USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Російськомовне видання можна в Луцьку обміняти на українське

25 Грудня 2009 12:55
Міська організація «Національний Альянс» організує перед Новим роком акцію «Читай українською». Кожен бажаючий лучанин зможе безплатно обміняти російськомовну книгу на україномовну – незалежно від вартості видання.
Масова популяризація української книги відбудеться 29 грудня на Театральному майдані Луцька. Акцію проведуть у рамках всеукраїнської подібної кампанії.
«Хочемо в такий спосіб популяризувати україномовні друковані періодичні й неперіодичні видання. Адже нині катастрофічно не вистачає україномовних газет, журналів і книг», - зазначають організатори акції.
Під час обміну книг і газет активісти кампанії збиратимуть підписи лучан для російськомовних видань області з вимогою друкувати їх українською мовою.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
OrestN Показати IP 25 Грудня 2009 14:01
дуже слушна акція. слід на некраїномовну беллерристику і жовту пресу накласти подвійне мито, а виручені кошти інвестувати у вітчизняне книговидання
Юка Показати IP 25 Грудня 2009 14:32
дуже корисна акція для лучан. я вже відібрала кілька російськомовних книг на обмін. побачимо, чи пропоновані україномовні видання справді вартуватимуть того, щоб поповнити мою бібліотеку
Ладомир Показати IP 25 Грудня 2009 16:10
І сміх і гріх :)
Влад Показати IP 25 Грудня 2009 17:32
Обминяйте,чтобы стать еще более украинистие,и придурковатее.Не забудьте Пушкина в первую очередь.Кто побольше обменяет тому приз-працю ющенка навстречу людям національним кроком.Пора снова звать Сережу Бортникова,дабы некоторым конкретнее да расказал в какой дупе находится издательство...
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 21:35
А що з російськомовними які назбирають будуть робити? Повезуть в Білорусь?
Юка Показати IP 25 Грудня 2009 21:54
До Тані: іншу акцію організують - знищать або спалять привселюдно, або на макулатуру здадуть і виручені кошти на розвиток української книги якомусь видавництву подарують :)
Гуцул Показати IP 25 Грудня 2009 22:31
Українська мова зникає не тому, що її не вивчають, а тому, що нею не хочуть спілкуватися ті, хто її знає.
Александр Показати IP 25 Грудня 2009 23:37
Російськомовна книга (україномовна книга) - звучит диковато.Странные условия обмена.Еще можно менять зеленые книги на синие. Три тонких на одну толстую.Представляю , как бы я обменял Антона Чехова на Святослава Пирожко."Спать хочется" на "Піну". А действительно , куда денут книги на русском ? У меня есть несколько книг на английском - их тоже можно обменять ? Цель акции , как я думаю , не привлечь читателя к украинской книге , а отвлечь от русской. Думаю , что менять книги пойдут те "читатели" , которые и русских не читали , и украинских не прочтут. "Адже нині катастрофічно не вистачає україномовних газет, журналів і книг" - если убрать русские , то украинских - что , сразу больше станет? У нас катастрофически не хватает читателей . Не помню случая , чтобы в любом из книжных магазинов Луцка не помогли купить или заказать (и перезвонить, когда книга придет) практически любую книгу украинского автора или на украинском языке . Я в течение примерно двух - трех месяцев собрал дюжину книг Ю.Винничука. Захотел - и купил. Нужно ХОТЕТЬ ЧИТАТЬ , а не быть участником непонятной акции.Тоже мне , "тимуровцы" книжные.Кого - то в книжных магазинах раздражает присутствие книг на русском ? Но , если можно купить нужную украинскую книгу , то - в чем проблема ? Я уже молчу про интернет... Я уже ничего не говорю про аудио книги украинских авторов , которые свободно выкладываются и в Нете , и в книжных - зайдите хотя бы в "Глобус" на 2-й этаж! Книжники ...с...странные! Глупость можно вылечить чтением , но книги лучше выбирать тщательнее и не на вес.
Олександр Показати IP 26 Грудня 2009 09:48
Цікаво, на яку макулатуру можна буде обміняти російськомовну книгу. Мабуть, на праці Степана Бандери, Дмитра Донцова і/або нинішніх націоналістичних авторів. Мені особисто такого добра задурно не треба, не те що в обмін на іншу книгу - чи то російсько-, чи польськомовну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus