USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Прощаючись з 2016-м - найгучніші ДТП Волині за рік

30 Грудня 2016 12:01
Народна мудрість каже, що «не слід літати швидше за свого ангела-охоронця». У переддень Нового року закликаємо водіїв бути розсудливими і пам’ятати, що декілька зекономлених хвилин в дорозі, жага швидкості чи бажання продемонструвати свої вміння гонщика поза треком можуть обернутись смертельним лихом. І, можливо, святковий настрій дещо зіпсується від згаданих ситуацій, утім маємо надію, що таким чином вбережемо когось із нас від необдуманих вчинків та сумних наслідків.

* * *

Цьогоріч на дорогах України загинуло майже три тисячі людей, сталося 138 тисяч аварій. Статистика – річ вперта, проте, часто ми навіть не усвідомлюємо всього масштабу трагедії, яка коїться на наших дорогах.

Журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини пригадали найрезонансніші ДТП, які трапились в області у 2016 році. Аби кожен водій або пасажир не забував про відповідальність всіх учасників дорожнього руху один перед одним.

Дві сім’ї волинян загинули, повертаючись з відпочинку

Жахлива новина сколихнула Волинь влітку: в ніч на 13 серпня страшна аварія трапилась у Миколаївській області. Внаслідок зіткнення мікроавтобуса і вантажівки загинуло одразу 8 людей. Аварія трапилась поблизу селища Криве Озеро на трасі Київ – Одеса.

Унаслідок ДТП на місці загинули водій та шестеро пасажирів мінівену OPEL VIVARO, ще двоє пасажирів з тяжкими тілесними ушкодженнями були доставленні до Кривоозерської ЦРЛ, але померли від отриманих травм.



Загиблі були з Ратнівщини. Дві сім'ї, Мілінчук та Підкос, їхали з відпочинку. Причиною ДТП стало те, що патрульні не прибрали з траси фуру, яка добу перед тим потрапила в аварію і не огородили її жодним попереджувальним знаком. Уникнути зіткнення у водія шансів не було, хоча той і був дуже досвідченим та об’їздив мало не весь світ.

У день похорону на площу до районного Будинку культури (стільки людей не помістилося б на території жодної із церков селища), де відспівували загиблі сім’ї, зійшлись і з’їхалися чи не всі ратнівчани, підприємці району. Зі сльозами на очах земляки зустрічали чотири траурних автомобілі, у яких попарно лежали батьки та їхні діти.



BMW протаранив автобус: четверо загинули

Лише одного погляду на купу брухту, який залишився від німецького седану, достатньо, аби зрозуміти, що без жертв в цій ДТП не обійшлось. 19 березня 39-річний водій BMW вискочив на зустрічну смугу і протаранив автобус Volvo. Легковик перетворився на шматок металу, а водій та троє пасажирів загинули миттєво.



BMW врізалося в маршрутку, водій загинув

Більше десятка постраждалих та один загиблий – такою є сумна статистика вечірньої аварії, яка трапилась ввечері 2 жовтня біля перетину вулиць Данила Галицького і Гнідавської у Луцьку. Водій автомобіля BMW на великій швидкості вискочив на «зустрічку», де зіткнувся з маршруткою №11.



В результаті, одного пацієнта госпіталізували у відділення нейрохірургії зі струсом мозку. Решта дванадцятеро отримали незначні травми, проте всі були в стані шоку.

На жаль, лікарі не змогли врятувати 32-річного водія BMW Сергія Івашка – медики стверджували, що «на водієві не було живого місця». Відповідно до неофіційних даних, чоловік був віруючим, не вживав алкоголю, відтак, залишається загадкою, що змусило його так бездумно тиснути педаль газу.



П’яний на BMW X5 вбив велосипедиста: отримав «умовний» термін

23 лютого п’яний водій Сергій Панасюк на джипі збив велосипедиста. Чоловік їхав на велосипеді з боку вулиці Кравчука в напрямку ТЦ «Глобус» крайньою правою смугою руху.



Перед цим водій здійснив аварію біля Луцького РАЦСу. Він зіткнувся з іншим автомобілем та втік з місця пригоди. Утікаючи, водій перед світлофором, збив велосипедиста. Потерпілий від отриманих травм помер в кареті швидкої допомоги.



Дідусь обладнав свій велосипед катафотами, аби його було добре помітно в темноті, проте це не врятувало його від п’яного водія.



За те, що п’яним за кермом насмерть збив велосипедиста «справедливий суд» призначив Сергію Панасюку умовний термін покарання.

П’яний бізнесмен збив на «зебрі» пішохода. Юнак - досі в комі

Ця історія досі «на слуху» в лучан, адже трапилась відносно нещодавно. Ранок 8 грудня автомобілісти та пішоходи запам’ятали надовго через суцільний «каток» на дорогах. Проте слизьке покриття не стало на заваді директору фірми «Олдем» Володимиру Мігасу, який будучи п’яним з самого ранку, збити в районі вулиці Дубнівської юнака, який переходив дорогу пішохідним переходом.

Увага. Відео може містити ненормативну лексику



Мігас почав втікати, але не справився з керуванням і потрапив в ДТП на найближчому перехресті. Від самосуду очевидців його врятували патрульні, які прибули на місце. В салоні авто перебувала пасажирка, теж п'яна.



Винуватець ДТП Володимир Мігас вийшов під заставу в 275 тисяч гривень. А за життя 16-річного постраждалого Влада Андрушківа досі боряться лікарі: не зважаючи на те, що хлопець вже самостійно дихає, він досі знаходиться в комі, а лікарі борються за його життя.

Бус протаранив маршрутку – 10 людей постраждало

Вистачало цьогоріч і ДТП за участю громадського транспорту. Для прикладу, в червні на розі вулиць Гордіюк та Кравчука бус влетів в маршрутне таксі № 31. Маршрутка повертала на Кравчука, а назустріч вулицею Гордіюк їхав Opel Vivaro, який протаранив бік маршрутки, коли та вже повертала. Кілька людей отримали травми, проте, на щастя, обійшлося без жертв.



Момент ДТП вдалось зняти на відеореєстратор. Зіткнення видно на 2:20 хвилині.


Маршрутка знесла рекламний білборд біля «Там-Таму»

За місяць до цього трапилась ще одна аварія за участю маршрутки № 47 – водій збив рекламний щит, який впав на автобус. Тоді в ДТП постраждали десятеро пасажирів маршрутки.

Серед ймовірних версій називали як несправність автобуса, так і людський фактор. Проте водій запевняв, що він втратив контроль над автобусом тому, що його «підрізали».



Автомобіль Пенсійного фонду Луцька збив дитину - начальниця «вмиває руки»

Місяць тому на вулиці Огієнка 20-річний водій збив 12-річного школяра. Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді політравми, перелом правої гомілки і правого стегна, госпіталізований до реанімаційного відділення дитячої лікарні.

Як виявилось, за кермом перебував водій, який віз начальника об’єднаного управління Тамару Козачук, а автомобіль належить Управлінню Пенсійного фонду України у Луцьку.

Батько постраждалого Сергій Денисов розповів, що замість того, щоб поцікавитись, як у дитини здоров’я, Тамара Козачук шукала адвокатів, аби обставити все так, що його син вибіг під колеса авто. Неадекватно, зі слів Сергія Денисова, зреагував на інцидент і очільник обласного пенсійного фонду Петро Філіпчук.

П’яна модель розтрощила вітрину магазину

І наостанок, повчальна історія про те, що їдучи «відпочивати», автомобіль ліпше залишати вдома. Героїнею місцевих медіа в листопаді цього року стала волинська модель Надія Гавура.

Блондинка Надія Гавура разом з сестрою
Блондинка Надія Гавура разом з сестрою


Повертаючись з нічного клубу, вона сіла за кермо джипу Mercedes та протаранила вітрину магазину, який знаходиться поруч зі стоянкою. Сама ж сіла на таксі та поїхала додому. Окрім скла і металу в інциденті, на щастя, ніхто не постраждав.



Замість P.S.

У 2017 році бажаємо, аби вас не спіткало лихо на дорозі, а вищі сили завжди оберігали від біди. «Ні цвяха, ні жезла» вам, українці!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
А де Показати IP 30 Грудня 2016 14:00
попередження про ненормативну лексику?
1234 Показати IP 1 Січня 2017 11:11
З відповідальністю заявляю, що всі ДТП (крім першої була за межами області) сталися в м.Луцьку та по дорозі до Володимира там де працюють "круті копи" ось результат роботи псевдо активістів Крапки, Доманської, Рижкова, Ніколайчука і так дальше ПОЗОРИЩЕ!!!!
Дмитро Показати IP 1 Січня 2017 15:20
то ли еще будет...
4321 до Дмитро Показати IP 2 Січня 2017 18:42
А вони чим тобі не догодили, бери чіпси та жми сильніше на клаву новин ще багато буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus