USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Минає 2016 рік: луцький «УКРОП» звітується про зроблене

30 Листопада 2016 08:00
Незаконні забудови, ремонти вулиць за необґрунтовано великі кошти, благоустрій міста та його мешканців – ці, та інші проблеми, добре відомі пересічним лучанам, які у їх вирішенні покладаються, в тому числі, і на депутатський корпус Луцької міської ради. Фракція «УКРОП» у міській раді присвятила рік роботи нагальним проблемам міста і нині звітує перед громадою Луцька.

Якщо звернутись до «сухої статистики», то у межах депутатського прийому депутати фракції «УКРОП» прийняли близько 3000 виборців. Упродовж року оголосили 220 запитів та 639 звернень у Луцькій міськраді, підготували 18 проектів рішень, з яких було прийнято 15. Зауважимо, що фракція - одна з найвідкритіших у міській раді та регулярно звітує про свою роботу перед громадою. Та що стоїть за цими цифрами? Давайте пригадаємо на реальних історіях, за якими стежили лучани протягом року.

Благоустрій міста та прозоре фінансування

Ремонт головної пішохідної вулиці міста викликав у лучан неоднозначну реакцію: з однієї сторони, багатьом сподобалась ідея відновити старе мощення початку ХХ століття, інші ж скаржились за масове зрізання дерев та нарікали, що замість того, аби ремонтувати і без того гарну вулицю, могли б зайнятись дворами та прибудинковими територіями Луцька. Проте більшість була ледь не шокована, коли стало відомо, що ремонт 200 метрів вулиці Лесі Українки буде коштувати місту 8 мільйонів гривень. А сусідній Кривий Вал пропонували відремонтувати за майже 5 мільйонів. До слова, тендер по Кривому Валу оголосили відразу після того, як Поліщук почав цікавитись дороговартісним ремонтом Лесі Українки.


ЧИТАТИ ЩЕ: ТЕСТ ДЛЯ НОВОГО ПРОКУРОРА: РЕМОНТОМ ВУЛИЦІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ ЗАЦІКАВИЛИСЯ ПРАВООХОРОНЦІ

Таке марнотратство викликало неабиякий скандал та обурення мешканців обласного центру, адже крім мільйонного ремонту, на одній із центральних вулиць Луцька зрізали ще й дерева.
Проте, міський голова Микола Романюк переконував – замість старих дерев висадять нові, які прикрасять вулицю, коли виростуть. До слова, частину нещодавно викладеної бруківки на центральній вулиці Луцька вже зняли - щоб посадити дерева.

Відтак, укропівці виступили за раціональне використання коштів на ремонт луцьких вулиць. Зокрема, голова фракції «УКРОП» у міській раді Ігор Поліщук наполягає, аби чиновники муніципалітету озвучували коштовність проектів, за які пропонують проголосувати депутатам.

Разом з тим, з ініціативи депутатів від «УКРОПу» до переліку прибудинкових територій, які планували ремонтувати в 2016 році, внесли 20 дворів з різних районів міста. Депутати від фракції «УКРОП» борються за те, аби будь-які ремонтні роботи прибудинкових територій, тротуарів, доріг, об’єктів благоустрою, які здійснюють за бюджетні кошти, ретельно перевіряли. Зі слів голови фракції Ігоря Поліщука, велику кількість об’єктів роблять неякісно, «на відчепись».

«Пропоную забезпечити проведення реальної, повної та об’єктивної перевірки кожного об’єкта на предмет відповідності ДБН, стандартам якості, наявності відступів від проектної документації та наявності недоліків. Не варто робити стовідсоткову передоплату ремонтних робіт у місті. Можна наперед заплатити 70% від потрібної суми, і лише після ретельної перевірки якості виконаних робіт й «погодження» їх громадськістю доплачувати ще 30%», - каже Ігор Поліщук.

Разом із лучанами депутати продовжують боротися зі свавіллям ЖКП. Адже непоодинокими є випадки, коли директори комунальних підприємств вказують виконаними і оплаченими роботи, які навіть не розпочинали, будинки на баланс об’єднань співвласників багатоквартирних будинків передають в неналежному стані і з несправними мережами водовідведення, водо- і електропостачання. Крім того, в разі передачі будинку ЖКП міста на баланс ОСББ передають не всю технічну документацію.

Депутат фракції Орися Залевська свого часу ініціювала створення спеціальної комісії, яка б виконала незалежну технічну експертизу в будинках для перевірки достовірності інформації, що її подає ЖКП. Зі слів депутата, в актах прийому-передачі, які здебільшого підписують лише ЖКП, а ОСББ не погоджуються, вказані завищені дані.



ЧИТАТИ ЩЕ: НОВОСТВОРЕНІ ОСББ У ЛУЦЬКУ ШОКОВАНІ ДІЯЛЬНІСТЮ ЖЕКІВ

За час каденції порушувалося і болюче питання звільнення приватних підприємств від пайової участі. Зокрема, в липні цього року депутати Луцькради звільнили від пайової участі ТзОВ «РЦ «Промінь». За будівництво у казну міста «Промінь» мав заплатити близько 2,1 мільйона гривень. Проте, розмір пайової участі рекомендували зменшити з більш як 2-ох мільйонів до 93 тисяч гривень. Забудовник наполягав, що під час реконструкції відремонтували площу, зробили освітлення, поклали бруківку, встановили світлофор, облаштували дві «кишені» для заїзду громадського транспорту тощо. Разом з тим, депутати від фракції «УКРОП» не підтримали це рішення, мотивуючи це тим, що кошти пайової участі можна вкласти в більш нагальні проблеми міста.



«Може в Луцьку відремонтовані всі двори і дороги? Чи медичні заклади в нас на європейському рівні? Ці гроші є куди вкладати. За ці кошти, які місто «подарувало» підприємству, можна було б облаштувати дорогу, зробити ремонти в кількох дворах або виділити їх міській лікарні для придбання обладнання. Ми боремося з такими «подарунками» міського голови великим бізнес-структурам», - зауважував голова Ігор Поліщук.

Тоді ж укропівці наполягали на тому, аби у міськраді розробили концепцію розрахунку суми звільнення забудовників від пайової участі. Проте, «віз і нині там», хоча проблема дійсно нагальна. Адже за аналогічною схемою луцький бюджет за останні два роки недоотримав мільйонні платежі. Зокрема, пайову участь підприємства «Реммеблі» (забудовника ТЦ «ПортСіті») з 6-ти мільйонів зменшили до 4-ох, ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» взагалі звільнили від внеску пайової участі в розмірі близько 300 тисяч гривень. І це – далеко не повний перелік таких «подарунків» від влади забудовникам.

Незаконні забудови

Незаконні будівництва на території Луцька – ще одна проблема, з якою активно воюють депутати.

Цього року на вулиці Ковельській, відразу за мостом через річку Стир, на пустирі, розпочалися будівельні роботи, які викликали обурення лучан. Як стало відомо, там планується зведення багатоповерхівок, що повністю закриють панораму історичного Луцька з вулиці Ковельської.



Інвестор, депутат Луцької міськради Андрій Козюра запевняв, що вклав у міський бюджет 5 мільйонів доларів, витрачених на купівлю земельної ділянки під забудову. Натомість депутат Микита Рабан уточнив, що насправді ділянка була придбана за 124 тисячі гривень, однак Андрій Козюра не знайшов що відповісти на це.

Зауважимо, ділянка розташована в зоні охорони ландшафту, відповідно до генплану історико-культурного заповідника. Крім того, будівництво стане загрозою для крилатих мешканців заказника «Гнідавське болото». Попри те, що дозволи на будівництво багатоповерхівок досі забудовниками не отримані, там вже облаштували з’їзд для вантажівок на будівельний майданчик. Проект викликав неабияке обурення громадськості, і ним зацікавилися у правоохоронних органах.

Попередньо Ігор Поліщук звернувся до міського голови щодо активних будівельних робіт з облаштування заїзду з вулиці Ковельської, які ведуться навпроти перехрестя Ковельської та Набережної.

«Фракція виступає проти забудови цієї ділянки через повну невідповідність нормативно-правовим актам усіх рівнів», - заявляє Ігор Поліщук.

Також депутати фракції «УКРОП» виступають проти будівництва підземного торгового центру з переходом в центрі міста. Адже цей масштабний проект передбачає руйнування асфальтового покриття та бруківки на Театральному майдані, знищення скверу навпроти головного управління Національної поліції у Волинській області, зміну організації руху транспорту, перенесення газопроводу та водопроводу.



Представник інвестора, депутат облради Олександр Свирида, нарікав, що інвестора водять «за ніс». Мовляв, без затвердженого ПДП інвестор не може завершити проект і представити громаді. А тим часом платить гроші за оренду. Проте члени виконкому Луцької міської ради заявили, що підземний перехід з підземним торговим центром не лише не розвантажить рух в центрі, а навпаки – збільшить потік та поглибить проблему з відсутністю парковок у центрі.

«Немає гарантійного фонду і є небезпека, що в забудовника закінчаться гроші. По строках - за півроку цей проект не реалізують, бо мінімальні археологічні дослідження і перенесення комунікацій займуть стільки ж часу. Крім того, немає зобов’язань і штрафу за недотримання строків. Тобто, в Луцьку може бути черговий довгобуд в центрі міста»,- переконує депутат Луцькради Ігор Поліщук.



Ще одна забудова, проти якої виступають депутати фракції – майбутня багатоповерхівка на перетині вулиць Глушець та Карпенка-Карого у Луцьку, де знаходиться будівля так званого «крематорію». Так, навесні цього року, фактично в парку, на вулиці Глушець зрізали дерева та почали готувати земельну ділянку під забудову багатоквартирного житлового будинку. Замовник - управління Нацполіції.

Чимало суперечок було і за кількість поверхів будівлі. Експерти наполягали, що зводити будинок, вищий за 4 поверхи, небезпечно. Фактично, підземний паркінг розташований під річкою Стир, а тому невідомо, як поведе себе ґрунт. Натомість, перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев переконував - «що 4 поверхи, що 9 – різниця несуттєва».

«Я звісно, не архітектор, але на мою думку, питання 4 чи 9 поверхів саме цьому району не шкодить і ні на що не впливає», - казав Яковлев.

Попри те, що ця територія прилягає до прибережної смуги річки Стир та є територією підвищеною екологічної небезпеки, виконавчий комітет Луцькради все ж затвердив детальний план території.

Голова фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді Ігор Поліщук каже, що окрім порушень архітектурних норм, є порушення і щодо надання земельної ділянки.

«Землю надали в 2008 році головному управлінню внутрішніх справ у Волинській області, а в 2015 році це управління ліквідували як юридичну особу. Створили головне управління Національної поліції у Волинській області, проте воно не є правонаступником попередньої структури, і земельна ділянка не перейшла до новоствореної структури», - додає Ігор Поліщук.

Ще одна болюча тема Луцька – виділення земельних ділянок в Старому місті. Депутати фракції виступають проти того, аби в історичній частині Луцька ділянки віддавали без проведення усіх досліджень. Зокрема, це стосувалося земельної ділянки на вулиці Кафедральній 13, яку під час сесії міськради віддали в оренду ТзОВ «Луцькміськбуд» для будівництва житлово-офісного кварталу.



До слова, забудовник оформив підвали XVІI століття як незавершене будівництво з готовністю 3%, про що йдеться в довідці Державного реєстру нерухомого майна.

Винесла проект рішення на сесію фракція «Батьківщина». До слова, керівником «Луцькміськбуду» є колишній депутат міськради від «Батьківщини» Тихін Павлюк. Питання, хоч і не з першого разу, але «протиснули»: під час одного з попередніх сесійних засідань в залі не знайшлося достатньої кількості голосів для його прийняття. Тоді ж ображений на депутатів Луцький міський голова Микола Романюк перейшов на особистості й навіть пообіцяв встановити на паркані, яким огороджено підвали, «дошку ганьби» з іменами тих депутатів, які не бажають будівництва на місці пам’ятки 2-поверхівки з мансардою, хоч до законності цього рішення досі залишається чимало питань.

«Потрібно вжити всіх можливих заходів для збереження цієї історичної пам’ятки та вирішити питання щодо проведення подальших археологічних досліджень. Крім того, має бути забезпечений вільний і безперешкодний доступ для археологів, а в подальшому - для туристів. Тільки після виконання цих пунктів можна говорити про надання ділянки в оренду і обговорення проекту будівництва. Але це питання «проштовхнули» під час сесії міської ради, і воно абсолютно незаконне», - кажуть луцькі укропівці.

Депутати від фракції «УКРОП» підтримують проведення археологічного дослідження, але досі невідомо, що в подальшому буде з пам’яткою, та чи буде до неї відкритий доступ.

Освіта та спорт

Одна з основних проблем луцьких дошкільнят – неналежне і неякісне харчування дітей у дитсадках. В лютому цього року правоохоронні органи встановили, що у 19-ти дошкільних навчальних закладів міста постачалося неякісне м’ясо – замість нього дітям давали жир та обрізки. Попри скарги завідувачів ДНЗ, порушення продовжились. Мало того, недобросовісний підприємець продовжував вигравати тендери.

Зі слів начальника управління освіти Олега Гребенюка, порушень тендерних закупівель продуктів для ДНЗ численні перевірки не виявили. Натомість, їх знайшла СБУ та слідчі поліції.

Депутати фракції «УКРОП» звернулись до правоохоронних органів, аби ті провели належну перевірку, та виступили проти того, аби через недосконалу систему тендерних закупівель страждали діти.

«Ми відстежуємо всі порушення, які відбуваються в освітній структурі. Тендер на постачання харчів у дитсадочки повинен відбуватися прозоро. У ньому не мають права брати участь ті підприємства чи підприємці, які заплямували свою репутацію», - каже депутат Ігор Поліщук.

Окрім того, депутати фракції у міській раді виступають за те, аби батьки дошкільнят та школярів не «скидалися» на поточні потреби в луцьких навчальних закладах.

«Багато років поспіль певні якісь потреби закладів освіти покриваються за батьківські кошти. За ці гроші купуються мийні засоби, канцтовари, обслуговується оргтехніка. До депутатів вже звернулися представники від кількох батьківських колективів, які просять передбачити кошти на фінансування потреб освітніх закладів з міського бюджету», - каже депутат міськради від фракції «УКРОП» Борис Смаль.



Завдяки ініціативі депутатів від «УКРОПу» в проекті бюджету на 2017 рік в навчальних закладах міста передбачили кошти на поточні витрати відповідно до бюджетних запитів керівників цих навчальних закладів, які надали Департаменту фінансів і бюджету Луцької міської ради.

Депутати пропагують зайнятість дітей за інтересами, аби школярі мали можливість займатися у вільний час улюбленими зайняттями. Так, депутат Микита Рабан наполягає на тому, аби в Луцьку знову запрацювала шахова школа, яка діяла при ФСТ «Україна». Її зачинили півроку тому без будь-яких пояснень, тому обранець громади вимагає відновити цей позашкільний заклад.

Є проблеми і більш буденні, такі як відновлення приміщень навчальних закладів. Завдяки ініціативі депутата від фракції «УКРОП» у Луцькій міській раді Юлії Дацюк, з міського бюджету виділили 90 тисяч гривень на ремонт їдальні Луцького правознавчого ліцею-інтернату. Як відомо, в навчальному закладі один з корпусів – аварійний і потребує негайного ремонту.



Варто додати, що депутати-укропівці активно допомагають в облаштуванні дитячих майданчиків в Луцьку, надають спонсорську допомогу для проведення різноманітних спортивних заходів. До прикладу, депутат від фракції «УКРОП» Сергій Шкода був спонсором відкритого благодійного чемпіонату із сили удару, матчевої зустрічі з боксу, допоміг облаштувати дитячі майданчики на вулиці Арцеулова, Офіцерській та Гулака-Артемовського.



Підтримка військових

За підрахунками депутатів, на квартирному обліку у виконавчому комітеті Луцької міської ради знаходиться 8 членів сімей загиблих. Зокрема, в черзі на житло - 8 членів сімей загиблих військовослужбовців та 5 інвалідів І та ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у військових діях. Всі вони потребують поліпшення житлових умов.

Відтак, депутат Ігор Поліщук ініціював звернення до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, аби з держбюджету виділили кошти на придбання житла сім’ям загиблих в АТО солдат та інвалідам-військовослужбовцям. Для забезпечення вказаних категорій громадян житлом необхідно побудувати (придбати) сім 1-кімнатних, п’ять 2-кімнатних та одну 3-кімнатну квартиру.

До слова, в 2016 році держава не виділила ні копійки волинській казні на житло військовим. Минулого року сума була передбачена у 7,1 мільйона гривень. Проблеми забезпечення військовослужбовців житлом в Україні і в Луцьку зокрема не вирішувалися з часів незалежності нашої держави. Сім’ї офіцерів, які заселялися в гуртожитки для тимчасового проживання, лишилися там на довгі роки. Людям обіцяли нове житло, та як кажуть – віз і нині там.

З ініціативи депутата від фракції «УКРОП» Сергія Шкоди, у вересні цього року Луцькою міською радою було ухвалене рішення прийняти в комунальну власність 6 гуртожитків, які належали Міноборони України.

«Люди бояться робити ремонти цих будівель, оскільки немає гарантії, що їх звідси не виселять будь-якої хвилини. Завдяки цьому рішенню, лучани, які живуть в цих гуртожитках, а це близько 500 сімей, зможуть приватизувати майно, створити ОСББ та стануть повноцінними власниками своїх помешкань», - каже Сергій Шкода.



До слова, цьогоріч депутати фракції «УКРОП» зініціювали передачу у міську комунальну власність частини гуртожитку, де живуть медики.

Крім ініціатив і рішень в стінах міської ради, укропівці беруть участь у волонтерських поїздках на схід України, де тривають активні бойові дії. Так, депутат Сергій Балицький, керівник волонтерського центру «Серце патріота» активно сприяє та допомагає волинським воїнам. Чоловік в складі волонтерів благодійної організації більше 60 раз побував в зоні АТО, 133 рази зібрав та відправив допомогу на Схід.



За благодійну діяльність Сергія Балицького нагородили ювілейною медаллю «75 років окремому полку зв’язку».



Підтримка органів самоорганізації населення

Ще в лютому цього року депутати міськради проголосували за рішення про створення першого вуличного комітету в Луцьку.

В жовтні депутати від «УКРОПУ» винесли на розгляд міськради проект програми фінансової підтримки органів самоорганізації населення, створених у Луцьку. Така програма дасть можливість лучанам самостійно вирішувати господарські питання. Зокрема, йдеться про проблеми ремонту доріг і тротуарів, побудову і утримання мереж вуличного освітлення, озеленення мікрорайонів, обладнання дитячих та спортивних майданчиків.

Програма підтримки органів самоорганізації населення стане в нагоді мешканцям сільських територій, які приєднаються до Луцька, адже це дасть змогу людям вирішувати проблемні питання мікрорайону.

Загальний обсяг коштів на реалізацію програми передбачений у розмірі 17 мільйонів гривень протягом чотирьох років. Проект програми передбачав співфінансування за рахунок ОСН у розмірі 5%.

«Завдяки прийняттю такої програми вже вдалося забезпечити за кошти міського бюджету освітлення вулиці Гущанської, де діє орган самоорганізації населення «Гущанський». Зараз мешканці хочуть вирішити питання про облаштування щебеневого покриття вулиці», - каже депутат від фракції «УКРОП» в Луцькраді Борис Смаль.

У липні 2016 року виконавчий комітет дав дозвіл Департаменту муніципальної поліції демонтувати дерев’яних конструкцій на вулиці Івана Кожедуба, що у Луцьку. Там люди зберігали дрова, пальне, оскільки будинок, в якому вони жили, мав лише пічне опалення. Депутати від «УКРОПу» просили, аби ці приміщення не зносили, тим більше, що на деякі із споруд у мешканців були на них ордери.



У відповідь в юридичному відділі міськради заявили, що людям варто бути активнішими, і якщо муніципали починають розшукувати власників споруд, на цьому етапі варто подавати підтверджуючі документи, поки готується проект рішення виконкому. На жаль, тоді для прийняття рішення на сесії не вистачило одного голосу.

Депутати активно підтримують об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. За зверненням депутата Тетяни Янчук ОСББ «Конякіна 29» було включено в Програму сприяння діяльності ОСББ на території м. Луцька на 2015-2019 роки. Крім того, завдяки фінансовій допомозі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у будівлі зробили капітальний ремонт даху, який протікав.



Депутат Луцькради від фракції «УКРОП», голова ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» Петро Бойко ініціював рішення муніципалітету щодо ремонту ліфтів. Зокрема, він взявся виправляти ситуацію, коли члени ОСББ змушені фінансувати капітальний ремонт ліфтів з власної кишені, а у комунальних будинках ліфти ремонтують винятково за кошти міського бюджету.

Укропівець запропонував передбачити співфінансування такого ремонту у комунальних і кооперативних будинках. ОСББ ремонтуватимуть із відсотковим співвідношенням 70 на 30% (у тому числі ліфти), у багатоквартирних житлових будинках мешканці фінансуватимуть ремонт спільно з департаментом ЖКГ у співвідношення 40 на 60%.

Екологія та комунальні проблеми

Як ми ще не встигли забути, від лучан упродовж декількох місяців надходили заяви про нестерпний сморід в обласному центрі.

Депутати фракції «УКРОП» у Луцькій міській раді запропонували збільшити відповідальність за порушення умов договорів прийому зливів нечистот та підвищити штрафи за порушення правил. Ініціатором такого рішення виступив депутат Борис Смаль.

«Кілька місяців надходять скарги на несанкціоновані зливи нечистот у каналізаційні мережі міста. Не припиняється це і після затримання винуватців: порушення продовжуються. Пропоную вносити зміни в договорах на прийом зливів і збільшити санкції, якщо підприємці порушують терміни скидів, об’єми і їх якість», - наполіг депутат.

Також укропівці виступали проти того, аби на полігон твердих побутових відходів, що у селі Брище Луцького району, звозили сміття з інших областей. Як відомо, рішення про прийом відходів мер Луцька Микола Романюк та очільник Львова Андрій Садовий прийняли одноосібно та без погодження з депутатами чи виконавчим комітетом. Договори були підписані із 4-ма львівськими фірмами, три з яких - приватні. Тону «чужого» сміття на луцькому сміттєзвалищі приймали за 36 гривень 66 копійок, в той час як у Львові послуга з вивезення сміття вартує більше 400 гривень за тонну.



Своєю чергою секретар Луцької міської ради та очільниця місцевого осередку «Самопомочі» Юлія Вусенко переконувала депутатів в тому, що львівське сміття - це наслідок того, що відбувається в країні.

«Львів знаходиться в блокаді. Мені прикро, що ми не можемо допомогти Львову. Адже всі ми, відвідуючи Львів, залишаємо там своє сміття», - заявила посадовець та переконувала, що проект рішення щодо заборони вивезення львівського сміття за Луцьк «має виключно політичний характер».



Натомість депутат Поліщук наполягав на тому, що Луцьку слід заборонити приймати на полігоні у Брищі твердих побутових відходів з інших областей. Адже на будівництво полігону твердих побутових відходів в селі Брище Луцького району з бюджету Луцька виділили 15 мільйонів, а вказаний полігон має обмежений ресурс та обмежений прогнозований строк експлуатації.

«Надання послуг з прийняття та захоронення твердих побутових відходів з інших областей скоротить ресурс та прогнозований строк експлуатації вказаного полігону. Окрім того, прийняття твердих побутових відходів з інших областей може спричинити погіршення екологічної ситуації. При цьому, надання вказаних послуг не сприятиме збільшенню доходу бюджету Луцька», - зазначав депутат від фракції «УКРОП» у Луцькраді Ігор Поліщук.



Вперше, за результатами цього круглого столу, з ініціативи депутата Ігоря Поліщука, була створена робоча група, яка буде вивчати питання сміттєзвалища.



Зелений Луцьк

Зелений Луцьк - мрія кожного міського мешканця. Проте, не схоже, аби міська влада цю мрію поділяла. За півроку в обласному центрі офіційно вирішили «видалити» 1824 дерева, з яких 337 – під будівництво об’єктів архітектури. Ще більш цинічним виглядає знищення дерев в місті задля зведення кіосків особами, наближеними до депутатів міськради. Зокрема, для того, аби встановити кіоск Олександра Ткачука, сина депутата Луцької міської ради фракції БПП «Солідарність» Євгенія Ткачука, та його бізнес-партнера Богдана Линника, зрізали дерева та перемістили комунікації.



Ще 1487 зелених насаджень визнали такими, які перебувають в незадовільному стані. Порахувати фактичну кількість видалених дерев у Луцьку з початку року у муніципалітеті не змогли, мовляв, ведення такого підрахунку чинними нормативними документами не передбачено.

Ще одна проблема, з якою воюють депутати «УКРОПу» – кронування дерев. Щоразу після такого «оформлення» зелених насаджень, яке б мало додати естетичності деревам, на комунальників, які проводять роботи, скаржаться лучани.



«У Луцьку наявна площа зелених насаджень загального користування - це сквери і бульвари - 6,6 метра квадратного на 1 мешканця міста. Це майже вдвічі нижче за нормативні норми. Депутати фракції «УКРОП» у міській раді борються проти необдуманого, неконтрольованого вирубування та варварського кронування», - каже голова фракції «УКРОП» у міськраді Ігор Поліщук.

Слід зазначити, що цьогоріч Луцьк озеленили за 6 мільйонів, хоча з бюджету на це передбачили 8 мільйонів гривень. Переможцем конкурсних торгів з надання послуг озеленення Луцька в 2016 році стало підприємство, яке за, фактично, посередницькі послуги отримало майже 2 мільйони гривень. Бо всі роботи по субпідряду виконало КП «Парки та сквери міста Луцька».

«Загальна сума договору становить 8,334 мільйона гривень. ТОВ «М.Ж.К.» уклало договір субпідряду з КП «Парки та сквери Луцька» на суму 6,491 мільйона гривень. Таким чином, ТзОВ «М.Ж.К.» заробило 1,843 мільйона гривень», - каже депутат Ігор Поліщук.

Тож депутати вкотре вимагають, аби звіт про використання бюджетних коштів, особливо тих, які стосуються комунальної сфери, оголошувався публічно.

Боротьба з корупцією та криміналом у Луцьку

Депутат від фракції «УКРОП» у Луцькраді Ігор Поліщук зініціював запит до прокурора області Максима Киричука, аби правоохоронці з’ясували, чому Луцька міська рада втратила контрольний пакет акцій ПАТ «Луцьке авіапідприємство», що має у власності аеропорт у селі Крупа.

«Міський голова Микола Романюк як заслужений економіст України не міг не знати, до яких наслідків призводить додаткове розміщення акцій з подальшою відмовою від їх придбання. Прошу прокурора провести повну та об’єктивну перевірку на предмет вчинення посадовими особами Луцької міської ради та Луцьким міським головою дій в інтересах третіх осіб під час голосування 19.03.2014 року на загальних зборах ПАТ «Луцьке авіапідприємство», - зачитав депутат Ігор Поліщук.

Слід зазначити, що в прокуратурі все ж зреагували на запит Поліщука - 16 листопада там розпочали кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами міськради під час проведення загальних зборів акціонерів.


Окрім того, з ініціативи голови фракції «УКРОП» Луцькраді підготували та прийняли звернення до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо стану злочинності в Луцьку за перше півріччя 2016 року.

Згідно зі звітом правоохоронців, за півроку до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено та розпочато досудове слідство у 3037 кримінальних провадженнях, що на 41% більше ніж за аналогічний період минулого року (2183). Водночас рівень розкриття злочинів є досить низьким, і зараз становить 14,1 %.

На основі звіту про криміногенну ситуацію в Луцьку головного поліцейського обласного центру депутати підготували звернення до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Обранці громади наполягають на збільшенні штату Луцького відділу поліції. Готові сприяти розробці механізму поповнення сержантського складу працівників поліції та пришвидшити завершення реформ у поліції. Депутати підтримали більшістю голосів таке звернення.

Довідково:

Депутати від фракції «УКРОП» були ініціаторами створення трьох тимчасових комісій міської ради, які займалися питаннями врегулювання конфліктів та вирішенням проблем. Зокрема, укропівці були членами тимчасових комісій, яка проводили перевірку на ДКП «Луцьктепло» та «Луцьке підприємство електротранспорту».

Під час роботи комісій, депутати напрацювали практичні рекомендації, які пізніше були використані для роботи цих комунальних підприємств.
Ще одна комісія, в якій беруть участь депутати від фракції «УКРОП», працює над вирішенням питання щодо Центрального ринку.

Депутати від політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» продовжують приймати лучан незалежно від того, чи є вони депутатами їхнього округу .

Троє із п’ятнадцяти обранців луцької громади щодня приймають громадян в «Офісах розвитку кварталів». Вони продовжують максимально співпрацювати з громадою, боротися з корупцією та зловживаннями на місцевому рівні. Всі інші депутати від фракції здійснюють прийом громадян двічі на місяць.

Основна тематика депутатських звернень та запитів – вирішення найбільших проблем міста. Вони стосуються житлово-комунального господарства, земельних питань, комунального майна, ОСББ, питання освітніх закладів – шкіл та садочків, медицини, бюджетних питань та діяльності правоохоронних органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 30 Листопада 2016 08:22
Повага!
Виборець Показати IP 30 Листопада 2016 08:57
Щось зробив Сергій Шкода, щось фонд Палиці, а чим займалися депутати?
До виборця Показати IP 30 Листопада 2016 09:56
Бла-бла-бла, критиканством і "не пущать".
dimon_petr Показати IP 30 Листопада 2016 10:22
Що не теза - "проти", що не проблема - "проти" .. Це мабуть найпростіше сказати "проти" , а взяти і зробити ? При чому без допомоги фонду і органів самоорганізації населення НА 17 МЛН. ГРН. (що ж то за органи такі ? ) Я гадаю, що треба конструктив шукати і спільно вирішувати проблеми міста. І звичайно обов'язково потрібен контроль. За що вам єдине ДЯКУЮ ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus