USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У луцьких школах говоритимуть про небезпеку «синіх китів»

27 Лютого 2017 15:48
Профілактикою дитячих суїцидів та участі школярів у небезпечних «іграх» займатимуться у школах міста.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів начальник міського управління освіти Олег Гребенюк.

Нагадаємо, минулого тижня поліція Волині врятувала від самогубства підлітка, якого зупинили на 50-му кроці смертельної гри. Відомо, що перше повідомлення до правоохоронців надійшло зі школи.

Саме тому в прокуратурі області під головуванням заступника прокурора області Ярослава Голинського відбулася спільна нарада керівників управління превентивної діяльності, сектору ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в області, відділу протидії кіберзлочинності в області, представників управління освіти, науки та молоді, служби у справах дітей Волинської ОДА і Волинського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Під час зустрічі обговорили стан попередження самогубств серед неповнолітніх і питання протидії поширенню у підлітковому середовищі впливу інтернет-спільнот, які пропагують та схиляють неповнолітніх до суїциду.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТОП-10 ПИТАНЬ ПРО НЕБЕЗПЕЧНІ СПІЛЬНОТИ, ЯКІ СПОНУКАЮТЬ ДО САМОГУБСТВА ДІТЕЙ

Олег Гребенюк повідомив, що в міське управління освіти надійшов відповідний лист від правоохоронців.

«До нас такий лист прийшов, ми поширили по всіх школах, проводяться виховні години, зустрічі й бесіди з учнями щодо шкідливості таких ігор. Причому, інформуються всі діти, бо в нас вони змалечку комп’ютерами користуються», - пояснив він.

Як відомо, уже понад два роки в соцмережах діють спільноти, які закликають підлітків вступити в небезпечну гру, результатом якої має стати самогубство. Лише нещодавно кіберполіція активно почала повідомляти українців про небезпечні «групи смерті». А нещодавно у Луцьку виявили групу підлітків, які почали небезпечний квест «Синій кит» з самогубством гравця в кінці. Про виявлене уже повідомили у департамент кіберполіції.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ГРУПИ СМЕРТІ» У СОЦМЕРЕЖАХ: ПОРАДИ БАТЬКАМ ВІД ВОЛИНСЬКОГО ПСИХОЛОГА

Як повідомлялося, студенти із Придністров'я запустили інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю смертельно небезпечної гри «Синій кит». Розробники проекту – Сергій Іордатий та Павло Доніка – заручились підтримкою правоохоронців та студентської профспілки і створили спільноту у соцмережі Вконтакте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан Показати IP 27 Лютого 2017 19:06
Найкращий спосіб привернути увагу дітей до "заборонений плід завжди смачний". З огляду на інтелект вчительох(вчителиць), їх обізнаність з ITT, можно собі уявити що вони наговорять дітлахам. Після подібних "виховних годин" всі гамузом полізуть на цы сторінки. О, хостери і провайдери зароблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus