USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Житомирщині погодили створення двох КП, які добуватимуть бурштин

25 Травня 2017 17:08
Житомирська обласна рада 25 травня прийняла рішення про утворення двох підприємств, які будуть займатися питаннями щодо видобутку бурштину. Людям створять нові робочі місця.

Про це повідомило інформаційне агентство УНІАН.

Депутати Житомирської обласної ради погодили утворення двох комунальних підприємств, які, серед іншого, займатимуться й питаннями видобутку бурштину.

Сесія підтримала створення двох своїх комунальних підприємств – «Надра Житомирщини» та «Еко-сервіс». Ці підприємства, серед іншого, займатимуться видобутком бурштину. Сесія затвердила статути цих підприємств та сформувала їх статутні капітали.

Як повідомили у прес-службі Житомирської обласної ради, підприємство «Надра Житомирщини» буде власністю обласної ради та надаватиме можливість використовувати місцеві природні ресурси, і, зокрема бурштин та пісок.

«Ці два комунальних підприємства дозволять нарешті легалізувати видобуток бурштину у регіоні, створити нові робочі місця та забезпечити додаткові надходження до місцевих бюджетів», - зазначали депутати під час обговорення цього питання на сесії обласної ради.

Вони також наголошували, що у піску в області є нагальна потреба, адже у регіоні тривають будівельні і ремонтні роботи автомобільних доріг. На сьогодні запаси піску в області складають понад 200 млн куб. м за річної потреби в 1 млн куб. м.

Комунальне підприємство «Еко-сервіс», окрім питань видобутку бурштину та утилізації відходів, також буде займатися утилізацією пульпи та твердих відходів від каменеобробки.

Основним напрямом роботи цього спеціалізованого підприємства буде, серед іншого, збирання, купівля, приймання, зберігання та видалення відходів, їх утилізація. Підприємство буде також розміщувати відходи на спеціальних полігонах, а також надаватиме інші послуги у цій сфері.

Нагадаємо, свого часу Волинська обласна рада зробила важливий крок в напрямку легалізації бурштинового бізнесу і цивілізованого видобутку корисних копалин, створивши КП «Волиньприродресурс». 2 лютого 2017 року Держгеонадра видали КП чотири спецдозволи на видобуток сонячного каміння.

Як відомо, головною метою створення КП «Волиньприродресурс» є ефективне використання природних ресурсів, залучення додаткових коштів до державного бюджету та бюджетів територіальних громад області, виключно у порядку та в спосіб, передбачених чинним законодавством України.

Свого часу голова обласної ради Ігор Палиця запевнив, що до кінця цього року волинський бюджет має додатково отримати мінімум мільярд гривень від видобутку бурштину, «і обов'язково отримає, як би і хто не заважав!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus