USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Жоден не надає належних послуг: два перевізники в Луцьку їздять одним маршрутом

20 Грудня 2021 19:02
У Луцькій громаді два перевізники обслуговують один маршрут. Це сталося внаслідок невиконання Волинською облдержадміністрацією своїх зобов’язань, прописаних у меморандумі щодо перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах у межах Луцької ТГ.

Як розповіла на засіданні постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, ідеться про маршрути №251 та №30, які сполучають Підгайці та Забороль.

Вона наголосила, що міськрада неодноразово зверталася до ОДА з вимогою узгоджувати питання приміських перевезень у межах Луцької громади.

«Ми закликали не оголошувати конкурс на маршрут №251: або ви не оголошуєте конкурс, або, якщо оголошуєте, то не треба сполучати Підгайці та Забороль. Це – наша громада, і ви маєте спитати в нас, як тут організувати транспортні перевезення, – акцентувала Ірина Чебелюк. – У березні ми отримаємо ще 17 тролейбусів. Я пояснюю: якщо в нас курсуватимуть нові тролейбуси, ви взагалі не зможете здійснювати перевезення, тому що маршрути будуть накладатися».

Заступниця міського голови звернула увагу, що і маршрут №251, і маршрут №30 сполучають Підгайці та Забороль. Маршрут №30 також курсує до Богушівки.

«Якщо говорити про маршрут №251, то в нас уже з’явилася проблематика. Спочатку на цьому маршруті було багато автобусів, вони їздили з певною періодичністю. І є маршрут №30, який ми завели у Богушівку. Це було вирішення проблеми для мешканців Богушівки. Люди лишилися задоволені цим рішенням. І от з Богушівки виїжджає автобус №30, водій автобуса №251 бачить його в електронній системі й виїжджає із села Забороль, за п’ять хвилин до приїзду автобуса №30. Відповідно, автобус №251 першим забирає людей, хоча пільговиків міста не бере, й повністю дублює маршрут автобуса №30. Своєю чергою, перевізник, який згідно з договором надає послуги на маршруті №30, розуміє це і йде збій. Нині ні автобус №251, ні автобус №30 належним чином не виконують надання транспортних послуг», – розказала Ірина Чебелюк.

Секретар міської ради Юрій Безпятко звернув увагу, що великою проблемою також є відсутність приміських автобусів у вечірні години.

«У них немає обліку, електронної системи, а люди потерпають, бо не можуть доїхати, наприклад, у Небіжку або не можуть виїхати в місто в неділю. І ми не можемо на цих перевізників жодним чином вплинути», – зауважив він.

Читати ще: У Луцьку наведуть лад із приміськими маршрутками

Ірина Чебелюк додала, що нині міськрада не має змоги регулювати вартість проїзду в приміських маршрутах.

«Ми маємо виокремити мережу міського транспорту із врахуванням тролейбусів, тому що основна ідея – аби в центрі міста було мінімум маршруток, в основному там мають курсувати тролейбуси. Тобто ми маємо затвердити мережу міського транспорту та мережу приміського транспорту. І от коли ми затвердимо мережу приміського транспорту, тоді зможемо регулювати ціну. На сьогодні відповідно до чинного законодавства як орган місцевого самоврядування ми не маємо впливу на такого перевізника, однак на останньому виконкомі ми ввели деякі запобіжники, аби ціна на проїзд не підвищувалася», – сказала вона.

Нагадаємо, депутати Луцької міської ради скеровували звернення Волинській обласній державній адміністрації з наміром урегулювання питання курсування приміських автобусів у межах громади.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мешканка Показати IP 20 Грудня 2021 20:11
Яке відношення тролейбус має до Забороля. Там електроліній немає. Хай їздить 30.але там зовсім інші інтереси.
ЗнайЮ Показати IP 20 Грудня 2021 23:11
Гоніть ту 251 маршрутку. Валідаторів не має, на 2 грн. дорожчий проїзд, GPS трекерів не має, автобуси "вбиті". Принципово тими коритами не користуюсь, тільки чекаю 30-ку.
... до ЗнайЮ Показати IP 21 Грудня 2021 09:12
Згідний, але довгенько чекати доведеться - на маршруті №30 всього 2(!)одиниці транспорту, замість 9 чи скільки там обіцяли....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus