USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Сморід у Луцьку: як відходи «Біо Пек» потрапляють у каналізацію міста

4 Липня 2019 17:10
Коли ТОВ «Біо Пек» заборонили скидати відходи на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, на підприємстві почали шукати відкриті каналізаційні люки, які підключені до міської каналізації, і зливати мелясну барду, яка разом з каналізаційними відходами спричиняє нестерпний запах у місті, вважають у відділі екології міської ради.

Про це йшлося 4 липня під час виїзного засідання тимчасової міжвідомчої комісії на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу.

Начальниця відділу екології міської ради Оксана Тарабанюк повідомила, що учора до Луцької міської ради звернулися люди, які повідомили про неймовірний сморід в районі Мамсурова. Коли туди приїхала група ГШР, то побачили, що в каналізаційному колодязі, який належить підприємству «Дмитрук», просто бурлила коричнева барда, яку можна відрізнити неозброєним оком. Вже через дві години її виявили оператори КНС №4, які побачили коричневу рідину в стічних водах, а згодом її виявили по всьому місту.
Вона пояснила, що запах на полях фільтрації, де зливали відходи, і по всьому місту відрізняється, оскільки мелясна барда змішується з каналізаційними відходами міської каналізації, які мають свій своєрідний запах.

«Доказом того, що смердить не каналізація, є те, що каналізація пливе самоплинно, натомість воду подають напірними колекторами. Тобто каналізаційні відходи пливуть самочинно, але залпових викидів каналізації не буває, а ми по всьому місту фіксуємо різкий запах від зливової решітки.
Від каналізації постійно однаковий запах, а люди, які скаржаться, описують його, як гнилісний запах м’яса», - зазначила Оксана Тарабанюк.

З її слів, коли «Біо Пек» заборонили скидати свої відходи на поля фільтрації цукрового заводу, вони почали шукати каналізаційні люки і зливати мелясну барду туди.
Зазначимо, що раніше з’явилася інформація про те, що завод з виробництва біоетанолу незаконно злив у міську каналізацію мелясну барду, внаслідок чого сморід поширився містом. Як повідомили екологи Волинської ОДА, за результатами проведених перевірок, звернень громадян з’ясували, що найбільш ймовірна причина виникнення смороду в Луцьку – поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, де здійснює господарську діяльність ТзОВ «БІО ПЕК».

У місті збирають підписи для позапланової перевірки заводу. Натомість директор Гнідавського цукрового заводу стверджує, що машина, з якої здійснили злив барди у міську каналізацію Луцька, не належить підприємству. А вже сьогодні Луцька міська рада звернулася до прокуратури Волинської області щодо проведення досудового розслідування у зв’язку зі скаргами мешканців Луцька на жахливий сморід, масове погіршення стану здоров’я та нестерпні умови життя та праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 4 Липня 2019 17:46
Смердить цьогоріч, смерділо у минулому році, смерділо і позаминулого року. Напевне перед тим теж було не айс. Ну-ну. Удачі. Собака гавкає, а караван іде. Не забудьте згадати це у наступному році.
Вибори Показати IP 4 Липня 2019 18:29
Хто закриє той завод Біо-пек, той стне нардепом від Луцька!
Анонім Показати IP 4 Липня 2019 18:36
Ось іза таких поху....їв як ви шановний анонім і всі проблеми!!!! Насри собі на стіл і сять біля гамна вечеряти!!!! Піднявби жопу і поміг би чим можеш!!
Оля Показати IP 4 Липня 2019 21:50
а ще ж недавно один активіст казав, що там не смердить? То він із закладеним носом був чи проплачений керівництвом заводу? Що цей дебіл робив там півночі?
Коля Показати IP 8 Липня 2019 19:09
В с. Забороль, на вул. Приозерна,7 розмістили птахоферму на першому поверсі 2-х поверховому будинку та у хліві. Кожен день возять 3-ма бусами торгувати на базар, послід вивозять у невідомому напрямку (раніше вивозили у лісок). Сморід страшний, адже годують курей, качок, гусенят преміксами. За санітарно-гігієнічними нормами має бути таке підприємство за межами населеного пункту 1 км, а не 8 м від сусідських будинків. Перевірки були, які кожен раз пишуть звіт, як під копірку: 40 курей, 60 качок, смороду немає, все для власних потреб. А що тоді возять у 3- бусах на базар? Зайти у Забороль і запитати, де продають курей, всі вам покажуть де. Курячий послід дуже має не приємний запах і вивозять його у невідомому напрямку, можливо і біля Луцька скидають. Правди і захисту немає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus