USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Агротехнічний коледж на Волині працює без власної техніки, з аварійними приміщеннями

22 Січня 2021 21:21
Техніка, на якій навчають в агротехнічному коледжі, вже давно застаріла. А чимало приміщень потребують ремонтів.

Про це йшлося під час бюджетних слухань в обласній раді 22 січня.

Володимир-Волинський агротехнічний коледж побудований у 1925 році. Керівник закладу Олександр Коновалюк нарікає, що з 90-х років кошти на ремонт закладу не виділялися, все виконували за власні кошти.

Спецфонд наповнюють за рахунок оплати за гуртожиток, плати за навчання та від дослідницько-господарської діяльності. Але майже 60% цих коштів йде на оплату послуг найму техніки, оскільки вся техніка коледжу відпрацювала по 3-7 термінів експлуатації.

«З 2007 року ніхто на ремонт жодної копійки не дає. Все робимо за рахунок зароблених коштів. Минулого року витратили 500 тисяч на перекриття даху складу, 350 тисяч на перекриття даху над бібліотекою, бо бібліотекарка з тазиками бігали. Плануємо перекривати дахи над лабораторією і складу для ремонту машин», - каже керівник.

Крім того, надійшло рішення апеляційного суду про закриття гуртожитку через відсутність пожежної сигналізації. За це керівник отимав порцію критики від депутатів, адже за півроку, поки тривали судові засідання, вже можна було принаймні почати роботи, однак в закладі чомусь це поважали не пріоритетним.

Крім того, як з’ясувалося, з 36 об’єктів нерухомості на 24 немає документів на право власності.

Як зауважив депутат Ярослав Матвійчук наразі треба оформити документи на майно, проаналізувати, які об’єкти нерухомості вам потрібні, частину з них можна було б продати. Частину – передати місту.

«Аварійний гуртожиток можна розглянути пропозицію передати місту. Не те, щоб місто дуже хотіло його забрати, але якщо на території міста валиться будівля – треба щось робити», - зазначив він.

Депутат Андрій Козюра зазначив, що необхідно таки навести лад з нерухомістю, визначити, які з цих приміщень мають використовуватися в навчальному та в виробничому процесі і проводити оптимізацію.

«В нас аграрна область і ці фахівці на вагу золота. А виявляється, тут майно не оформлене», - зауважив він.

До слова, 67% випускників коледжу працевлаштовані в фермерських господарствах, аграрних підприємствах, 21% продовжили навчання у вищих закладах, близько 7% служать в Збройних силах за призовом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus