USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

100 днів роботи Ігоря Поліщука: частина друга

14 Липня 2017 14:03
97 днів виконував повноваження міського голови, секретар міської ради Ігор Поліщук. Що вдалося зробити за цей час, які нові методи роботи вдалося запровадити та у якому напрямку ровиватиметься Луцьк у найближчому майбутньому – у другій частині звіту Ігоря Поліщука на посаді виконувача обов'язків міського голови.

Наше майбутнє залежить від якості освіти

«Від якості освіти залежить майбутнє міста. Наше завдання — створити комфортні умови для навчання та виховання дітей, оплати праці педагогів», - Ігор Поліщук.

Виконувач обов’язків міського голови ініціював питання про підняття заробітної плати педагогічним працівникам дошкільних навчальних закладів, позашкільних закладів, міжшкільного навчально-виробничого комбінату, Будинку вчителя, методкабінету, педагогів профільних дисциплін ПТУ, шкіл естетичного виховання. На ці потреби з міського бюджету додатково було виділено 10,4 млн грн.


Крім цього, з міського бюджету у другому кварталі були профінансовані та завершені:

- капітальний ремонт пральні ДНЗ № 27 (130 тис. грн);

- поточний ремонт системи опалення будівлі НВК №9 з гідрохімічним очищенням (110 тис. грн);

- поточний ремонт медпункту ДНЗ № 16 (80 тис. грн);

- поточний ремонт приміщення в ДНЗ № 20 (ГО «Джерело життя») (51 тис. грн).

На даний час триває ремонт покрівель ДНЗ №24 та міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

Крім того, для належної підготовки до нового навчального року в період літніх канікул виділено кошти на:

- капітальний ремонт приміщень, систем тепло–, водопостачання, каналізації, харчоблоків, покрівель, усунення аварій, інших непередбачених ситуацій та придбання обладнання в дошкільних навчальних закладах (ДНЗ №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 37, 38, 39) – 5,9 млн грн, в загальноосвітніх навчальних закладах (ЗОШ №№ 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 26) – 5 млн грн;

- капітальний ремонт будівлі вечірньої школи, систем тепло-, водопостачання та каналізації школи-інтернату;

- реконструкція харчоблоку Навчально-реабілітаційного центру; системи опалення Палацу учнівської молоді; зовнішніх огороджуючих конструкцій та фасаду Будинку вчителя; навчального корпусу Луцького вищого професійного училища.

Про будівництво школи №27

«У питанні будівництва школи № 27 не має бути політики, а лише господарська складова», - Ігор Поліщук.

Залишкова кошторисна вартість проекту будівництва школи станом на 1 січня орієнтовно становила 49,8 млн грн. Із бюджету міста у 2017 році спрямували 9,5 млн грн, ще 5 млн грн планують освоїти за рахунок коштів субвенції з державного бюджету.


Станом на сьогодні, на завершення будівництва, за цінами 2016 року, потрібно ще понад 35,3 млн грн. Однак, враховуючи коригування цін, ця сума зросте до 45,3 млн грн. Ще 30 млн грн необхідно на будівництво спортзалу.

Реальна сума, необхідна на добудову школи, у межах 85 - 90 млн грн.

Міська влада за те, щоб школу №27 здати повністю готовою до навчального процесу: зі збудованим спортивним залом, з усім обладнанням, зливовою каналізацією і облаштованими під'їзними шляхами.


Додатково 7 мільйонів – на потреби лікувальних закладів

«Турбота про здоров’я лучан – один з головних пріоритетів роботи нашої команди», - Ігор Поліщук.

Завдяки ініційованим в квітні змінам до бюджету міста на потреби лікувальних закладів було додатково виділено понад 7 млн грн.

За ці кошти вдалося придбати:

- рентгенівську трубку для ангіографічної установки в міську клінічну лікарню для проведення сучасних кардіохірургічних втручань;

- апарат ультразвукового дослідження в центр первинної медико-санітарної допомоги;

Передбачають закупити:

- інкубатор для новонароджених та обладнання для реанімації в пологовий будинок;

- комп’ютерний томограф для міської стоматологічної поліклініки.

Крім того, на даний час задля коморту лучанок триває капітальний ремонт приміщення жіночої консультації, який планується завершити до кінця вересня цього року.

Найближчим часом заплановано:

- реконструкція приміщень лікувальних закладів на вул. Гордіюк та Корольова;

- капітальні ремонти ліфтів міської лікарні, системи водопостачання, приміщень та прилеглих територій центрів медико-санітарної допомоги.

Культура повинна фінансуватися на рівні з іншими галузями, адже вона формує духовні цінності людини

У місті відбулася низка культурно-мистецьких заходів: етно-фестиваль «Великдень у Луцьку», творчий проект «Барви Великодні», проект «Великодня майстерня», «Вишиті обереги єднання».


Родзинкою цьогоріч став фестиваль «Ніч у Луцькому замку». Формат арт-шоу відрізнявся від усіх попередніх різноманіттям програми та атмосферою. Завдяки підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» лучани мали змогу насолоджуватися творчістю талановитих митців та колективів, серед яких - зірки світового масштабу. Бюджет міста не поніс жодних витрат на організацію цього масштабного дійства, а всі виручені кошти були спрямовані на Луцьку міську дитячу поліклініку.


Також покращили матеріально-технічну базу закладів культури.

Так, за три останніх місяці:

- проведено поточний ремонт бібліотек-філій №4, 5, 10, капітальний ремонт музичної школи № 2;

- утеплено стіни будівлі музичної школи №3;

- придбано оргтехніку та літературу для міських бібліотек, комп’ютерне обладнання, меблі для музичної школи №1, музичні інструменти для музичних шкіл №2 №3, концертні костюми і сценічне взуття.

Бережемо пам’ять про загиблих у стінах Луцької тюрми

На території Старого міста проведено ексгумацію людських останків - жертв розстрілу в’язнів Луцької тюрми. Попередньо пошукові роботи тут відбувалися у 90-ті роки минулого століття та у 2009-у.


Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук ініціював виділення з міського бюджету 100 тис. грн на ці цілі.

Рештки знайдених людських тіл буде перезахоронено за всіма християнськими традиціями на території Луцької тюрми.

Підтримка спортивної галузі — інвестиція у здорове покоління

За звітний період відбулися ремонтні роботи у центральному басейні. Там встановлені електро-теплові насоси для забезпечення безперебійного автономного функціонування;

Здійснено ремонт спортивних майданчиків на прибудинкових територіях за адресами просп. Соборності, 28 та вул. Ветеранів, 15.

Розпочато реконструкцію стадіону в мікрорайоні Вересневе, на якому багато років було стихійне сміттєзвалище.


Заплановано реконструкцію, ремонти та встановлення майданчиків в усіх мікрорайонах міста, на що з міського бюджету виділено 1,5 млн грн.

Соціальна адаптація людей з особливими потребами

З ініціативи Ігоря Поліщука розроблено Програму соціальної адаптації осіб з інвалідністю на 2018 рік, яка не має аналогів в Україні. Відповідно до цієї Програми, у департаменті соціальної політики міської ради створено робочі місця для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Люди з вадами зору, слуху, опорно-рухового апарату надають телефонні консультації, формують особові справи, працюють в архіві.

Окрім цього, за сприяння виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука, діти з розладами аутичного спектру взяли участь у Міжнародному фестивалі ANCA, який відбувся у Туреччині.


Також з міського бюджету виділили понад 70 тис. грн на оздоровлення в Одесі дітей з синдромом Дауна.

«Наш обов'язок - допомагати особливим дітям інтегруватися у суспільство, ми й надалі будемо віднаходити ресурси для підтримки громадських організацій, які займаються такими дітьми», - каже Ігор Поліщук.

Підтримка учасників АТО та членів їх сімей

Зокрема, на реалізацію заходів Комплексної програми підтримки учасників АТО з міського бюджету використали майже 400 тис. грн.

Дітям військовослужбовців, які загинули в АТО, виплатили матеріальну допомогу на суму майже 100 тис. грн.

87 учасників АТО подали документи на участь у Програмі забезпечення житлом на умовах співфінансування. Четверо із них уже мають погоджений виконкомом пакет документів на придбання квартир.


За сприяння виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука, 18 дітей із сімей учасників АТО оздоровилися у литовському місті Таураге. З міського бюджету цю на поїздку виділили 47 тис. грн. Варто додати, незабаром ще 8 дітей цієї категорії відвідають Німеччину.

ЦНАП — якість та зручність в отриманні послуг

За даними електронної черги, щоденно ЦНАП відвідує від 800 до 1000 відвідувачів, в окремі дні цей показник сягає 1200.

Кількість послуг, які надає центр, постійно зростає. Станом на 1 січня 2017 року перелік послуг складав – 306, на 1 травня 2017 — 325.

Впроваджено нову електронну систему керування чергою.

Адміністратори отримали доступ до відомостей Реєстру територіальної громади міста з правом самостійно видавати результат адміністративної послуги.

На даний час здійснюється реконструкція частини приміщення ЦНАПу із добудовою зони очікування на 180 кв.м. Завершення робіт планується в серпні цього року.

Також розпочали роботи зі створення філії ЦНАПу в приміщенні РАЦСу, що на проспекті Соборності, 18. Це дасть можливість розвантажити головний офіс ЦНАПу, а також наблизить послуги до жителів 33-го та 40-го мікрорайонів.


Поглиблюємо міжнародну співпрацю для обміну кращими практиками та залучення інвестицій у розвиток міста

Протягом звітного періоду відбулася низка міжнародних зустрічей виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука:

- з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні —обговорено перспективи співпраці в рамках міжнародних грантових проектів, обміну досвідом, розвитку економічної співпраці та залученню інвестицій;


- з представниками Європейської федерації легкої атлетики та Національного олімпійського комітету України — погоджено проведення масштабних легкоатлетичних змагань на стадіоні «Авангард» у Луцьку;


- з новопризначеним Генеральним Консулом Республіки Польща у Луцьку Вєславом Мазуром.

Також 20 травня цього року було організовані заходи з нагоди відзначення Дня Європи, які відбулися за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у місті Луцьку, Представництва ЄС в Україні, Посольства Королівства Швеція та Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні. Участь у заходах взяли учні луцьких шкіл та школярі з партнерських міст: Бартошице, Замость, Люблін, Жешув, Холм Республіки Польща, литовського міста Каунас та білоруського – Брест.


Про реконструкцію центрально парку, каналізування Вересневого та ремонт вулиць

У планах до кінця року:

- розширення приміщення ЦНАПу на вул. Лесі Українки та створення філії у приміщенні РАЦСу на просп. Соборності, 18;

- завершення реконструкції Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки;

- будівництво фекальної каналізації у мікрорайоні Вересневе з метою недопущення потрапляння нечистот на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу (щоб запобігти поширенню неприємного запаху у місті);

- будівництво зливової каналізації в районі Балка;

- капітальний ремонт актового залу та встановлення ліфта в навчально-реабілітаційному центрі;

- реалізація енергозберігаючих заходів у закладах освіти (ДНЗ №№ 4,13, 27, 31, ЗОШ №№1, 16, ПУМ);

- капітальний ремонт системи теплопостачання музичної школи № 1;

- капітальний ремонт системи тепло-водо-газопостачання бібліотек-філій №№ 6 та 7, музичної школи № 2;

- заміна вікон, лічильників тепла, систем тепло-, водопостачання в ДЮСШОР плавання;

- освітлення Малоомелянівського масиву;

- оснащення сучасними енергозберігаючими лампами просп. Соборності, Перемоги, Відродження, Волі, вул. Рівненська (LED освітлення);

- капітальний ремонт 6 вулиць;

- завершення реконструкції пішохідної зони проспекту Волі від вул. Шопена до Київського майдану;


- поточний ремонт понад 20 вулиць;

- капітальний ремонт 20 прибудинкових територій;

- встановлення 7 критих зупинок;

- будівництво спортивних майданчиків у мікрорайонах міста;

- розчистка русла р. Стир, відновлення судноплавства;

- придбання техніки для прибирання міста.

«Всі намічені плани наша команда разом із громадою реалізовуватиме й надалі. Надалі працюватимемо для розвитку нашого міста та покращення добробуту лучан», - Ігор Поліщук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 14 Липня 2017 14:49
Нормальний мужик. Треба підтримати. Молоді та розумні таки приходять на зміну старим комунякам.
Соня Показати IP 14 Липня 2017 15:55
І я так думаю. На вулиці О. Шума 60 років не було дороги баюри, ями, а зараз проводиться капітальний ремонт дороги. Щиро дякуємо робітникам і людям які долучилися до цієї справи. Ніхто з нас які проживають на цій вулиці не надіявся що буде дорога
Лучанка Показати IP 14 Липня 2017 15:56
А як на рахунок протилежної думки. У вас не проходить?
Лучанин до Лучанка Показати IP 14 Липня 2017 16:08
А ви шо пропонуете жити задом ?
Лучанка до Лучанин Показати IP 14 Липня 2017 16:45
А ви шо думаєте тим місцем
Класно Показати IP 14 Липня 2017 16:04
Класна відкритість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus