USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку незаконно перевіряють підписи за відкликання депутатів

11 Серпня 2017 19:38
Адвокат депутатів Олександра Козлюка,Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука, яких хочуть відкликати, стверджує, що перевірку підписів лучан за їхнє відкликання проводять незаконно. Окрім того, адвокат Святослав Туз звернувся до Луцького відділу поліції, аби дізнатися, згідно яких положень їхні співробітники здійснюють перевірку достовірності підписів.

Так, чергове засідання мало відбутися 11 серпня о 17:00, проте голова комісії Леонід Будцев вкотре не може організувати роботу комісії, не зібравши кворуму. Також у приміщенні Луцької міської виборчої комісії продовжують перевіряти правдивість підписів лучан за відкликання депутатів, хоча, як стверджує адвокат Святослав Туз, це здійснюється незаконно, оскільки комісія не обрала спосіб перевірки підписів людей.

«Згідно закону про місцеві вибори і про статус депутатів місцевих рад, в яких є норми, що стосуються відкликання депутатів, невизначено, в який спосіб комісія повинна здійснювати цю перевірку, так само немає роз'яснень Центральної виборчої комісії. Тобто комісія теоретично повинна була б такий спосіб визначити собі самостійно - це можна зробити шляхом прийняття відповідного рішення. Для того, щоб прийняти рішення, необхідно провести засідання і щоб за це рішення проголосувало більше половини від складу комісії, тобто мінімум 10 членів Луцької ТВК. Сьогодні вже 5-й чи 6-й день, коли виборча комісія не може зібратися, тобто немає кворуму, відповідно підтвердити цю процедуру вона не може», - зазначив Святослав Туз.

Також він зауважив, що комісія не має права здійснювати перевірку підписів, оскільки в понеділок у засіданні було оголошено перерву, під час якої комісія не вправі це робити

«Те, що люди приходять і підтверджують достовірність поставлених ними підписів - не відповідає вимогам закону про статус депутатів місцевих рад. Там чітко прописано, що комісія повинна здійснювати перевірку на своєму засіданні, тож повертаємося до того, що засідання відбутися не може, оскільки в понеділок було оголошено перерву, яка триває до цього часу. Відповідно під час перерви комісія не вправі здійснювати перевірку підписів, бо цього не передбачено законом. Зараз незрозуміло, згідно чого люди приходять і підтверджують свої підписи», - каже адвокат.

З його слів, він звернувся до Луцького відділу поліції, аби дізнатися, згідно яких документів, інструкцій, положень їхні співробітники здійснюють перевірку достовірності підписів. 5 днів – строк для відповіді на адвокатський запит, тобто на наступному тижні в четвер буде відповідь від Луцького відділу поліції, в якій можна буде побачити, на що посилаються працівники поліції.

Як стало відомо під час чергового засідання, для відкликання п’яти депутатів, проти яких виступає олігархічна група «Континіум», залучили партійну сітку людей із «Солідарності», яких збирають групами та ведуть звіряти підписи у Луцьку виборчу комісію. Також, прийшовши до виборчої комісії, аби підтвердити свої підписи за відкликання депутатів Луцької міської ради, лучани не можуть згадати їхні прізвища.

Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті.

Більше того, ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ. Так, аби в законний спосіб перевірити підписи, член комісії Юлія Кубай запропонувала ухвалити процедуру почеркознавчої експертизи й звернутися до правоохоронців, аби це здійснили вони. Пропозицію внесли в порядок денний й більшість це підтримала, але голосування зірвав голова комісії, який не виніс питання на голосування для затвердження й оголосив перерву. Наступного засідання вкотре члени комісії хотіли ухвалити метод перевірки підписів та перейти до роботи, втім, Будцев знову саботував роботу, сказавши, що не зрозумів суті пропозиції й оголосив перерву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
? Показати IP 11 Серпня 2017 20:45
Партії які не можуть забезпечити явку своїх представників до Виборчої Комісії,повинні змінити своїх направленців,Голова Виборчої Комісії при неявці членів комісії ,та зриву роботи,повинен звернутися до ЦВК,з позовом про припинення повноважень таких членів ТВК.Інакше буде винним у зриві роботи ТВК.
Анонім до ? Показати IP 11 Серпня 2017 23:36
А для декого застосувати 45\10

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus