USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄБРР готовий допомогти Львову вирішити проблему зі сміттям

27 Квітня 2017 18:02
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір виділити Львову до 20 млн євро для вирішення проблеми з твердими побутовими відходами.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив старший радник ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Антон Усов.

«У контексті львівського Весняного ділового форуму ЄБРР оголосив про свою готовність долучитися до вирішення проблеми управління твердими побутовими відходами в місті Львові. Це велике українське місто з населенням близько 750 тис. щорічно продукує близько 250 тис. т твердих побутових відходів. Утилізація цих відходів з недавніх пір стала для міста надзвичайно проблематичним питанням. Залежно від результатів техніко-економічного обгрунтування ЄБРР може надати фінансування в розмірі до 20 млн євро», - наголосив Усов.

З його слів, фінансування може бути виділене для вирішення кількох ключових завдань.

«ЄБРР може надати фінансування на кілька ключових завдань: будівництво сортувальної станції для початку роздільного збору відходів, а також реалізацію першого етапу реконструкції Грибовицького полігону і першого етапу будівництва компостного заводу», - повідомив представник ЄБРР.

Як розповів Усов, цей проект передбачає можливе співфінансування з боку інших міжнародних організацій і може бути підписаний у 3-му кварталі 2017 року.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Уже зафіксовані випадки, коли декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів.

Варто додати, винним у справі Грибовицького сміттєзвалища суд визнав міського голову Львова Андрія Садового.

Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. Дві вантажівки сміття посеред волинського села вивантажили наприкінці березня. Такий сюрприз ошелешив мешканців Городища Луцького району. Автівки зі львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.

До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова. А на Рівненщині затримали львівське сміття з супроводом.

Тим часом, Андрія Садового звинуватили у безгосподарності. Так, мовляв, за 11 років на посаді мера Львова можна було вирішити проблему зі сміттям, - вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. А на думку очільника Харкова Геннадія Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам зробив проблему зі сміттям політичною. Насправді вирішення сміттєвої проблеми це господарська робота мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
соня Показати IP 27 Квітня 2017 20:40
,,великий критик Кернес!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus