USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МВС змінило порядок реагування на повідомлення «мінерів», аби не допустити зриву виборів

2 Липня 2019 15:04
Міністерство внутрішніх справ змінило алгоритм реагування на повідомлення про замінування, щоб не допустити зриву голосування у день позачергових парламентських виборів, 21 липня.

Про це сьогодні на нараді заявив перший заступник міністра Сергій Яровий, пише УНІАН.

«Ми розуміємо, що в день голосування є ризик отримати велику кількість повідомлень про замінування виборчих дільниць. Після відповідної перевірки такі повідомлення виявляються хибними, але перевірка приміщення займає багато часу. Щоб не допустити зриву процесу голосування у день виборів, наказом міністра внутрішніх справ було змінено алгоритм реагування на повідомлення про замінування. Відтепер рішення про евакуацію після обробки всієї інформації приймає безпосередньо керівник», – сказав Яровий.

За словами директора Департаменту юридичного забезпечення МВС Дениса Горбася, після отримання повідомлення на місце направляють наряди, формують відповідний підрозділ з працівників кіберполіції, карного розшуку, кримінальної поліції, вибухотехнічний підрозділ, які оперативно перевірять інформацію і передадуть її керівнику поліції на місці. Керівник, зауважив Горбась, вже визначається з формами і видами реагування, зокрема приймає рішення про зупинення діяльності відповідного підприємства та організацію евакуації людей.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зауважив, що наказ зі змінами вже передано всім керівникам поліції. «Відтепер керівники поліції на місцях, керуючись інформацію, яку надаватимуть оперативні підрозділи, самостійно визначають види та кількість нарядів, які необхідно направити на місце події та необхідність проведення евакуаційних заходів», – підкреслив Князєв.

Нагадаємо, протягом кількох днів у Луцьку повідомляли про замінування більше 30 об’єктів. Зокрема, 31 травня надійшла інформація про наявність вибухівки в кафедральному соборі, районній лікарні, «Новій лінії», «Там-Тамі», офісі Команди Зеленського тощо. 1 червня оголосили про замінування авто біля офісу Команди Володимира Зеленського, зоопарку, інфекційної лікарні та Луцької міськради. 2 червня в поліцію надійшло повідомлення про вибухівку у двох житлових будинках на вулиці Шопена, залізничному вокзалі, торгівельному центрі, супермаркеті, лютеранській церкві, житловому будинку на вулиці Гірній, «Аптеці низьких цін» на вулиці Грушевського, 19 та супермаркеті «Сільпо» у РЦ «Промінь».

Вранці 3 червня перевіряли інформацію щодо замінування ЦНАПу та обласної лікарні.

Поліція встановили, що неправдиві електронні повідомлення щодо мінування об’єктів у Луцьку надходять із серверів, які знаходяться на території Росії.

Волинська СБУ вважає, що такі фіктивні замінування – один з елементів гібридної війни, яку веде проти України Російська Федерація.

Лише протягом 3 червня до управління ДСНС у Волинській області надійшли повідомлення про замінування 49 об’єктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ясно Показати IP 2 Липня 2019 20:28
Якщо дзвінок із Росії і є цифри 666? І не вимовляють ПАЛЯНИЦЯ.!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus