USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відкликання луцьких депутатів: у підписних листах немає даних, передбачених законом

18 Серпня 2017 21:51
У підписних листах за відкликання депутатів Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука відсутні дані про місце роботи членів ініціативної групи, які збирають підписи за відкликання депутатів, хоча наявність цієї інформації передбачена законом. Окрім того, вже завтра комісія повинна скласти протокол про узагальнення результатів перевірки підписних листів.

Чергове засідання Луцької міської виборчої комісії відбулося 18 серпня о 15.00.

На засіданні комісії фактично продовжилося те засідання, що розпочалося 1-го серпня по перевірці підписних листів. На ньому були присутні 10 членів комісії, тобто був кворум, визначений статтею 27 закону про місцеві вибори. Комісія продовжила проводити перевірку правильності оформлення підписних листів.

За словами адвоката депутатів, яких хочуть відкликати, Святослава Туза, підписні листи не містять інформацію про членів ініціативної групи, що збирали підписи за відкликання, хоча це передбачено законом.

«Під час проведення цієї перевірки було встановлено, що підписні листи, всупереч вимогам частини третьої статті 40 Закону України про статус депутатів місцевих рад, не містять тих відомостей, які передбачені законом. Зокрема, не містять відомостей про місце роботи членів ініціативної групи, які збирають підписи за відкликання депутатів, хоча ця інформація є обов’язковою. Також було встановлено, що фактично усі підписні листи (210) по кожному з п’яти депутатів, яких відкликають, по 42 примірники на кожного не мають потрібних відомостей», - зазначив Святослав Туз.

Також Туз розповів, в яких випадках виборча комісія неповинна враховувати підписних листів.

«Пункт другий четвертої частини 41-ї статті передбачає, що не враховуються ті листи, в яких відсутні відомості про особу, яка збирала підписи. Тобто комісія, встановивши, що всі підписні листи, які надійшли в комісію, не містять відомостей про особу, яка збирала підписи виборців, згідно другого пункту цієї статті, повинна не враховувати ці підписні листи. Оскільки ці підписні листи цих відомостей не містять, то всі не підлягають врахуванню», - зауважив адвокат та додав, що, завершивши цю перевірку, Луцька міська виборча комісія повинна в крайній строк, а це завтрашній день, на своєму засіданні скласти протокол про узагальнення результатів перевірки підписних листів і в подальшому прийняти рішення, яке визначене законом про статус депутатів місцевих рад.

Під час одного з засідань стало відомо, що члени ініціативної групи за відкликання депутатів, отримують за це зарплату.

Нагадаємо, за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Більше того, ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону таховається від ЗМІ. Так, аби в законний спосіб перевірити підписи, член комісії Юлія Кубай запропонувала ухвалити процедуру почеркознавчої експертизи й звернутися до правоохоронців, аби це здійснили вони. Пропозицію внесли в порядок денний й більшість це підтримала, але голосування зірвав голова комісії, який не виніс питання на голосування для затвердження й оголосив перерву. Наступного засідання вкотре члени комісії хотіли ухвалити метод перевірки підписів та перейти до роботи, втім, Будцев знову саботував роботу, сказавши, що не зрозумів суті пропозиції й оголосив перерву. Окрім того, під час чергового засідання стало відомо, що для відкликання п’яти депутатів, проти яких виступає олігархічна група «Континіум», залучили партійну сітку людей із «Солідарності», яких збирають групами та ведуть звіряти підписи у Луцьку виборчу комісію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 19 Серпня 2017 11:29
місце роботи - фірма кончиніум. посада - політична проститутка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus