USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Реабілітація бійців 51 ОМБр - на еко-курорті Закарпаття

27 Вересня 2015 10:15
Заїзд психологічної реабілітації бійців АТО – Проекту «Зігрій душу» вкотре стартував і 25 вересня бійці розпочали заняття. Красу Закарпаття та еко-курорту «Ізки» не змогли затьмарити навіть безперервні зливи.



Так, це уже 13 заїзд психологічної реабілітації бійців АТО, у рамках спільного проекту Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Ковельського центру допомоги бійцям. Про це йдеться на сторінці Ковельського центру допомоги бійцям 51 ОМБр у мережі Фейсбук.

Зі слів організаторів реабілітації, арт-терапевтична складова спеціально розробленої програми цього разу представлена гончарством. Перше знайомство з майстром, спадковим гончаром Сергієм і з його гончарним кругом стало для хлопців магічним дійством.

«Дехто вже навіть встиг викрутити свою першу чашку. Попереду ще багато відкриттів і вражень. А наразі бійців чекають бджоли, коні, масаж, прогулянки та інші терапевтичні процедури, що не мають протипоказань і мають загально-зміцнюючий та оздоровчий ефект. Плюс - невід’ємний елемент короткого реабілітаційного курсу – спілкування з нашим психологом Оленою Батинською», - йдеться у повідомленні.

Фахівці з реабілітації зауважують, що 5-денна реабілітація не є лікувальним процесом в класичному розумінні - цього не передбачає ані формат проекту, ані часові рамки, ані усвідомлення ступеня нашої взаємної відповідальності.

«Одна з умов нашого короткого курсу – сухий закон, якого наші хлопці переважно дотримуються. Ті, хто це правило порушує, ставлять під загрозу не лише репутацію усієї групи і усіх бійців АТО, але й своє життя і здоров’я, а також життя і здоров’я інших людей. Ми не можемо і навіть не маємо права, з огляду на вищесказане, брати на проект бійців, які потребують серйозної медичної і, зокрема, психіатричної допомоги. Це є прерогативою інших закладів та установ і на таке лікування людина має дати персональну згоду. Ми також не забезпечуємо медикаментозного лікування. Ми ставимо перед собою інші задачі.

Просимо звернути особливу увагу на ці обставини волонтерів, друзів та родичів бійців, які хотіли б справді допомогти своєму сину, чоловіку, побратиму, а також самих бійців, які мають усвідомлювати свою міру відповідальності за себе та своїх близьких і не боятися звертатися по спеціалізовану медичну допомогу, можливо, по місцю проживання, або в спеціализованих медичних державних установах, для цього пристосованих. Все можна подолати, якщо є бажання, професійний підхід та терпіння», - повідомляють у Центрі.

Як стверджують організатори реабілітації військових, головна мета – відпочинок бійців та глибоке усвідомлення ними психологічної небезпеки, яку несе в собі неосмислена, а часто просто не проговореного вантажу бойового стресу, а також і розуміння переваг і цінності свого досвіду.



Раніше завдяки фінансовій підтримці Фонду психологічну та емоційну реабілітацію бійці отримали на базі санаторію «Пролісок», у Буковелі та у Еко-Курорті «Ізкі».

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у травні проект «Зігрій душу» з психореабілітації бійців АТО, які пройшли пекло війни, представили в Брюсселі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus