USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Нововолинську школярів навчали створювати традиційну українську писанку

14 Квітня 2023 20:45
У Нововолинському історичному музеї 12 квітня відбувся майстерклас із написання традиційної писанки для школярів. Дітей писанкарству навчала майстриня Олександра Струбицька напередодні Великодня.

Як пише БУГ, на захід завітали понад 15 дітей, щоб створити власноруч пасхальне яйце.

Майстриня-писанкарка розповіла школярам про традиційну українську писанку, а також про орнаменти та символізм.

До свят відвідувачі майстеркласу виготовили справжні писанки, які прикрашатимуть великодній кошик. Здебільшого діти обирали для дизайну яскраві кольори – червоний, зелений, жовтий та блакитний.Спершу звичайне яйце розписували олівцем, а потім наносили віск та фарбували. У результаті дітки отримували справжній витвір мистецтва та були у захваті від проведеного майстер-класу, який подарував незабутні емоції.

Фантазуючи над візерунками, малеча намагалась відтворити представлені на виставці писанки. Дехто з них шукав свій орнамент в інтернеті, інші – втілювали в реальність власні задуми фантазії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus