USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

30-річчя незалежності, нове серце, McDonald’s і дике вбивство: чим жили волиняни у 2021 році

2 Січня 2022 14:41
30-річчя незалежності України, ювілейний «Бандерштат», реконструкція головного проспекту Луцька, відкриття єдиного в області McDonald’s, 13-річний волинянин, якому першому в Україні пересадили серце, жорстоке вбивство в багатоповерхівці на Соборності в обласному центрі, безталанний безхатько, який літує біля Сапалаївки, червона зона епіднебезпеки поширення коронавірусу, лучанин, який 25 років жив із трубкою від катетера в серці, загадкове зникнення в лісі, закоханий монах і новонароджені трійні – рік, що минає, безумовно, запам’ятався кожному.

Інформаційне агентство Волинські Новини підготувало підбірку матеріалів, які найбільше зацікавили наших читачів у 2021-му році.

СІЧЕНЬ

Першого місяця 2021-го року ми писали про те, що автостанції, які діяли в невеликих населених пунктах Волині, зачинені. Це відбулося на час карантину, але як вони працюватимуть надалі, тоді не було відомо. Повністю зачинена була, зокрема, автостанція в Любомлі.

На Волині закрили половину автостанцій. Яка причина

Ведучі популярного інформаційно-розважального шоу «ДжеДАІ» на початку року проінспектували найгіршу дорогу Волині – автошлях між селами Оленівка та Навіз колишнього Рожищенського району.

«Біда чорна»: ведучі популярного шоу вирушили у рейд найгіршою дорогою Волині
Із нагоди свят поспілкувалися з шеф-кухаркою з Волині Катериною Семенюк. Талановита кулінарка охоче поділилася рецептами незвичних і водночас таких смачних пісних страв, які можна приготувати на Святвечір.

«Пісне може бути дуже смачним»: 12 незвичайних страв та кутя до Святвечора від шеф-кухарки з Волині
Першими у Луцькому клінічному пологовому будинку 2021 року народилися хлопчики, один із них – 1 січня о 00.20, а другий – о 5.55. Натомість перша дівчинка дещо запізнилася та народилася за кілька днів після Нового року. Першим народженим хлопчику та дівчинці в пологовому подарували візки, а ще одному хлопчику – стілець для годування.

Зустрічали Новий рік у пологовому залі: у Луцьку першій народженій у 2021-му дівчинці подарували коляску
ЛЮТИЙ

Плануючи поповнення в родині, пара має розуміти, що навіть у випадку абсолютно здорових партнерів вагітність настає не відразу. Згідно зі статистикою, лише 70% жінок, яких нічого не турбує, здатні завагітніти протягом року регулярного статевого життя. Тому якщо подружжя живе незахищеним статевим життям тільки два місяці, не варто панікувати – треба набратися терпіння. Про це розповідав луцький репродуктолог, гінеколог-хірург Петро Патій.

«Регулярність статевого життя має значення», – гінеколог із Луцька про те, коли варто планувати вагітність

У лютому також писали про двох рідних сестер, яких розділила доля. Діана Ковалік – родом з Волині, але протягом тривалого часу живе в Польщі. Мама дівчини мала наркотичну залежність. Жінка навіть не знала, від кого народила доньку – вона їй була непотрібна. Однак дівчинка назавжди запам’ятала слова покійної бабусі, які почула в дитинстві, – мама народила і покинула ще одну доньку. Тож у дорослому віці волинянка вирішила розшукати рідну сестру.

Лучанка, яку в дитинстві покинула матір-наркоманка, знайшла свою рідну сестру у Франції
Другого місяця минуоого року розголосу набула ситуація, що трапилася в одній із груп луцького дитсадка №37. Вихователька та няня цього дошкільного навчального закладу втихомирювали малечу за допомогою скотчу.

Скандал у луцькому дитсадку: вихователька заклеювала дітям роти скотчем

«Хотіла прилякати»: подробиці скандалу в луцькому садочку, де виховували дітей скотчем

Еквадорець Ґерардо Аріас заради коханої переїхав із рідного Кіто на Волинь. Із майбутньою дружиною – лучанкою Богданою – вони познайомилися в інтернеті, коли обоє навчалися в Польщі. Закохавшись, дівчина не роздумуючи поїхала вслід за Ґеро на інший континент. Через два роки життя в Еквадорі молодята вирішили з’їздити до Луцька, аби провідати Богданиних батьків… і залишилися тут назовсім.

Ґеро мешкає в Луцьку вже понад сім років. Мрія відкрити в місті притулок для тварин, у тому числі фермерських.

«Це мій дім». Еквадорець, який сім років живе в Луцьку, – про переїзд, їжу і виховання дітей. Інтерв’ю
1 лютого рідні померлої від COVID-19 волинянки разом із медперсоналом більше години «чергували» біля дверей ківерцівського моргу разом з покійною, бо ключ від приміщення був у місцевої власниці ритуального агентства. Зі слів рідних, попри неодноразові спроби додзвонитися до підприємиці, остання не виходила на зв’язок.

Померла від COVID-19 волинянка годину лежала під моргом, бо ключ від дверей – лише у місцевої підприємиці
БЕРЕЗЕНЬ

У середині березня 56-річного тренера з Горохова Набіжана Артикова звинуватили у сексуальному домаганні до 14-річної дівчинки. Але вихованки тренера переконували, що він не міг вчинити сексуальне насильство щодо неповнолітньої. Вони заявляли, що це просто наклеп.

Спала в хлопців: спортсменки про 14-річну дівчину, яка звинуватила волинського тренера в сексуальному домаганні. Відео
Ми інформували про те, куди зникли тисячі доларів, які волиняни збирали на лікування онкохворого Дарія Зажицького. Хлопця звинуватили в шахрайстві, адже раніше помітили на відпочинку в Домінікані.

Натомість у березні Дарій потрапив у ДТП на орендованому авто й без посвідчення водія.

Лучанин Дарій Зажицький, якому збирали кошти на лікування, на Chrysler потрапив у ДТП
На початку весни на дипломатичний рівень вийшов скандал із колишнім українським депутатом, власником компанії «Пан Курчак» Сергієм Мартиняком, який вирішив інвестувати кошти в м’ясокомбінат у Намиславі. Згодом він заявив, що польські партнери хотіли його ошукати.

4 млн злотих готівкою, 160 тис. євро комісії: у Польщі скандал з інвестиціями Мартиняка

Як розповіла журналістам ІА Волинські Новини мама двох дітей, священник із сільської церкви на Волині відмовився причащати п’ятирічного хлопчика та трирічну дівчинку. Він аргументував свій вчинок тим, що, мовляв, діти хрещені не у храмі УПЦ МП, а в кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку, тому їх краще охрестити ще раз.

На Волині сільський священник відмовився причащати дітей, бо хрещені «не в тій церкві»

12 березня лучанам презентували проєкт реконструкції головної магістралі міста Луцька.

Не транзитний – пішохідний: як виглядатиме проспект Волі в Луцьку через кілька років. Фото
КВІТЕНЬ

В квітні у Володимирі мешканці багатоповерхівки застукали свою сусідку за сексуальними утіхами безпосередньо в під’їзді будинку. Місцеві скаржилися, що через жінку, яка веде аморальний спосіб життя, вони втратили спокій.

Секс у під'їзді: у Володимирі жінка тероризує жителів багатоповерхівки. Фото 18+

Про кар’єру дизайнера, улюблені проєкти, поширені стереотипи про інтер’єр, спілкування з замовниками, тренди та невдалі рішення розповідала дизайнерка інтер’єру Ірина Лисюк.

«Вкладайте не у стіни, а в предмети». Дизайнерка інтер’єру Ірина Лисюк – про тренди і помилки під час ремонту. Інтерв’ю
Увечері 22 квітня на вулиці Львівській у Луцьку – неподалік ЛНТУ – загорілося приміщення, де ремонтували автомобілі. Три транспортних засоби згоріли повністю.

У Луцьку на Львівській вибухнув бокс з автомобілями. Фото, відео
А днем раніше пожежа трапилася в житловому будинку на вулиці Шевченка. На місці пожежі виявили трьох загиблих.

У Луцьку горів житловий будинок, троє людей загинуло. Фото. Оновлено

Також ми інформували, що в будинку священника Володимира Мелеся, який проживає разом з сім’єю у селі Садів, невідомі розбили вікна, кинувши у них три відра гноївки. Одне відро вилилося на ліжко, де спала донька священнослужителя УПЦ разом зі своїм малолітнім сином.

На Волині будинок священника залили гноївкою та побили вікна

ТРАВЕНЬ

П’ятниця 14 травня стала чорною сторінкою у житті сім’ї Курилюків – багатодітні батьки втратили півторарічну донечку Юліанію. Мама дівчинки Катерина переконана: біди не трапилося б, якби не халатність лікарів.

«Поцілувала, обняла і заснула навіки»: від чого померла півторарічна Юліана з Волині, у смерті якої звинувачують лікарів
До 23 травня на 36-му кілометрі траси Луцьк–Ковель відбувався фестиваль тюльпанів із символічною назвою «Волинська Голландія».

«Я в шоці!»: чим дивує гостей Волинська Голландія цьогоріч. Фото
Історія 18-річної вагітної сироти з Волині, яку поселили у соціальне житло без світла, газу, води та пічного опалення, у якому донедавна спав безхатько, сколихнула всю область.

Не приймає допомоги від людей та змінила номер: як живе сирота із Волині, яку поселили в аварійне соціальне житло
На початку травня зник 48-річний Стречин Ярослав Георгійович, який приїхав з Києва у селище Луків до родичів на Великдень. Вийшовши на вечірню прогулянку до лісу, який, зі слів родичів, знав як свої п’ять пальців, він не повернувся. Чоловіка не відшукали й досі.

Пішов до лісу і не повернувся: на Волині за загадкових обставин зник айтішник, який приїхав з Києва у гості до родичів
ЧЕРВЕНЬ

У місті Ківерці поховали 31-річного атовця Миколу Тавпича. Чоловіка із зони антитерористичної операції привезли з простреленим черепом. Офіційна версія – боєць вкоротив собі віку, вистріливши в підборіддя. Однак дружина в це не вірить, адже в переписці той казав, що з нього вимагали чималу суму грошей. Щоб їх віддати, подружжя подумувало навіть продати нирку.

«Якщо я завтра не передзвоню, значить мене вбили свої». Вдова бійця АТО з Ківерців не вірить у його самогубство

Першого місяця літа журналісти видання вирушили на прогулянку з батьками трьох прекрасних і таких довгожданих хлопчиків. Лучани Іванна й Віталій Головенки поділилися досвідом виховання малечі.

Любов, помножена на три: як живе луцька сім’я з трійнею
Ще описували історію народження в родині Дарини та Євгена Буткевичів із Луцька другої дитини.

Із пологового – з оркестром: сім’я із Луцька з музикою дякувала медикам за довгоочікуваного сина. Відео
На початку червня в стінах Луцького замку виступила українська банда «Бумбокс» із міста-героя Київ.

Бумбокс у Луцькому замку відмовився віддавати гроші за квитки та розірвав фанатів на «дрантя». Фоторепортаж
ЛИПЕНЬ

Другого місяця Луцьк сколихнула звістка про трагедію, яка сталася в багатоповерхівці на проспекті Соборності. Чоловік зарубав доньку та дружину. Згодом стало відомо, що раніше чоловіка судили за побиття ексдружини та доньки, але, зважаючи на те, що він безробітний пенсіонер із ІІІ групою інвалідності, йому лише призначили штраф у 1530 гривень.

20 липня лучанина, який зарубав сокирою дружину і доньку, вбив у СІЗО 19-річний ув’язнений.

У дочки – перерізане горло, в дружини нема обличчя: подробиці моторошного вбивства у Луцьку

Понад 77 тисяч доларів та спроба самогубства: нові дивні деталі про вбивство сім'ї у Луцьку та смерть в СІЗО, – ЗМІ

«Мушу потерпіти, бо квартира залишиться Танюші», – соцслужби 12 років працювали з сім’єю, у якій чоловік зарубав дружину і доньку

28 липня помер легендарний футболіст луцької «Волині» Володимир Петрович Дикий. Сотні людей зібралися біля Дому панахиди в Луцьку, аби попрощатися з ним, зокрем одноклубники, друзі дитинства, колеги з тренерської діяльності та вихованці.

«Таких нападників в Україні зараз немає». Луцьк прощається з легендарним футболістом ФК «Волинь»
Найспекотнішого літнього місяця на Волинь завітав відомий український журналіст, фотограф та мандрівник, автор відомої передачі «Світ навиворіт» Дмитро Комаров. Він побував у Сваловичах, Шацьку та Маневичах.

Ідеальна екологія та дивовижні місця, – Дмитро Комаров поділився враженнями про Волинь
20 липня на заводі «РівнеАзот», що за 60 кілометрів від Луцька, стався вибух. Як повідомляли у пресслужбі підприємства, сталася розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти.

На заводі «РівнеАзот» стався вибух. Оновлено
Журналісти видання поспілкувалися з Петром Верзуном, який опинився на лаві підсудних у 2018 році. За привласнення мільйонних сум він потрапив за ґрати на 1048 днів. Справа досі в суді. Сам підсудний перебуває на волі, до квітня був під нічним домашнім арештом, а нині – без будь-якого запобіжного заходу.

«Перша ніч в тюрмі – найважча». Петро Верзун про мільйонні борги, втрачену репутацію й життя за ґратами
СЕРПЕНЬ

У серпні познайомили наших читачів із багатодітною родиною майора ЗСУ Олексія Шепелюка, який загинув в Іловайську. Після загибелі чоловіка, який був офіцером у четвертому поколінні, Марина Шепелюк з Нововолинська залишилася сама із чотирма дітками.

Донька загиблого багатодітного Героя з Волині пише татові листи й через сім років після його смерті
У селі Вербаїв Луцького району жінка утримувала чоловіків у трудовому рабстві, яким ще й погрожувала фізичною розправою. Місцева фермерка змушувала чоловіків спати у хліві з тваринами. Таку інформацію повідомила влітку волинська поліція. Проте сама підозрювана стверджувала, що не утримувала працівників, а підставили її саме правоохоронці.

«Таку підставу мені зробила поліція», – волинянка, яку звинувачують у триманні чоловіків в рабстві

У рамках спецпроєкту до 30-річчя незалежності України журналісти ТСН відвідали Волинь та зняли репортаж про цікаві та визначні місця нашого краю.

Світязькі пампухи, замок із 200-гривневої купюри та унікальне кафе: Волинь – у спецпроекті ТСН

Традиційно в серпні біля Луцька відгримів фестиваль «Бандерштат». Починався він у 2007 році із локальної музичної тусовки, яка збирала шанувальників альтернативної музики, а виріс до одного з наймасштабніших в Україні.

Без Океану Ельзи, про останній рік у Рованцях і алкогольних спонсорів. Розмова з арт-директором «Бандерштату»
Усі українці відзначали цього року 30-ту річницю незалежності України. Святкування в Луцьку розпочалося з маршу захисників України.

Марш та молитва за Героїв: у Луцьку розпочали святкувати День Незалежності України. Фоторепортаж
ВЕРЕСЕНЬ

Восени ми розповідали про історію волинянки Іванки Гаджало, яка досі бореться з наслідками кривавої ДТП. Крім фізичного болю, їй довелося зіштовхнутися зі справжнім пеклом ще й від тих, хто називає себе благодійниками або ж волонтерами.

Після цього матеріалу дівчину погодився безкоштовно прооперувати знаний в Україні пластичний хірург Ростислав Валіхновський.

«Краще померти, ніж така допомога»: на Волині сім’я скаліченої в ДТП дівчини потерпає від цькування волонтера
11 вересня в Луцьку на території ТРЦ «ПортCity» запрацював заклад всесвітньовідомої мережі McDonald’s. Це найбільший в Україні одноповерховий заклад мережі з сервісами McDrive та McDelivery. Площа луцького McDonald’s складає близько 675 квадратних метрів. Він нараховує понад 230 посадкових місць усередині та приблизно 100 – на літній терасі. Тут працюють понад 100 людей.

Ажіотаж і черги: McDonald’s у Луцьку відкрили для відвідувачів. Фото
Зворушила наших читачів історія безхатька Володі, який літував на березі Сапалаївки в Луцьку.

«Я не пропащий! Просто безталанний…» Історія луцького безхатька
А 20 вересня з перинатального центру додому поїхала четверта трійня. Щедрий лелека завітав у родину Трілів із Луцька.

Четверта трійня у «Будинку щастя»: відома луцька модель Анна Тріль народила донечок. Фото
Розповідали й про ще одну дивовижну історію: 21 вересня у Львові медики пересадили серце 13-річному Максиму Давидюку з Волині. Того ж дня від цього ж донора вдалося пересадити легені, нирки і рогівки ще одному реципієнту.

У родині Максима вже були трагедії: від спадкової хвороби в нього раніше померло двоє братів. Одному з них навіть свого часу робили пересадку, але він не пережив операцію.

Родині донора дякували навколішки. У хлопчика з Волині, якому пересадили серце, від цієї хвороби померли брати

Нічим не хворів – і стався інсульт: із грудей 13-річного волинянина вийняли серце 70-річного діда
ЖОВТЕНЬ

Напередодні старту опалювального сезону бюджетні заклади гарячково шукали кошти на оплату енергоносіїв, адже ціна на газ зросла до рекордних показників.

Замість 8 грн – 37: газ подорожчав і бюджетним закладам Волині не вистачає 400 млн

15 жовтня в Луцьку на повороті з проспекту Молоді на Відродження маршрутка № 2 в’їхала у маршрутку № 9. Внаслідок аварії було госпіталізовано 10 людей.

Масштабна ДТП у Луцьку: під час зіткнення двох маршруток постраждали 10 людей. Відео
Із 21 жовтня в Україні почали діяти нові правила міжобласних та міжнародних перевезень в умовах карантину. Як ситуація виглядала в Луцьку, з’ясовували журналісти.

«Пішов на...Ти не доктор»: на автостанції у Луцьку – протистояння між водіями і пасажирами без ковід-сертифікатів
Згадали ми й про історію одного з найбільших історичних кладовищ на Меморіалі вічної слави. Показали, яким цвинтар є уночі та хто там похований.

Нічне кладовище в центрі Луцька: історія під нашими ногами. Фоторепортаж
ЛИСТОПАД

На початку листопада стало відомо, що в лікарні померла 8-річна дівчинка, яку мама нагодувала стравою з каштанів. Через місяць після трагедії з вікна випала матір загиблої дівчинки.

Мама 8-річної померлої лучанки бігала гола і гавкала: моторошні подробиці з життя родини, в якій дитина отруїлась каштанами
Новина про таксиста, якого живцем закопали на Волині, шокувала всіх. У потерпілого виник конфлікт із місцевим мешканцем, який був винен йому гроші. Аби його «вирішити», боржник звернувся до спільних знайомих. Призначивши потерпілому зустріч за місцем проживання одного із місцевих жителів, двоє громадян упродовж трьох годин його били. При цьому вони стріляли зі зброї над головою чоловіка, відібрали його телефон і автомобіль. Надалі вивезли його на кладовище.

Повідомили про стан таксиста, якого живцем закопали на Волині
20 листопада в Ковелі поховали 18-річного хлопця, якого збило авто у селі Струмівка Луцького району. Загиблий юнак Дмитро Луцкевич був круглий сирота. Його виховала бабуся, з якою він проживав у Ковелі. У нього залишилися два менші братики, для яких він був опорою і підтримкою.

Залишилися два братики та бабуся: поховали 18-річного хлопця, якого збило авто під Луцьком
Дощового листопада випала нагода порозмовляти із щирим, відвертим, креативним монахом, який не соромиться бути собою, не одягає на себе маску надуманої благочестивості та суворості.

«Кажуть, монахам кохати не можна. А я кохав!» Луцький священник, який служить на сході, – про спокуси, війну та шлях до Бога
Із 8 листопада у Волинській області запровадили червону зону епіднебезпеки. Волинь змогла перейти до жовтого рівня лише наприкінці року, 30 грудня.

Волинь з понеділка – у червоній зоні: що це означає
Увечері 14 листопада в Луцьку на тротуарі п’яний 22-річний водій збив єпископа Олега Ведмеденка, який був засновником та постійним ведучим Біблійної школи духовного вдосконалення. Він помер у результаті отриманих в аварії травм.

Єпископ Олег Ведмеденко помер від тяжких травм після аварії, яку спричинив п’яний водій у Луцьку
ГРУДЕНЬ

Першого місяця зими описували неймовірну історію лучанина Ігоря Мисана, який 25 років ходив з трубкою катетера у серці. Проблему виявили лише нещодавно, чоловіку зробили унікальну операцію, під час якої температуру тіла знизили до 18 градусів та злили усю кров.

Злили всю кров, а тіло охолодили до 18°: лучанину, який 25 років жив із трубкою у серці, зробили унікальну операцію
Ще одна страшна ДТП сколихнула всіх лучан у грудні. У неділю на проспекті Соборності автомобіль Renault Megane, тікаючи від патрульних, здійснив наїзд на чотирьох пішоходів, що перетинали проїжджу частину по регульованому пішохідному переході на зелений сигнал світлофора. Після цього авто врізалося в дерево. За кермом перебував неповнолітній.

Від удару людей підкинуло в повітря: момент ДТП у Луцьку, в якій 16-річний водій збив 4 людей. Відео 18+
У полі поблизу села Кримне колишнього Старовижівського району без світла та інших благ цивілізації мешкає 85-річна бабуся. Попри надскладні умови життя, старенька не скаржиться на долю. Її історію ми також описали в грудні.

На волинському хуторі мешкає бабуся, яка «прожила вік дівкою» і не спить, щоб не згас вогонь. Відео
17 грудня масштабна пожежа знищила один із двох будинків, що розташовані на території маєтку колишнього ректора тодішнього СНУ, а нині Волинського національного університету імені Лесі Українки, Ігоря Коцана.

Під Луцьком згорів будинок ексректора ВНУ Ігоря Коцана. Відео

Наприкінці року над Волинською областю пролетів літак радіоелектронної розвідки RC-135W Rivet Joint ВПС США. Американський літак-розвідник кружляв над Донбасом, потім кілька годин накручував петлі вздовж чорноморського узбережжя та біля кордону з Кримом. Згодом він знову підлетів до Донбасу, а потім до українсько-російської ділянки кордону в районі Харківської області.

Над Волинню літав американський літак-розвідник
Не залишився без уваги й наш матеріал про реалії КП «Волинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням нервової системи з порушенням психіки», де за мам і бабусь дітлахам – виховательки та медсестри, за тат і дідусів – директор і завгосп.

«Тут – як у садочку, тільки увечері діток не забирають мами…»: як живе волинський будинок дитини
У середині грудня в останню путь провели відомого архітектора, колишнього міського голову Луцька Юрія Сулівіна.

Авторитет, який виховав цілі покоління: колишнього очільника Луцька провели в останню путь

І традиційно 19 грудня на Театральному майдані Луцька урочисто засвітили тріо головних ялинок, які сяють золотом.

У Луцьку засвітили головне ялинкове тріо. Фото
Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus