USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська облрада вимагає заборонити торгівлю з окупантами

14 Березня 2017 15:54
Депутати звернулись до керівництва країни стосовно учасників економічної блокади ОРДЛО та припинення торгівлі з терористами. За це звернення проголосували всі обранці громади, окрім депутатів партії БПП «Солідарність», які не прийшли на сесію.

Про це йшлося під час позачергової сесії Волинської облради 14 березня.

Одне з питань порядку денного сесії – прийняття звернення до влади щодо блокади окупованих територій. Публікуємо його зміст:

Звернення Волинської обласної ради до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Генерального прокурора України Луценка Ю.В. щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України:

«Ми, депутати Волинської обласної ради, нагадуємо, що 2 лютого 2017 року першими в Україні прийняли Звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади. Ще раз наполягаємо на виконанні наших вимог, а саме, щодо встановлення мораторію на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Сьогодні ми ще раз підтверджуємо підтримку повної торговельної блокади тимчасово окупованих територій та дій добровольців, які виконують місію Народних депутатів.

Ще раз звертаємося до Верховної Ради України щодо найшвидшого прийняття законопроекту «Про тимчасово окуповані території», щоб унеможливити провокації, які мали місце 13.03.2017 р. перед Днем українського добровольця поблизу залізничної станції «Кривий Торець» на Редуті імені Добровольців 16-го батальйону.

Звертаємось до Президента України Порошенка П.О. дати оцінку даній ситуації, що відбулася та взяти розгляд даної справи під особистий контроль, забезпечити притягнення до відповідальності винних осіб».

Нині депутати облради виступають з промовами на підтримку заборони торгівлі з окупантами. Наголосимо, що жодного депутата від партії БПП «Солідарність» немає в залі, в той час коли розглядають питання торгівлі з ОРДЛО.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАБОРОНА БАНКІВ РФ ТА БЛОКАДА ТОРГІВЛІ З ОРДЛО: СЕСІЯ ВОЛИНЬРАДИ. ОНЛАЙН

Депутати від фракції «Самопоміч» одностайно висловились на підтримку блокади, зазначили про важливість прийняття Закону України «Про тимчасово окуповані території».

Депутат облради, укропівець Олександр Зінчук торгові відносини з окупантами порівняв з раковою пухлиною, яка «пожирає Україну» і «яку потрібно «відрізати» раз і назавжди».

«Або ми будемо вільними патріотами, або рабами на все життя, - зауважив Олександр Зінчук. - Для мене патріот – це етнічний українець, етнічний єврей, етнічний росіянин, які взялися за руки і пішли бити москаля. Нам треба ініціювати негайне прийняття закону про окуповані території. На війні наші можновладці заробляють гроші. «Кому война, а кому мать родная». Не забувайте, що цукерки «Вечірній Київ» виробляються на крові», - зазначив на емоціях він.

Депутат Григорій Павлович, який також очолює Волинську обласну спілку ветеранів Афганістану, наголосив, що звернення щодо ситуації з блокадою в його особі підтримують усі 2300 ветеранів війни Афганістану. «Саме ветерани цієї війни сьогодні стоять на постах», – зауважив Григорій Павлович.

На підтримку припинення торгівлі з терористами висловились депутати міської ради Павло Данильчук, Андрій Козюра, Євгеній Ткачук, секретар ради Юлія Вусенко, нардеп Ірина Констанкевич.



Ткачук, якому через тиск партії і керівництва довелося покинути фракцію, каже, що, можливо, на депутатів від «Солідарності» теж тиснуть, змушуючи не виступати проти торгівлі з терористами.

Зі слів ветерана АТО, учасника блокади Богдана Пташника, тих блокадників, кого відпустили, знову затримують на блокпостах. Також відповів на звинувачення депутата Ігоря Лапіна про те, що буцімто учасники блокади стоять на редутах за гроші. «Кожен місяць ми платимо «платьожки» за цю торгівлю. Платимо життями наших хлопців», - каже Пташник.

Голова Волинської облради Ігор Палиця зазначив, що нинішня влада нахабним чином заробляє на війні, в той час, як за це платять життям українці. Зокрема, бізнес Рината Ахметова левовою частиною залежить від контрабанди, потоки якої нині намагаються зупинити бійці АТО.

«В них (в ОРДЛО) комунальні послуги в декілька радів дешевші. Вони отримують пенсію і в Україні, і в Росії. Окремі особи отримують шалені надприбутки, за якими стоять життя українських воїнів», - зазначив Ігор Петрович та додав, що нині країна стоять або на межі майбутнього, або того, що змете все не українське.



«Ця влада піде далі від влади Януковича, і сьогодні мені теж Адміністрація Президента натякала, що ви не знаєте, що буде. Ми готові до всього, і я тюрми не боюся, якщо треба – посидимо, бо ми знаємо, що ми праві», - зазначив Ігор Палиця, чим викликав аплодисменти в залі.

Наостанок від зауважив, що між тими, хто намагається зупинити антиукраїнські дії нинішньої влади, ділити нічого. «Ми маємо бути одним кулаком», - підсумував він.

Згодом виникла дискусія про те, чи варто у звернення додавати вимогу про звільнення очільників силових відомств України і зв’язку з розгоном блокади. Проте депутати вирішили обговорити це рішення згодом, адже, з їх слів, навіть у разі прийняття такого звернення, суттєвого результату це не дасть.

Всі присутні в залі депутати підтримали проект звернення.

Нагадаємо, вчора, 13 березня, сили СБУ та спецпідрозділ КОРД захопили редут торгівельної блокади на станції Кривий Торець. Один з учасників блокади, нардеп Семен Семенченко заявив, що невідомі вдерлися до редуту «16 добровольчого батальйону» у Кривому Торці на БТРах. У СБУ, натомість, заявили, що не штурмують блокадників, а борються з диверсантами.

В результаті всією Україною поширилися протести проти силових методів. Так, у Луцьку активісти, учасники блокади ОРДЛО, зібралися в ОДА з вимогою звільнити блокадників. Натомість голова ОДА заявив, що він досі проти блокади ОРДЛО, тому йому запропонували піти у відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 14 Березня 2017 21:22
Коли вас усіх розстріляють прямо в кориті, та очистять Україну. З яких дірок ви усе лізете в корито?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus