не додалимайже 80 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Директор Показати IP 19 Квітня 2018 09:52
А Плахотна про це знає?
Ірина Показати IP 19 Квітня 2018 10:31
Плахотна готувала пропозиції по цих коштах! І завжди була за реформу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus