USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

(НЕ)віра у тбіліського месію: Причорномор'я давно чекає відставки Саакашвілі

16 Березня 2016 11:45
Причорномор'я давно розкусило Саакашвілі і чекає його відходу з губернаторської посади. Віра в тбіліського месію залишилася тільки в регіонах, далеких від Одеси. Про це пише письменник Всеволод Непогодін, - інформує Інформаційний центр.

Якщо в перші місяці губернаторства Саакашвілі намагався зображати турботу про довірений йому президентом Порошенком регіон, то останнім часом він практично не з'являється в Одесі, зосередившись на гастролях Україною і партійне будівництво під виглядом антикорупційного руху «За очищення». Оперативне управління Одеською областю здійснюють три грузинських помічника, які володіють факсимільним підписом Саакашвілі і візують документи від його імені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЕВІЗІЯ ОБІЦЯНОК СААКАШВІЛІ: ГАСТРОЛІ УКРАЇНОЮ ЗАМІСТЬ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ

Антикорупційну тематику як передвиборчу платформу обрав Саакашвілі не випадково. Він не в змозі робити щось корисне для області, тому вибрав абстрактний напрямок діяльності - боротьбу з корупцією. Спочатку він похапцем пообіцяв відремонтувати трасу Одеса-Рені, але потім зрозумів, що це справа серйозна і довгострокова, тому вона була тихо спущена на гальма. Адже людині перевірити реконструкцію дороги набагато простіше, ніж припинити казнокрадство.

Рух «За очищення» може з однаковим успіхом називатися екологічним, антитютюновим або спортивним, тому що до справжньої боротьби з корупцією не має жодного відношення. У містких актових залах української периферії Саакашвілі виходить на сцену і в мікрофон тролить всіх підряд - починаючи з колишнього нардепа Миколи Мартиненка і закінчуючи демократом-олігархом Ігорем Коломойським.

Менш відомі спікери після Саакашвілі виголошують духопід'ємні промови в стилі американських тренінгів з імперативами: «Ми переможемо корупцію! Ми найкраща частина суспільства! Ми наведемо України до процвітання!» З затриманням хабарників на гарячому вся ця пихата балаканина аж ніяк не корелює. Саакашвілі тримає в умі можливі дострокові вибори в парламент і бажає відібрати електорат у «Солідарності», «Народного фронту», «Батьківщини» і «Самопомочі». Однак «За очищення» погано працює з кадрами, і до руху вже прибилося безліч політичних пройдисвітів з безнадійно заплямованою репутацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ЄВРОПА ОЦІНИЛА ПОПУЛІЗМ СААКАШВІЛІ

Що стосується Одеси, то тут Саакашвілі намагається сфокусувати увагу преси на перервах з митницею. Пасажирський термінал морського вокзалу перебудовується під митний офіс. Тим самим Саакашвілі констатує, що найближчим часом теплоходи зі Середземного моря не заходитимуть до Одеси, але ж до 2 травня 2014 року морські туристи залишали в місті чималі суми, серйозно впливаючи на економіку регіону.

Всі розмови Саакашвілі про те, що реформована одеська митниця на чолі з Юлією Марушевская не бере хабарів і працює чесно, не варті і ламаного гроша.

На міських базарах у великих кількостях стали з'являтися дешеві мандарини, чия ціна нижча за середньоринкову на 40%. Цей південний фрукт міг бути завезений тільки морем, а його низька ціна обумовлена ​​ухиленням від митних зборів і оподаткування. Контрабанда нікуди не поділася, просто вигоду від неї отримує команда Саакашвілі. Довірені особи Саакашвілі в Одесі роблять величезну помилку, намагаючись змусити чужий монастир жити за своїм статутом. Грузинські гастролери абсолютно не зважають на прийняту в міській політичній культурі доброзичливість і здатність домовлятися, постійно ведучи себе безцеремонно і по-хамськи.

Мало того, що команда Саакашвілі нічого не робить для області, так вона ще активно вставляє палки в колеса силам, які працюють на благо краю. Так, наприклад, підконтрольна грузинам міліція замість ловити злочинців нищить перевірками спортивні організації та благодійні фонди, афілійовані з політичними опонентами Саакашвілі.

Михайло Ніколозович все не може оговтатися від жовтневої поразки свого протеже Боровика на виборах мера і тому безперервно паскудить чинному главі міста Геннадію Трухановому і його команді. Небагатослівного Труханова, найбільш ефективний мер Одеси за всі роки незалежності, чиї результати роботи видно неозброєним оком, сильно дратує балакуна Саакашвілі, якому абсолютно нічого занести собі в актив.

Невдоволення одеситів губернатором зростає з кожним днем. Чарівність усміхненого кавказця вже давно зникло. З ініціативи одного з народних депутатів в Одесі збирають підписи з вимогою відставки Саакашвілі. Гасло на наметах збирачів автографів населення вельми різкий: «виперли з Тбілісі - викинемо з Одеси!».

Навіть серед прихильників Майдану кількість тих, хто негативно відносяться до Саакашвілі занадто велике, а про опозиційну публіку і говорити не доводиться.

Взимку Саакашвілі привселюдно посварився з главою МВС Арсеном Аваковим. Хоч вони і опоненти в політиці, а насправді одного поля ягоди. Якщо Авакова багато хто називає фейсбучним міністром, то Саакашвілі впору величати фейсбучним губернатором. Вся активність грузинського втікача відбувається виключно в соціальних мережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЕРЕЖІ ОПРИЛЮДНИЛИ ВІДЕО КОНФЛІКТУ АВАКОВА З СААКАШВІЛІ

Провалившись в Бессарабії, Саакашвілі хоче стати лідером на загальнонаціональній політичній сцені. Придунайські райони загинаються від купи соціально-економічних проблем, а в цей час чинний губернатор краю робить селфі на іншому краю держави, відзначаючи Масляну в Сєвєродонецьку. Соратник Саакашвілі Саша Боровик вже анонсував, що політична програма їхньої партії буде правоцентристською, фіскально-консервативною і соціально-ліберальною, та віра в тбіліського месію залишилася тільки в регіонах, далеких від Одеси. Причорномор'я давно розкусили Саакашвілі і чекає його відходу з губернаторської посади. Хотілося б, звичайно, щоб відхід не був підвищенням до посади прем'єр-міністра. Саакашвілі на чолі кабміну доб'є протиріччями країну.

Автор: Всеволод Непогодін, письменник, Одеса
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Володимир Показати IP 16 Березня 2016 13:00
Цікаво, а кого ж хотіла б бачити на посту голови ОДА "Бесарабія", може Яника?
Тарас Чурило Показати IP 16 Березня 2016 14:11
Саакашвілі популіст і його гучні заяви ще не означають реальні справи
Петро до Тарас Чурило Показати IP 16 Березня 2016 14:39
а може яценюк не популіст, чи порошенко, чи йуля і т.д. і т.п. Якби наші керманичі зробили те, що він зробив у Грузії, то можна їх назвати і популістами...
Ірина Таран Показати IP 16 Березня 2016 14:12
Якщо він такий чесний, то чому боїться у власну країну поїхати?
Роман Показати IP 16 Березня 2016 21:08
Ось як "несприймають" Саакашвілі (посилання на Ютуб))))) І почитайте хто такий Всеволод Непогодін (таких псевдо "аналітиків" розвилось дуже багато) https://www.youtube.com/watch?v=2v8YlqGN_bU&feature=youtu.be
Олександр Показати IP 17 Березня 2016 10:40
Звичайно, корупція повсюди від школи і до міністерства, поки самі люди не поміняють свого відношення до цієї системи то нічого і не зміниться, всі хочуть заробити мільйони грн і при цьому жити у своєму домі за 6-ти метровим забором і насолоджуватися своїм тюремним життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus