USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Відсьогодні «закон Савченко» більше недійсний

21 Червня 2017 09:44
21 червня набув чинності закон, який скасовує можливість перерахунку терміну тюремного ув'язнення за «законом Савченко» (зарахування 1 дня попереднього ув'язнення як 2 днів у термін основного покарання).

Як повідомляють Українські новини, закон було опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України» 20 червня. Він набуває чинності на наступний день після публікації.

Документ передбачає, що один день попереднього ув'язнення прирівнюють тепер до одного дня позбавлення волі, а не до двох, як було «за законом Савченко». Таким чином, у разі засудження до позбавлення волі термін попереднього ув'язнення просто віднімають від загального терміну покарання.

Як заявляв раніше міністр юстиції Павло Петренка, за час дії "закону Савченко" близько 8 тисяч небезпечних злочинців вийшли на свободу, близько 2 тисяч знову вчинили кримінал і повернулися за грати.

Свого часу народний депутат Надія Савченко зверталася до президента Петра Порошенка з вимогою ветувати скасування "закону Савченко" щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення. Нардеп стверджує, що Рада скасувала її закон із порушенням Конституції. Ще раніше Савченко назвала цей закон ідеальним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus