USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бляхи, зарплати, маршрутки: гучні протести волинян у 2018 році

2 Січня 2019 15:04
Дешеве розмитнення автівок, виплата заробітної плати, підвищення пенсій, ремонт доріг, необґрунтовані рішення влади, відсутність транспортного сполучення – Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує пригадати, хто й чому виходив на акції протесту протягом 2018 року в Луцьку та області в цілому.

ЄВРОБЛЯХАРІ

На початку року євробляхарі, вимагаючи доступного розмитнення автомобілів, перекривали дорогу неподалік від митного пункту Ягодин і влаштовували автопробіг вулицями Луцька.

У листопаді та грудні власники автомобілів на бляхах організували ще декілька протестних акцій у зв’язку з прийняттям закону щодо акцизу на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Мітингарі перекривали трасу Луцьк–Ковель, блокували роботу пунктів пропуску на Ягодині, Устилузі, палили шини та збиралися під стінами Волинської облдержадміністрації.

Читайте: Палені шини та музика: на МП Устилуг – протести власників «євроблях»
ГІРНИКИ

Шахтарі «Волиньвугілля» неодноразово влаштовували акції протесту через невиплату заробітної плати та припинення будівництва шахти № 10 «Нововолинська».

До прикладу, на початку липня 39 гірників із Нововолинська відмовлялися підніматись на поверхю, а у вересні пікетували адміністративну будівлю ДП «Волиньвугілля».

Своєю чергою, в листопаді шахтарі приїхали до Луцька, де від замку Любарта вулицею Глушець і проспектом Волі попрямували до Київського майдану, аби пікетувати Волинську ОДА.

«Зарплату шахтарям», «Зверніть на нас увагу, ми існуємо», «Фінансування шахти № 10 не менше, ніж 150 мільйонів у 2019 році», «Гідне життя всім громадянам України», – скандували гірники під стінами ОДА.

Читайте: У Луцьку пікетують шахтарі. Фото
АТОВЦІ

9 листопада військовослужбовці Волинської області зібралися біля приміщення Держгеокадастру Волині з вимогою розібратися з питанням розподілу земельних ділянок у Горохівському районі.

Так, активісти неодноразово вимагали, аби виконувач обов’язків керівника Головного управління Держгеокадастру Волинської області Олесь Іващенко детально вивчив питання щодо відмови в одержанні земельних ділянок атовцям. Натомість землі отримували мешканці інших областей.

Відзначимо, що учасники акції віднайшли очільника управління в ресторані «Срібні лелеки», де він пив каву. Ситуацію ж вдалося врегулювати за участю голови облдержадміністрації Олександра Савченка.

Читайте: Атовці вийшли на акцію протесту до Держгеокадастру Волині. Оновлено
ПРОТИ П’ЯНОГО ВОДІЯ

Активісти, вимагаючи жорсткішого покарання для Володимира Мігаса, який напідпитку на пішохідному переході в Луцьку збив школяра, збиралися біля приміщення Апеляційного суду Волині та обласної прокуратури.

Окрім того, йшлося про відповідальність суддів, які прийняли рішення про умовне покарання винуватця ДТП.

На переконання мітингарів, занадто м’яке рішення суду пов’язане з заможністю Володимира Мігаса, а не із проханням батька постраждалого хлопчика.

Читайте: Мітинг у Луцьку: активісти вимагають покарати Мігаса. Оновлено
ПРАЦІВНИКИ «БОГДАНУ»

Наприкінці березня працівники «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» мітингували перед Луцькою міською радою, вимагаючи, аби в Луцьку закуповували тролейбуси, деталі до яких виготовлять на російському заводі, що спеціалізується на виробництві військової техніки для країни-агресора.

За словами організаторів, мета акції – підтримка вітчизняної галузі автобудування.

Читайте: Біля Луцької міськради – мітинг працівників «Богдану» та автозаводу
ЧЛЕНИ ПРОФСПІЛОК

Члени усіх профспілок Волині різних галузей долучилися до всеукраїнської акції протесту та подали свої вимоги владним структурам, зокрема представникам облради та ОДА.

До акції 9 жовтня долучилися медики, педагоги, аграрії, працівники лісового господарства, шахтарі тощо, які приїхали до Луцька з усієї області.

Серед головних вимог протестувальників – забезпечення гідних умов праці.

Читайте: У Луцьку протестують члени усіх профспілок області. Фото
ВІЙСЬКОВІ ПЕНСІОНЕРИ

У січні-лютому військові пенсіонери збиралися біля будівлі обласної ради та облдержадміністрації в Луцьку, вимагаючи, аби влада в Києві здійснила перерахунок їхніх пенсій.

Читайте: Мітинг під ОДА: військові пенсіонери Волині вимагають підвищення пенсій
ПРОТИ ЛІСОВОЇ МАФІЇ

Близько 60 активістів зібралися 3 жовтня під стінами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, вимагаючи негайного звільнення виконувача обов’язків голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря та керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка, який нібито був помічений серед чиновників під час стрілянини в заказнику «Воротнів».

Сам Олександр Кватирко відхрестився від того, що був присутнім під час тих подій.

Читайте: Мітинг проти «лісової мафії»: Кватирко відхрестився від воротнівських подій
ЖИТЕЛІ СТОБИХІВКИ

На початку листопада жителі села Стобихівка Камінь-Каширського району разом із дітьми перекривали дорогу Ковель–Маневичі, вимагаючи оголосити тендер на побудову школи в їхньому селі.

Читайте: На Волині батьки з дітьми перекривають дорогу через школу в Стобихівці. Оновлено
ПІДПРИЄМЦІ РИНКУ

У кінці червня на протест під Луцькою міською радою зібралися підприємці ринка на вулиці Глушець, 1.

Вони протестували проти того, що на сесію міськради винесли проект рішення, аби обмежити до кінця року дозвіл на статус ринку, який перебував в оренді підприємця Пахолка.

Підприємці зазначали, що там близько 200 робочих місць, які вони бояться втратити.

Читайте: У Луцьку хочуть прибрати незаконний ринок – підприємці протестують
РЕКВІЄМ ЗА ЗАГИБЛУ АКТИВІСТКУ

Мітинг-реквієм пам’яті активістки, керівниці справами Херсонського міськвиконкому, радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, яка загинула в результаті нападу з використанням сірчаної кислоти, влаштували біля будівлі Головного управління Національної поліції у Волинській області увечері 4 листопада.

Акція була покликана нагадати усім правоохоронцям країни, що вони неналежно виконують свої прямі обов’язки, оскільки напади на активістів у країні стали, на жаль, буденною справою. І коли виконавців нападів ще вдається затримати, то їхні замовники досі не покарані.

Читайте: Під управлінням поліції Волині – мітинг-реквієм у пам‘ять про загиблу активістку
МЕШКАНЦІ КАРПИЛІВКИ

На початку квітня жителі Карпилівки та сусідніх сіл Ківерцівського району зібралися біля Волинської облдержадміністрації, аби озвучити свої вимоги щодо ремонту дороги, яку зруйнували лісовози.

Селяни розповіли, що великі лісовози, які цілими днями возять вантажі з цуманських лісів, вщент зруйнували дороги у їхніх селах. Унаслідок цього через погані дороги все рідше до населених пунктів їздить громадський транспорт і невчасно приїжджає «швидка».

Читайте: «30 років без дороги»: волиняни вимагають ремонту
ШКОЛА № 27 VS РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР

У серпні близько двох десятків мітингувальників зібралися під стінами Луцьої міськради. Вони були проти зняття коштів із суми, запланованої для реабілітаційного центру, на добудову школи № 27. Тому й прийшли до міськради, аби вислухати аргументи депутатів.

Читайте: У Луцьку мітингувальники – проти перенесення коштів з центру для атовців на добудову школи № 27
ДАЧНИКИ

17 вересня мешканці дачних масивів Промінь і Калина перекривали дорогу на проспекті Волі в Луцьку.

Вони вимагали забезпечити курсування громадського транспорту між Луцьком і дачними масивами.

Читайте: У Луцьку дачники перекрили проспект Волі
СТУДЕНТИ

Близько 30 студентів 10 грудня зібралися біля Волинського окружного адміністративного суду на мітинг. Молодь вимагала зниження ціни на проїзд для студентів до 2,5 гривні в міському транспорті Луцька.

Далі студенти вирушили до міської ради, де поспілкувалися з виконувачем повноважень Луцького міського голови Григорієм Пустовітом, який пояснив, що бюджет Луцька не потягне пов’язані з запровадженням пільгового проїзду для студентів відшкодування перевізникам, і нагадав, що пільговий проїзд діє у тролейбусах.

Читайте: Вимагати пільговий проїзд у луцьких маршрутках прийшли кілька десятків студентів. Оновлено
МАРИЩАК І КО

Безстрокову мирну акцію протесту, інколи блокуючи рух проспектом Винниченка, організували луцькі активісти на чолі з Оксаною Марищак біля приміщення обласної прокуратури.

Її мета – зняття з посад очільників прокуратури та поліції Волині.

Читайте: Активісти перекривають дорогу в центрі Луцька
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus