USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Подякував за допомогу Путіну та заявив про стабілізацію ситуації: Токаєв обіцяє знищувати всіх, хто не складе зброї

7 Січня 2022 14:44
Президент Казахстану заявив про успіх контртерористичної операції та пообіцяв знищувати всіх, хто не складе зброї. Також він подякував за допомогу у придушенні протестів Путіну та заявив, що не вестиме переговори зі «злочинцями, убивцями».

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться у заяві президента Касим-Жомарта Токаєва, розміщеній на його сайті.

«Вчора ситуація у містах Алмати, Актобе та Алматинській області стабілізувалася. Введення режиму надзвичайного стану дає результати. По всій країні відновлюється конституційна законність. Але терористи, як і раніше, завдають шкоди державному та приватному майну, застосовують зброю щодо громадян. Правоохоронним органам та армії мною дано наказ відкривати вогонь на поразку без попередження», – наголошується в заяві.

Також Токаєв відмовляється від діалогу із протестувальниками: «За кордоном висловлюються заклики до сторін провести переговори для мирного вирішення проблем. Яка дурість! Які можуть бути переговори із злочинцями, убивцями?

Нам довелося мати справу із озброєними та підготовленими бандитами, як місцевими, так і іноземними. Саме з бандитами та терористами. Тож їх треба знищити. І це буде зроблено найближчим часом».

Частину провини на події в країні президент Казахстану поклав на опозицію та незалежні ЗМІ. «Окремі так звані «правозахисники» та «активісти» ставлять себе вище за закон і вважають, що вони мають право збиратися де хочуть і балакати що хочуть... Через цих «активістів» «звужується» Інтернет, внаслідок чого страждають інтереси мільйонів громадян та вітчизняного бізнесу...

Пособницьку і, по суті, підбурювальну роль порушення правопорядку грають так звані «вільні» засоби і «зарубіжні» діячі, далекі від корінних інтересів нашого багатонаціонального народу. Можна без перебільшення сказати, що ці безвідповідальні демагоги стали учасниками розв’язання трагедії у Казахстані. І ми жорстко реагуватимемо на всі акти правового вандалізму».

Токаєв наголосив, що подяка Путіну є особливою. Адже той дуже оперативно відреагував на його звернення про допомогу у придушенні повстання.

Очолив «миротворців» ОДКБ у Казахстані російський генерал-полковник Андрій Сердюков, який керував операцією РФ з незаконної окупації Криму у 2014 році. Про це заявили в Міноборони РФ, пише ТСН.

«До складу російських миротворчих сил входять підрозділи 45-ї окремої бригади спецназу ВДВ, 98-ї повітряно-десантної дивізії ВДВ та 31-ї окремої бригади ВДВ. Усі військовослужбовці російського контингенту пройшли спеціальну підготовку та мають реальний бойовий досвід», – заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, якого цитують росЗМІ.

Зауважимо, що Андрій Сердюков – фігурант баз даних «Миротворця». Він, як відомо, керував російською операцією із захоплення українського Криму навесні 2014 року. Сердюков очолив спецоперацію Кремля, коли тодішній парламент Криму був змушений ухвалити рішення про проведення так званого «референдуму», який до того ж є незаконним.

Нагадаємо, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

Протестувальники захопили стару резиденцію президента та увірвалися до будівлі мерії Алмати. Штурми адмінбудівель відбуваються і в інших містах, зокрема в Актобі.

На тлі протестів по всьому Казахстану з країни почали активно вилітати приватні літаки.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує «діяти жорстко». Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.

Через масові протести в Казахстані аеропорти припиняють свою роботу, і скасовують рейси. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники захопили будівлі аеропорту в Алмати.

Головний опозиціонер Казахстану Мухтар Аблязов в ефірі каналу Ахметова заявив, що головна мета протестів – повне повалення режиму Нурсултана Назарбаєва і жодних переговорів із владою не буде.

Через протести запровадили режим надзвичайного стану по всій країні, а мітингувальники повалили пам'ятник експрезиденту Назарбаєву.

Нагадаємо, 6 січня у ЗМІ опублікували відеоролик, як Росія перекидає в Казахстан військову техніку. У Росії підтвердили введення військ в Казахстан
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
скептик Показати IP 7 Січня 2022 14:58
ФSSБ "демократично" потопило протести в крові
Иван до скептик Показати IP 7 Січня 2022 21:08
ляпнулчтопёрнул, пёрнулчтоляпнул
скептик до Иван Показати IP 7 Січня 2022 23:34
це мааацковскій стіль . хлєбало-то закрий
сергій Показати IP 7 Січня 2022 15:18
Якби у Вас був би там магазин і його протестувальники відкрили бульдозером Ви себе мабуть вважали щасливою людиною і спонсором революції
НЕ ПОЛІШУК до сергій Показати IP 7 Січня 2022 16:05
ТАК У ТАКИХ ЯК ВИ ЧОМУСЬ І НЕМАЄ ТАХ МАГАЗИНІВ, ЦІКАВО ЧОМУ......)))))
скептик до сергій Показати IP 7 Січня 2022 16:39
а може протестувальники самі по-собі, а мародери - самі по-собі, або під керівництвом ФSS
сергій Показати IP 7 Січня 2022 16:08
7,44 грн за автомобільний газ. Нам би такі ціни. 3,72 в них було.
Анонім до сергій Показати IP 7 Січня 2022 17:08
молись на путлєра а зе ж і так обіцяв такі ціни і не тільки на газ! все ще тільки починається.і усе ще може бути.
янукович Показати IP 7 Січня 2022 16:19
Вчися, дурню...
Пане Сергій Показати IP 7 Січня 2022 17:10
Коли між свободою і магазином,ти вибирає магазин,то скоро не будеш мати ні свободи, ні магазину.
Клава Показати IP 7 Січня 2022 17:14
Молодець !!! Повага !!!
сергій до НЕ ПОЛІШУК Показати IP 7 Січня 2022 17:19
Я народився живу і працюю в Україні.В мене невеликий і легальний бізнес в Україні.За 3 квартал я заплатив 56000 податків на сільраду.За 4 квартал 80000.Я просто аналізую ситуацію.За кордон їздив всього 2 рази.Мені там не комфортно.В Україні я вдома,хоч люди зустрічаються різні.
сергій до НЕ ПОЛІШУК Показати IP 7 Січня 2022 17:24
Ще в минулому році надав допомогу 3 церквам різних конфесій 50000 грн.
сергій до НЕ ПОЛІШУК Показати IP 7 Січня 2022 17:25
Магазинів немає...точно.
сергій до скептика Показати IP 7 Січня 2022 17:34
Все можливо...Нажаль ми,мабуть цого ніколи не взнаємо.Але є факти.
скептик до сергій до скептика Показати IP 7 Січня 2022 19:33
якщо ніхто не проколеться як з вагнерівцями
сергій Показати IP 7 Січня 2022 17:38
Яким дивом їх ШТАБ в Україні.Свого мало...Казахстан-40% світового видобутку урану???
Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Січня 2022 17:41
Конфликт по сути -война аргынов (простолюдинов-скотоводов, пастухов) против торё (знать, отдельный род в южном жузе)
сергій Показати IP 7 Січня 2022 19:27
Доречі середня зарплата в Казакстані 500 євро.
В. Показати IP 7 Січня 2022 19:42
Не спорте.крымчанин бот.Бай в казахстане поменялся.одкб=руские в вели войска.людей кого посадят кого постреляют кого запугают.пострадают большев всех рускоезычные которые живут там они для своих соседей казахов типерь окупанты.на востоке никто и ни чего не прощают и при возможности росии и руским всё припомнят через 5-10-15-20....лет
В. Показати IP 7 Січня 2022 19:43
На этом всё.Новость больше не интиресна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus