USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Луцьк музичний: Топ-27 концертів 2018 року

26 Грудня 2018 19:28
Рік, що минає, видався особливо багатим на музичні події: до Луцька в рамках всеукраїнських турне та зі спеціальними концертними програмами завітала низка виконавців – від знаних шанувальниками класичної музики колективів до відривних рок-гуртів і популярних ліричних артистів.

Усі вони неабияк потішили лучан своїми старими хітами та новими композиціями, а також, що найголовніше, поділилися з прихильниками неймовірними емоціями та невичерпним запасом енергії.

Відзначимо, що надзвичайно меломанською видалася в нашому місті осінь, адже саме восени відбулося найбільше концертів.

Журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини й собі намагалися не відставати від лучан і встигати на всі музичні виступи. Отож, пропонуємо ще раз пригадати, на яких концертах ми відривалися разом.

ІРИНА ФЕДИШИН

12 лютого

Лучани змогли насолодитися неперевершеним голосом та цікавою шоу-програмою, яку підготувала артистка та її команда: зі сцени звучали українські колядки та щедрівка в авторській обробці, а також танцювальні номери біблійно-різдвяних мотивів.

Співачка розповіла шанувальникам, як Різдво святкують у її родині і наскільки багато значить для неї це свято та поділилася теплом і ніжністю зі своїми фанами за допомогою чуттєвих композицій.

Читайте: Ірина Федишин привезла до Луцька «Коляду»
ОЛЕГ СКРИПКА

20 лютого

Якісна музика та справа, що об’єднує Україну: Олег Скрипка виступив перед лучанами заради збору коштів на будівництво храму, що увічнить пам'ять полеглих воїнів-волинян на Донеччині.

Окрім україномовних пісень, він виконав під акомпанемент баяну відому французьку композицію «Tombelaneige» та єдину англомовну пісню зі свого репертуару «Fever», а також пісню у стилі українського танго галицького автора Богдана Весоловського, який тривалий час жив у Канаді.

Читайте: Завдяки концерту Олега Скрипки у Луцьку зібрали 300 тис. на будівництво храму у Волновасі
«ДРУГА РІКА»

2 березня

Шалені танці, барабани та неймовірний драйв – саме так один із найпопулярніших українських рок-гуртів «Друга ріка» презентував у Луцьку свою нову платівку «Піраміда».

Розпочали рокери з представлення треків зі своєї нової платівки, яка є логічним результатом двадцятиоднорічної історії музичних пошуків та експериментів. Зокрема, публіка почула такі хіти з нової платівки, як «Ти є я», «Монстр», «Доки я не пішов».

Окрім того, гурт зіграв трек «Брудний і милий», який, за словами фронтмена «Другої ріки» Валерія Харчишина, присвячений Андрію Кузьмі.

Читайте: Мегадрайвовий гурт «Друга ріка» зіграв «Піраміду» у Луцьку. Фото
TAYANNA

4 березня

До Луцька фіналістка національного відбору Євробачення Tayannа завітала вперше, аби представити свій україномовний альбом «Тримай мене».

Однією з перших пісень вона виконала «Кричу», додавши, що саме ця пісня є для нею чи не найближчою, адже написала вона її для свого сина. «Знайте, що ви сильні. Знайте, що вас люблять. І ніколи не мовчіть», – звернулася до присутніх артистка.

Не могла Tayanna залишити своїх шанувальників і без танців. Запальними «Шкода», «Квітка» і «Леля» вона підняла з місць увесь зал, що в такт пританцьовував і підспівував слова знайомих уже пісень. «Танцювати не дуже вмію, але танцюю як в свій останній день», – закликала виконавиця.

Читайте: Tayanna розповіла лучанам «історію свого життя»
«ТІНЬ СОНЦЯ»

16 березня

Пісні про визначну українську історію, прихід весни та Волинь: великий сольний концерт київського фолк-метал-гурту «Тінь Сонця» пройшов у Луцьку в рамках ювілейного туру «15 років на сцені».

Лідер гурту Сергій Василюк одразу ж дав зрозуміти, що буде весело, тож запросив фанатів ближче до сцени.

Читайте: Гурт «Тінь Сонця» вдарив запальний рок у Луцьку
«БУМБОКС»

18 березня

Автографи під час виступу, танці під сценою та спів пісень усім залом – саме таким запам’ятався концерт гурту «Бумбокс» у Луцьку.

Колектив презентував у нашому місті нову платівку «Голий король».

Також лучани відривались під «Поліна», співали «Наодинці», танцювали під «Вечер в Рио» та почули ще безліч знайомих і знаних напам’ять композицій.

Читайте: «Ахрана! Атмєна!», «Вечер в Рио» і «діфілє»: «Бумбокс» запалив у Луцьку
«MOTANKA»

30 березня

У прадавні часи, коли викликали дощ і дякували за багаті врожаї, здійснюючи містичні обряди, коли водночас оспівували й боялися сотень богів, коли поклонялися тотемам і явищам природи, коли дух людини невіддільно єднався з духом природи, змогли перенестися лучани протягом двогодинного концерту рок-гурту MOTANKA.

Те, що йдеться не про звичайний концерт, глядачі зрозуміли відразу, як потрапили до залу, навіть до виходу музикантів та акторів. Достатньо було глянути на саме оформлення сцени: увагу приковували величні дідухи, розвішені кругом ляльки-обереги, обплетені деревами інструменти, давній посуд, глиняні іграшки та тотем Перуну в центрі. Протягом усього шоу не було зайвих слів, наприклад для представлення наступних пісень. Кожна композиція, чи то ніжна та мелодійна як колискова, чи навпаки така, під крики якої лише стрибати та на повну відриватися, плавно перетікала в міні-постановку, завершував яку початок нової пісні.

Читайте: MOTANKA: у Луцьку випрошували дощ, кохали та вмирали під рок
«ОДИН В КАНОЕ»

31 березня

У рамках всеукраїнського туру гурт «Один в каное» презентував у Луцьку свій новий альбом. Камерність і затишок панували впродовж усього виступу, незважаючи на заповнений глядачами зал.

Свій концерт гурт розпочав із нових пісень, попередньо не сказавши ні слова до слухачів, що дозволило усім присутнім поринути в атмосферу медитації. Присутні в залі підтримувала виконавців теплими оплесками після кожної композиції. «Будь мені кимось», «Прекрасний оповідач», «Розсипаюся», «У мене немає дому», «Пісня про вовка» та багато інших пісень вперше прозвучали для лучан.

Читайте: «Один в каное» презентували лучанам «невидану книгу»
ТОНЯ МАТВІЄНКО

11 квітня

Концерт Тоні Матвієнко відбувся в Луцьку із симфонічним оркестром «Bravisimo».

«Моя мама вперше поєднала народну музику й оркестр, і вийшло дуже добре. Розпочала саме із цього, щоб ви почули справжнє українське. Так не пишуть, як колись, тому я люблю поєднувати українських класиків та сучасну музику, виходить сучасна класика.А цей оркестр знайшов мене і запропонував поїхати у спільну програму, я залюбки погодилась! Адже жива музика корисна», – зазначила співачка.

Читайте: Тоня Матвієнко в Луцьку: Шевченко, Тичина і сучасна класика
«B&B PROJECT»

21 квітня

Українські народні інструменти, такі, як бандура чи баян, гідні звучати зі сцен різноманітних рівнів і здатні самобутньо, оригінально та по-справжньому драйвово представити будь-яку композицію. Це протягом свого виступу вдалося довести музикантам із гурту B&B project.

B&B project завітали із концертом до Луцька вперше, аби презентувати свій дебютний альбом у рамках туру з нагоди триріччя гурту. Упродовж усього виступу музиканти продемонстрували, здавалося б, неймовірне – те, як можна поєднувати майже непоєднуване, та ще й у досить сучасному форматі. Так, лучани сповна насолодилися різними жанрами – від класики, авторських композицій до фанку та дабстепу. І все це – в новому музичному звучанні.

Читайте: B&B project у Луцьку: мікс Щедрика, Nirvana та Despacito
ALYOSHA

22 квітня

У Луцьку Alyosha пообіцяла творити музику для насолоди та анонсувала записи майбутніх пісень.

Загалом протягом усього концерту співачка не скупилася на щирі побажання публіці. Вона бажала кожному досягати здійснення мрій, «бігти, незважаючи ні на що, до своєї мети, до свого кохання», успіхів і внутрішньої гармонії, а також закликала не соромитися й танцювати.

Виконавиця подарувала залу найкращі свої пісні: твір про перше кохання «Феромоны любви», надихаючу композицію «На фоні Париж», танцювальний хіт «Калина», нову пісню, яка «звучатиме та заряджатиме все майбутнє літо», «Текіла», пустотливу «А я пришла домой» та інші.

Читайте: Єдність, пристрасть і танці: Alyosha обеззброїла лучан
«LORDS OF THE SOUND»

26 квітня

У фантастичний світ, наповнений неймовірними пригодами та усюдисущими небезпеками, потрапили лучани під час концерту симфонічного оркестру «Lords of the Sound».

Музичний колектив на чолі з диригентом Віталієм Саражинським підкорював своїм професіоналізмом, вишуканістю та відмінно підібраними хітами програми «Music is coming».

Музиканти представили хіти з таких фільмів і серіалів, як «Гаррі Поттер», «Володар перстнів», «Пірати Карибського моря», «Гра престолів», «Аватар» і «Warcraft: Початок».

Читайте: Хіти з «Гри престолів», «Гаррі Поттера» і «Warcraft»: Lords of the Sound підкорили лучан
«VIVIENNE MORT»

27 квітня

Теплотою, щирою відвертістю та проникливістю кожної композиції емоційно прив’язали до себе кожного лучанина музиканти з «Vivienne Mort», які завітали в наше місто в рамках всеукраїнського туру на підтримку нового повноформатного альбому.

Лучани змогли насолодитися неймовірно чарівною, чуттєвою та проникливою музикою із по-особливому вразливими текстами від українського інді-рок-гурту.

Усю концертну програму гурту можна умовно розділити на три частини. Так, першими пролунали композиції з нового альбому «Досвід», наступними стали чуттєві пісні з колишніх платівок, виконані акустично (лише під акомпанемент фортепіано), а останніми зі сцени зазвучали найвідоміші хіти «Vivienne Mort», давно знані поціновувачами глибинної української музики напам’ять.

Читайте: Чуйно й емоційно-проникливо: «Vivienne Mort» у Луцьку заграли нову платівку
«MORANDI»

19 травня

Танці на одній нозі, гра на барабанах та відривна клубна музика – таким був виступ популярного гурту Morandi в Луцьку.

Окрім власних хітів, гурт зіграв ремікси на відомі пісні, зокрема на David Guetta – Titanium ft. Sia, Chris Isaak – Wicked Game, Felix Jaehn - Ain't Nobody (Loves Me Better) ft. Jasmine Thompson, Ed Sheeran - Shape Of You та Mr Probz – Waves.

Читайте: Мегадрайвові Morandi запалили у Луцьку. Фото
DAN BALAN

19 вересня

Двічі за рік зірка світового рівня Dan Balan привозив до Луцька свою концертну програму: співак виконував пісні часів гурту O-Zone, а також відомі сингли, серед яких «Hold on Love» та «Allegro Ventigo».

«Funny love», «Lendo Kalendo», кавер на безсмертний хіт BonJovi «It’s my life» – саме під ці треки лучани зірвалися зі свої місць та уже не сідали до кінця виступу. Зауважимо, що чи не найбільше шанувальники співака чекали на «Hold on Love» та «Allegro Ventigo», і співак їх не підвів.

Читайте: Вир емоцій та драйву: Dan Balan вдруге за рік запалював у Луцьку. Фото
СТЕПАН ГІГА

2 жовтня

«Цей сон», «За тебе все віддам», «Друзі мої» та «Яворина» – ці та інші відомі хіти у виконанні метра української естради Степана Гіги звучали в театрі імені Тараса Шевченка в Луцьку.

Основний музичний супровід склав гурт «Друзі мої», який виступає з артистом на всіх його концертах.

«Я завжди стверджував, що буду щасливий, коли хоча б одна пісня з мого репертуару буде відома. Якщо після концерту люди наспівують якусь фразу з пісні – моя праця недаремна», – зазначив Степан Гіга.

Читайте ще: Як у Луцьку запалював Степан Гіга
РОМАН СКОРПІОН

26 жовтня

Роман Скорпіон під час концерту спілкувався із залом і навіть спільно виконав кілька пісень.

Також артист попросив підняти руку тих жінок, хто тільки встиг вийти заміж, хто був одружений два рази і хто йшов під вінець тричі. Перемогу в цьому конкурсі здобула жінка, яка й отримала диск із піснями співака.

Не обійшлося в цей вечір і без сюрпризів. Роман Скорпіон презентував лучанам пісню «Моя», яка, за його словами, стане новим хітом.

Читайте: Роман Скорпіон з гарячими танцівницями запалив у Луцьку
«PIANOБОЙ»

4 листопада

Нетиповий концерт, наповнений експериментами, неочікуваним звучанням, імпровізаціями, новими піснями, відривними танцями та запально-драйвовою атмосферою, подарували лучанам музиканти із гурту «Pianoбой».

Музиканти відразу здивували публіку, адже піднялися на сцену не з-за куліс. Так, виконавці увірвалися до зали через бокові двері, гучно б’ючи в барабани.

«Я знаю, де ми. Я дуже добре знаю, де ми. Це більше не «Промінь», ні. Це перший в історії Lutsk rock festival open air – фестиваль свободи для осіб різного віку, різних віросповідань, всіх, хто просто любить, коли йому кайфово. Тому піднімаємо руки й розганяємо ці довбані хмари», – зазначив під час виступу Дмитро Шуров.

Читайте: Шабаш, танці на фортепіано та нові пісні: «Pianoбой» відкрив у Луцьку фестиваль свободи
АРСЕН МІРЗОЯН

7 листопада

Відомі композиції українською, російською, французькою мовами, жартівливі пісні та свій «сталевий голос» подарував лучанам український співак Арсен Мірзоян.

Співак розпочався виступ з відомих треків «Не Магеллан» та «Ідіоти». Композицію «Не Магеллан» співакприсвятив усім, хто починав життя з нуля. Також у концертному залі зазвучала актуальна осіння композиція «Листя жовтня».

Читайте: «Сталевий голос» та жартівливі пісні: Арсен Мірзоян запалював у Луцьку. Фото
«ФІОЛЕТ»

9 листопада

Фронтмен, який провалився під сцену, технічні неполадки, флешмоби та неймовірний відрив фанатів під старі і нові хіти – на представлені нової платівки гурту «Фіолет» «Aurora» у Луцьку було все.

Так, луцькі фанати Фіолету відривалися під нові треки «Життя Прекрасне», «Декаданс», «Психопати», «Не Сам», «Колесо Історії», «Космос За Нас».

Читайте: Повний відрив та проламана сцена: Фіолет подарував лучанам «Aurora». Фото
«БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ»

13 листопада

Численні букети, солодкі подарунки та неймовірні овації після патріотичних та романтичних треків – відомий український гурт «Без обмежень» двічі відігравав у Луцьку свою найновішу платівку «Буду з тобою!»

Шанувальники не розділяли пісні гурту та зустрічали оваціями кожен трек. Зокрема, музиканти зіграли композиції «Листопад», «Хочеш», «До небес», «Хто я», «Кохана», «Воля» тощо.

«Без обмежень» грали не лише романтичні треки про кохання – рокери виконали «Моя країна», присвятивши її всім, хто здобуває майбутню у війні перемогу.

Читайте: Овації, шоколадки та букети: рок-романтики «Без обмежень» запалювали лучан. Фото
«KAZKA»

15 листопада

Завчені напам’ять тексти, відривні танці, шалені емоції, приємні подарунки та щирі зізнання музикантів – виступ гурту «Kazka» у Луцьку пролетів надзвичайно швидко.

Відзначимо, що вже з перших секунд виходу музикантів на сцену присутні не могли стриматися, аби не співати разом із гуртом напам’ять завчені тексти вже залюблених пісень.

Читайте: «Плакала», розіграш мерчу та щирі зізнання: «Kazka» вразила лучан
ДЖАМАЛА

18 листопада

Не важливо, українською, англійською, російською чи кримсько-татарською, Джамала зачаровувала лучан кожною нотою своїх неймовірно-чуттєвих пісень на представленні нової платівки «Крила».

Відома українська співачка, яка вперше приїхала до Луцька з концертом, представила лучанам свій новий альбом, який отримав назву «Крила». Шанувальники не жаліли оплески та зустрічали оваціями кожну нову почуту ними пісню, на що артистка зауважила, що їй дуже приємна така реакція, адже нову музику, на переконання Джамали, слухати дуже важко.

Читайте: «1944» та «Крила»: чуттєва Джамала зачарувала лучан. Фото
ХРИСТИНА СОЛОВІЙ

23 листопада

Справжній півторагодинний ренесанс української музики влаштувала для лучан Христина Соловій, яка завітала до нашого міста з нагоди презентації нової платівки «Новий друг».

Відзначимо, що цей виступ став другим сольним концертом співачки в Луцьку.

«Луцьк для мене майже рідне місто, бо я тут відчуваю себе як удома. В Луцьку пройшли найкращі роки дитинства моєї мами, яка провела їх із моїм дідусем. Саме йому я завдячую лемківським корінням. І я відчуваю, що він сьогодні тут», – поділилася Христина.

Читайте: «Океан», чуттєва лірика й справжні люди: Христина Соловій подарувала Луцьку любов. Фото
«KARNA»

30 листопада

Кач під важкі ритми, гучні підспівування, слем та танці на головах: неймовірні емоції забезпечили лучанам музиканти гурту KARNA.

Із самого початку артисти дали зрозуміти публіці, що сумувати протягом вечора не доведеться, адже під драйвові ритми улюблених, давно завчених напам’ять пісень встояти спокійно на місці було просто неможливо.

Так, лучани з задоволенням відривалися під усім знайомі пісні «Гуцул-метал», «Полтергейст», «Чекати буду», «Моя мила» та інші.

Читайте: Танці на головах під чортів волохатих: Луцьк розкачався під KARNA. Фото
«ПІККАРДІЙСЬКА ТЕРЦІЯ»

17 грудня

Ліричні, зворушливі та веселі композиції з України, Польщі та Франції і нестримні оплески лучан: «Піккардійська Терція» дарувала містянам «Найкраще» у рамках зимового концертного туру.

Із лучанами говорили піснями: лунали композиції легендарного Володимира Івасюка, «Шукав свій дім» Андрія Кузьменка, «Champs-Élysées» Джо Дассена, «Жовті стрічки» «Братів Гадюкіних», українські та польські народні пісні в обробці гурту. Вокальний секстет дарував лучанам добірку найкращих пісень зі свого репертуару.

Читайте: Івасюк, Скрябін та Франція: «Піккардійська Терція» презентувала у Луцьку «Найкраще»
«LEOBAND ORCHESTRA»

21 грудня

Найвідоміші та найулюбленіші різдвяні хіти у виконанні симфонічного оркестру під керівництвом Миколи Орача та Олексія Баженова, дарували лучанам святковий настрій. Так, традиційна різдвяна програма львівських гостей «White Christmas» чарівним полярним експресом відвезла усіх присутніх у свінгову Америку 1930–1950-х років та змусила поринути у новорічну музичну казку.

Під час різдвяного концерту лунали найкращі композиції Френка Сінатри, Елвіса Преслі, Енді Вільямса, ABBA та багатьох інших відомих світових виконавців.

Читайте: «White Christmas»: у Луцьку звучали найкращі різдвяні хіти
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Паша Показати IP 27 Грудня 2018 23:06
Той , хто складав цей рейтинг , на класику, джаз , духовну музику , хоч ІНКОЛИ заходить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus