USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обіцянки мера і будівництво каналізації за 8 мільйонів

14 Лютого 2015 13:04
Довгоочікувану каналізаційну мережу врешті розпочинають будувати. Якщо погодні умови дозволять, роботи планують розпочати наступного тижня. Однак не всі мешканці задоволені, кажуть: обіцянкам їх годують вже 10 років поспіль.

Нагадаємо, мешканці Малоомелянівського масиву більше 10 років чекають на будівництво каналізаційної мережі.

Сьогодні, 14 лютого, відбулася чергова зустріч представників міської влади з мешканцями Малоомелянівського масиву. До слова, час і місце були обрані не надто вдало: вирішили зустрітися поблизу церкви, а там у той момент тривала поминальна служба.
А пояснювати проект довелося під звуки церковних дзвонів.

Та й мешканці самого масиву кажуть: напередодні до кожного в помешкання дзвонили сусіди, і казали : «прийдіть обов’язково, щоб хтось з будинку був, бо там буде міський голова».
Зрештою кілька десятків людей прийшли подивитися на той проект. Мета цієї зустрічі, як визначив сам міський голова Микола Романюк, – домовитися, звідки розпочинати роботи. Адже проект готовий, тендер пройшов, визначені виконавці і договір підписаний. Підрядником цього проекту стала фірма «Шинака-Україна», яка зобов’язується влаштувати централізовану господарську каналізацію за 11 місяців.

Та дехто з мешканців цьому віри не йме. Люди кажуть: вже десять років поспіль, щороку приносять один і той же проект, щороку платяться кошти невідомо кому, а людей і досі годують обіцянками. До прикладу, обіцяного вуличного освітлення на масиві й досі не облаштували, а діти в темну пору доби змушені повертатися зі школи в пітьмі та ще й по коліна в грязюці.
На ці закиди міський голова попросив лучан заспокоїтися і пообіцяв все з'ясувати.
Та не визнав, що обіцянки він не дотримав.

Учасники зібрання домовилися, що роботи розпочнуть від вулиці Володимирської, куди саме зливатиметься побутова каналізація. Також першочергово облаштують насосну підстанцію. Далі трубопровід прокладуть вулицею Малоомелянівською.
Мешканці приватних будинків самотужки мають проводити водовідведення до централізованої мережі. Лучанам для цього потрібно взяти технічні умови на «Луцькводоканалі».

А от жителям Малоомелянівських провулків доведеться скооперовуватися: прокладати трубу через провулок і підключати її до централізованої мережі. А проектанти кажуть, що задля зручності навіть проект водовідведення кожного провулку зробили окремим томом. Та дехто з містян протестує проти такого стану речей. Кажуть: коли міська рада видавала ділянки, то обіцяла облаштувати освітлення, каналізацію, дороги, та цього досі немає.

Детальніше – на відео.


Власне, 6 кілометрів каналізаційної мережі влаштують за кошти міського бюджету. На весь обсяг робіт необхідно витратити більше 7,8 мільйона гривень. В бюджеті Луцька на ці роботи передбачили 2,5 мільйона. Однак в місті сподіваються на перерозподіл держбюджету, якщо цього не буде, то шукатимуть кошти в бюджеті міста.
Проте будівництво господарської каналізації не вирішує всіх проблем мікрорайону. Адже масив страждає від щорічних підтоплень. Але ззливову каналізацію можуть влаштовувати лише за умови твердого асфальтового покриття. Тож, спершу мають укласти каналізацію, зробити асфальтне покриття, а потому має дійти черга і до зливової каналізації. Якщо ж місцеві мешканці почнуть спускати зливові води в нову господарську каналізацію, яку тут обіцяють побудувати, та не витримає потоку зливових вод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 14 Лютого 2015 13:08
мешканці цього масиву повинні оплачувати підвищений тариф за воду та каналізацію, щоб повернути вкладені кошти у міську казну.
Анонім до дідо Показати IP 14 Лютого 2015 16:36
коментар було видалено
липинський масив Показати IP 14 Лютого 2015 17:23
ми все робимо за своі кошти чому там за державні
малоомельяновский до липинський масив Показати IP 14 Лютого 2015 21:41
Ребята, не завидуйте нам. Романюк во время своего губернаторства все время смотрел на незаконченый Киевский майдан с окон губернаторского КАБИНЕТА. Закончил долгострой покойный Б.П. Климчук. Силами жителей ул. Степовой уже проложена канализация от ул.Красовского до ул. Тополевой.,но это не мешает улице Степовой быть единственной по настоящему большой улицей ГОРОДА Луцка без твердого покрытия... Ни одному слову этого (мэра) предлагаю не верить. Пока не соберете деньги, пока САМИ не оплатите - будете иметь ТОЛЬКО обещания.
А Показати IP 14 Лютого 2015 21:53
Там де працюе мер Романюк за його роботою завжди звучить заупокiйна молитва.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus