USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через львівське сміття під Луцьком звернулися в поліцію

2 Травня 2017 21:06
Відкрити кримінальне провадження через незаконне вивезення львівського сміття у Волинську область вимагає активістка громадської правозахисної організації «Мавіком», заступниця голови Громадської ради при Волинській ОДА Мар’яна Сорочук.

Так, 2 травня вона подала заяву до Луцького районного відділу поліції про відкриття кримінального провадження за фактами незаконного вивантаження у Луцькому районі твердо-побутових відходів із Львівської області, йдеться в її дописі у Фейсбуці.

Нагадаємо, вночі 29 квітня поблизу сіл Промінь та Лаврів Луцького району невідомі вивантажили чотири купи сміття зі Львова.

"Вважаю, що правова кваліфікація дій повинна відбуватись за ч.1 ст.239 КК України (забруднення або псування земель).

Рішення про відкриття кримінального провадження чи відмову відповідно до вимог КПК повинне бути прийняте поліцією не пізніше 24 годин після подання заяви (3 травня до кінця робочого дня).

Після отримання рішення поліції щодо відкриття кп можна буде піднімати питання про подальші кроки, зокрема про співпрацю громадськості з поліцією по виявленню порушників і т.д", - повідомляє Мар’яна Сорочук.
Також Мар’яна розповідає про практику у регіонах:

"За численними фактами виявлення несанкціонованих вивантажень ЛС у регіонах, львіською нацполіцією відкрито кримінальне провадження.

У разі виявлення фактів засмічення в інших регіонах, місцева поліція часто проводить лише огляд місця події та направляє його для долучення до львівських матеріалів досудового слідства.

Проте у ряді регіонів все ж порушено понад десять власних кримінальних проваджень й проводяться власні слідчі дії по виявленню порушників та недопущенню повторних інцидентів", - зазначає активістка.

Нагадаємо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.

Нагадаємо, 12 квітня на недіючому комбікормовому заводі на хуторі Михайлівка, що на Тернопільщині, виявили 100-120 тонн сміття.

Як повідомлялося, на Рівненщині вночі 13 квітня поліція затримала вантажівку зі львівським сміттям у супроводі дорогої іномарки, які намагалися вивантажити сміття та втекти з місця злочину. Окрім того, на сміттєзвалищі у місті Дубно на Рівненщині також днями виявили вантажівку із львівським сміттям.

Зазначимо, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.

До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова.

Тим часом, Андрія Садового звинуватили у безгосподарності. Так, мовляв, за 11 років на посаді мера Львова можна було вирішити проблему зі сміттям, - вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. А на думку очільника Харкова Геннадія Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам зробив проблему зі сміттям політичною. Насправді вирішення сміттєвої проблеми це господарська робота мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
4358967 Показати IP 2 Травня 2017 22:39
дайте уже под зад зАдовому, задрал уже всех!
Лучанка Показати IP 2 Травня 2017 23:05
Позбирати по Волинській обл все львівське сміття і вивезти його до центру Львова, і буде порядок. Потрібно діяти а не бумаги писати
КЛВ Показати IP 3 Травня 2017 08:16
коментар було видалено
Ант Показати IP 3 Травня 2017 08:29
11 років на посаді мера! І цей "господарник" ще й в президенти перся!Чим же займався хлоп стільки років в славному Львові, що проблем зі сміттєзвалищем не помітив?Загадили своїми відходами пів України, вуйки...
Лучанин Показати IP 3 Травня 2017 09:22
Міський голова Львова Андрій Садовий запевняє, що питання "сміттєвого колапсу" в місті вирішується за один момент Проблема вирішується за одну секунду – просто розблоковуються полігони і дається можливість вивозити сміття,Всі полігони в Україні блокуються ,а це унеможливлює будівництво сміттєпереробного заводу.На час будівництва все сміття з міста потрібно кудись дівати.Де хто з можновладців не хоче бачити на посаді мера Львова Садового,а тим більше в президентському кріслі.Таким чином хочуть людину скомпрометувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus