USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У школах російську літературу вивчатимуть окремо від зарубіжної

31 Січня 2011 09:57
Міністерство освіти затвердило нову концепцію літературної освіти у середніх школах, яке змінює структуру викладання літератури в середній школі.
Згідно з концепцією, у шкільній програмі на 30-40% збільшиться вивчення творів сучасних авторів, а російська література викладатиметься окремо від курсу зарубіжної літератури, пише ТСН.
Нагадаємо, у 2000 році постановою Кабміну «Про перехід загальноосвітніх навчальних закладів на новий зміст, структуру і 12-річний термін навчання» російська література була інтегрована в курс зарубіжної.
Концепція ж, затверджена в Міносвіти, навпаки, припускає інтеграцію української та світової літератури.
Крім того, вчителям пропонується приділяти особливу увагу творам із золотого фонду, перевіреного, на думку авторів концепції, «часом і багатьма поколіннями».
Утім вчителі сумніваються у раціональності запропонованих змін.
«Концепції не повинні одноосібно вводитися рішенням міністра. Щонайменше слід провести громадське обговорення, залучити наукових фахівців», – зазначила голова Української світової спілки професійних вчителів, педагог Наталія Мацько.
На її думку, в Україні необхідно підсилювати не гуманітарний, а природно-математичний освітній напрямок, який є світовим трендом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Tarantino Показати IP 31 Січня 2011 10:51
Я русскій би виучіл только за то, что можно допрашивать плєнних
Ладомир до Tarantino Показати IP 31 Січня 2011 11:01
Не сміши мої шнурки. Коли укри брали полоненних?
Tarantino до Ладомир Показати IP 31 Січня 2011 11:08
Ти, певно, коли у тебе питають "як діла?", починаєш реально про це розказувати, да?
Читач Показати IP 31 Січня 2011 11:34
Та подивіться ранок на новому каналі. там 100% суржик, української вже давно немає. Хоч нормальна російська буде.
wiking до Читач Показати IP 31 Січня 2011 11:54
Дожилися, щоб на Західній Україні були такі коментарі. Ви думаєте якщо Толстого в оригіналі прочитаєте, то зразу на "общерусском" заговорите? Поїзди на Москву ходять, вперед, там будете з задоволенням практикуватися своєю улюбленою мовою з родичами.
Іон Показати IP 31 Січня 2011 12:56
Пріємно,коли справжні українські нікнейми - Wiking, наприклад :))) Ех ти, вуйко...
***** Показати IP 31 Січня 2011 14:22
ну а в Росії нехай так само вивчають українську мову і літературу. Слабо? То чому в нас має бути таке особливе ставлення до мови та літератури абсолютно іншої держави. Теза "язык межнационального (международного) общения" ніби застаріла.
Клімчук Показати IP 31 Січня 2011 15:53
Малчать і слушать, регіони рулят.
M Показати IP 31 Січня 2011 19:20
Це все той яничар Табачник мутить. Він з вигляду інтелігент - а всередині кацап немитий, бородатий, що смердить перегаром із сивухи. Російська література нічим не краща, ніж британська і французька, чи інша класика. До того ж, якщо вже на те пішло, то тоді треба вводити вивчення літератури кожної з країн мовою оригіналу. Чому робити виключення для однієї іноземної мови, цим самим дискримінуються інші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus