USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Як сусіди допомагають при перерахунках субсидій для лучан

7 Березня 2016 17:20
Українці можуть залишитися без субсидій. Причина – невірно заповнена декларація. Навмисне чи по забудькуватості – значення немає.

Соціальні інспектори почали масштабні перевірки з приховування доходів. Тих, хто проштрафився, не тільки позбавлять пільг, а й зобов’яжуть повернути допомогу у повному обсязі, - повідомляє «Слово Волині».

До речі, торік у Луцьку любитель жити за державний кошт змушений був відшкодувати аж 100 тисяч гривень! Яка ситуація із субсидіями у місті нині, розповіла головний державний соцінспектор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Галина Новоселецька.

Як правило, люди при заповненні декларації допускають помилки, вказують не всі доходи.

У департамені соцполітики перевіряють дані, вказані громадянами – дають запит в органи ДФС, на який отримують оперативну відповідь.

Зокрема, соцінспекторів цікавить, чи, бува, не придбала людина автомобіль вартість понад 50 тисяч гривень. Також, користуючись базою доступу до реєстру майна, перевіряють, чи не здійснювала людина покупки земельної ділянки, будинку, чи не має вона земельної ділянки, яку здає в оренду і не задекларувала цього.

Окрім цього, перевіряють, чи задекларувала людина всі види державної допомоги.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОГО Й ЗА ЩО МОЖУТЬ ПОЗБАВИТИ СУБСИДІЇ

Зі слів Галини Новоселецької, збільшилась кількість анонімних звернень і навіть письмових заяв, де сусіди повідомляють про те, що субсидії отримують люди, які робили великі покупки, і просять перевірити їхні справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 7 Березня 2016 17:32
депаТРамент соцполітики розглядає анонімні звернення ?!!!!!!!! а премії стукачам не платить часом ?
Анонім до Анонім Показати IP 7 Березня 2016 20:25
ПРАВИЛЬНО РОБИТЬ. ЯК ЩЕ З НАГЛОТОЮ БОРОТИСЯ?
Анонім Показати IP 7 Березня 2016 17:33
а премії стукачам не платять часом ?
сем Показати IP 7 Березня 2016 17:48
почалося.. а ті що махінації роблять на міліони? коли за них візьмуться.? може ще в квартирі по шкафах і по холодильниках пошнорте!
ххх до сем Показати IP 7 Березня 2016 20:55
І знову подвійні стандарти. З ваших слів виходить так, що стосується мене то моє і мені байдуже чи це законно бо це моє. А в них багато то хай платять. А в Європі платять ВСІ. Тому як кажуть хочете жити як цивілізовані люди розпочніть з себе. І до речі в Європі "стукають" по повній і вважають це за обов'язок, а в нас (так повелося з СРСР з часів "несунів" коли все було спільне і "нечійне") оті самі злодії які оперують подвійними стандартами і кричать що це погано. Звісно що для них і погано бо посадять або оштрафують. Тому закон для всіх повинен бути один!!!!!
Уважний сусід. Показати IP 7 Березня 2016 17:56
Це Волинь дєтка. А ще плачимо, що нам то ті, то інші заважають жити. Анекдот про жабу на Волині буде актуальний вічно.
Рatrik Показати IP 7 Березня 2016 18:07
Cубсидii - це пережиток минулого... Влада взяла тiльки вiртуально напрям на Европу, бо реформи впроваджуэ винятково совдепiвського характеру... Були би дiйсно дiэвi реформи, був би в людей достаток европейского рiвня, не було б потреби в цих довбаних субсидiях, вiдповiдно не було б цих непорядних хитрунiв, про яких згадуэться в данiй статтi.
КУМ Показати IP 7 Березня 2016 19:37
Згоден.Субсидії-це анахронізм.Це шлях в нікуди,затягування асфіксії,але вона все одно відбудеться,а люди,на жаль ще цього не зрозуміли.Розплата буде гіркою.
Катя Показати IP 7 Березня 2016 20:45
От сусиди с*ки!!
сусідам Показати IP 7 Березня 2016 21:00
з моїми сусідами скажуть що маю машину за мільйон доларів землю в царском селі гектарів так зо 900.....і це все надбання за 1.239 гривень пенсії..
Я Показати IP 7 Березня 2016 22:41
А нормально нараховували субсидії по зарплаті минулого року? Була велика зарплата, а тепер без роботи... Не зарплати, не субсидії. Гарний закон..
Ппппп Показати IP 8 Березня 2016 02:08
Вміють те що тільки переглядати та повернути державі, Я особисто пільгами ніякими не коритуюсь і субсидій не оформляв, але скажіть будьласка маючи бізнес на продажі авто коли якуновіч ввів утилізацію а порох відмінив ЧОМУ ті кошти в розмірі 23000 грн коли $ був по 8 Довбана дЕРЖАВА неповертає Людям ?????? Де мої грошійоп твою м..ть???? Ця довбана дЕржава не хоче випадково перевірити хто сплачував ці кошти та повернути їх????? Особисто в мене ця довідка про сплату лежить,зберігаю її на той випадок коли недай бог колись мені держава скаже щоб я їм щось повернув...
Анонім Показати IP 8 Березня 2016 12:19
так зараз всі підприємці оформляються" як нульові " і в довідках про дохід 600 грн за пів року, як вони бідні виживають.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Березня 2016 15:42
які закони , такі і доходи. а ти думав, що хтось буде 80% заробітку віддавати тим злодіям при владі ?
Анонім Показати IP 8 Березня 2016 13:01
Отак було і за часів НКВД та КДБ:доносили один на одного ,сусід на сусіда за те що хата бїпд бляхою,що кабан товстіший,що родичі за кордоном....а потім скиглили що влада не така...
до анонім Показати IP 8 Березня 2016 13:47
а ти що не волинянин що так дивуєшся? ... а ще якщо в сусіда хата згоріла то ще щоб і корова здохла!! рідна волинь!!!!!
ВОВК Показати IP 8 Березня 2016 18:19
Полішуке - то хамло особого виду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus