USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Скандал з ПАЗами спровокували бізнес-партнери Порошенка, – експерт

12 Серпня 2016 22:00
Через купівлю 164 автобусів марки ПАЗ постраждали бізнес-інтереси оточення президента, яке виробляє «Богдани», не отримавши 230 мільйонів прибутку. ПАЗи купили тим же чином, як і «Богдан» придбав МАЗи, котрі на 70% складаються з російських деталей – техніку просто переобладнали.

Про це йдеться у повідомленні порталу «Знай».

Для українських учнів придбали 164 російські автобуси ПАЗ. Завод із їхнього випуску входить у той самий холдинг, що виготовляє зброю.

У Міносвіти спростували інформацію щодо своєї причетності у цій закупівлі. Зі слів чиновників, замовляла автобуси місцева влада. На це їм із державного бюджету виділили 600 мільйонів грн. Решту мали докласти самі. Міністерство освіти лише рекомендує купувати автобуси вітчизняного виробництва.

«Зрозуміло, що автобус ПАЗ приблизно на 300 тисяч гривень дешевший вітчизняного «Богдана». Однак платити кошти окупантам — неприпустимо. І те, що закупівля вже пройшла, це означає, що більшіcть чиновників навіть не вникали у це», — пояснює аналітик компанії AFS Володимир Марченко.

На його думку, жваве обговорення і широкий розголос купівлі російської техніки відбувся не випадково. В першу чергу, через те, що внаслідок купівлі ПАЗів постраждали бізнес-інтереси оточення президента, яке виробляє «Богдани».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК БІЗНЕС ПОРОШЕНКА ПОВ`ЯЗАНИЙ ІЗ ВОЛИННЮ

«Вони через купівлю ПАЗів не отримали майже 230 мільйонів гривень. До речі, згідно з документами, російська техніка вироблена в Україні. Тут її переобладнували під шкільні потреби. «Інтер Авто-Трейдинг», який постачав ПАЗи, пішов тим самим шляхом, що і пропрезидентська компанія «Богдан».

У березні цього року армія закупила сотні нових білоруських вантажівок МАЗ, які складаються із 70 відсотків російських деталей. Коли громадськість почала Мінобороні і «Богдану» закидати підтримку окупантів, там відповіли, що формально вантажівки українські — в Україні на них чіпляли броню", — каже спеціаліст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Серпня 2016 08:31
Ну да, вакцини не можна купувати - хай діти помирають. Бо це ж агресор. Автобуси - да лєгко і як завжди ніхто не винуватий.
Васька Показати IP 13 Серпня 2016 09:46
автобуси віддати в АТО нехай ЛАЙФнюз сюжети знімає, як укри на русавтобусах їздять їх вбивати, то може хоть позвільняють виробників ПАЗів у Росії як у нас не можуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus