USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Діти війни хочуть їздити у маршрутках безкоштовно

22 Травня 2013 14:49
Із проханням забезпечити безкоштовний проїзд у маршрутках обласного центру звернулася до депутатів Луцька міська організація «Захист дітей війни».

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 22-ого травня.

Діти війни переконують, що вони зверталися в органи державної влади, де підтвердили, що їх категорія має право на пільгові перевезення у маршрутках.

Тим більше, за словами голови міської організації «Захист дітей війни» Наталії Литвинець, в інших українських містах їм дозволили їздити у маршрутках безкоштовно: «Діти війни їздять безкоштовно у Львові, Черкасах, Києві».

Представники організації переконують, що їх і так з кожним роком стає дедалі менше. На 1 січня цього року їх нараховувалося 11 тисяч 100, а нині - 10 тисяч 800.

Утім, на думку депутата Богдана Шиби, дозвіл на пільговий проїзд дітям війни може створити непорозуміння між пільговими категоріями у маршрутках, адже зараз пільговиків - до тисячі, а стане ледь не 12. До того ж, мовляв,будь-який пільговик може скористатися безкоштовним проїздом в електротранспорті, зокрема і діти війни.

Однак, у результаті члени комісії Андрій Калахан, Андрій Осіпов та Богдан Шиба підтримали право дітей війни на безкоштовний проїзд у всіх видах громадського транспорту. Також вони вирішили рекомендувати міськвиконкому прийняти відповідне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Віктор Показати IP 22 Травня 2013 15:03
Ага, ще й внукам війни пільги зробити і їм безкоштовно....
Дитина до Віктор Показати IP 22 Травня 2013 16:28
Зараз у луцьку продиває до 1000дітей, які народилися у 1946-1947 році. Це діти пісявоенні. От їм довелося найважче. Тіла батьків були знівечені війною. До того -голод, холод, не було нормального життя. А народилося таких дітей після війни значно більше чим усі діти війни. Ось цим людям треба дати безкоштовний проїзд-дітям, народженим після війни-46-47 роки.
Не пільговик Показати IP 22 Травня 2013 15:12
Політ - піар паразитів за рахунок працюючих. Хай з своєї кишені і профінансують перевезення "пільговиків" в покращених умовах. Може з міста достатньо підприємтсва електротранспорту, яке майже померло, а продовжує займатися благочинністю. Проїзд оплачувати повинні всі. Мають депутати фінансові джерела, з яких компенсуватимуть витрати на проїзд пільговикам, хай запровадять адресну допомогу. Немає в житті нічого безкоштовного.
777 Показати IP 22 Травня 2013 15:20
Нехай їздять на тролейбусах.В маршрутках і так тісно.а то вже буде капец!Бабульки наглі пішли.Нехай їх Шиба з комісією підвозить на базар!!!
Ореста Показати IP 22 Травня 2013 15:28
і чому внас такий жорстокий народ доживете до нихніх років тоді будете говорити.У водіїв маршрутних-таксі і так не людське ставлення до наших бабусів та дідусів. Держава хочаб в чомусь повинна підтримати цих людей. Чи просто уряд януковіча хоче ще більш збагатися на чужому.
* Показати IP 22 Травня 2013 15:42
а мене більше дратує школота + портфелі, через які в маршрутку не пробитись зранку. нехай теж їздять тролейбусом, мавпенята.
Bobryk Показати IP 22 Травня 2013 15:45
Підтримую стосовно портфелів і рюкзаків. Насуне на спину і лізе по маршутці, псуючи одяг та речі інших пасажирів. До речі так робить не тільки школота, а й дорослі.
ViNaPa Показати IP 22 Травня 2013 15:48
зараз прийдеться оплачувати нам, бо через дітей війни піднімуть ціни в маршрутці.
Bobryk до ViNaPa Показати IP 22 Травня 2013 16:04
Логічно. Фактично додатково кожний 20 житель Луцька зможе їздити безкоштовно. Зараз і так їдеш у маршутці, заходять і кажуть: "Посвідчення", а коли водій просить предявити обурюються, хоча повинні самі предявляти без нагадування.
Селянин Показати IP 22 Травня 2013 17:02
А хто хоч раз згадає за сільських пільговиків Вони практично не користуються ніякими пільгами І не скаржаться що влада не зробить ім вбираль в будинку Хіба вони не такі самі люди
Ніна до Селянин Показати IP 23 Травня 2013 00:16
Погоджуюсь. Також є діти війни, яким продукти возять родичі, відповідно, вони свою пільгу не використають. Також є діти війни, які скрізь курсують власним авто і навіть іномаркою. До чого ці пільги?
Anonymous Показати IP 23 Травня 2013 11:19
УБРАТЬ ВСЕ ПИЛЬГЫ ВСЕМ ОСТАВИТЬ ТОЛЬКО ИНВАЛИДОВ КОТОРЫЕ САМИ НЕ МОГУТ ПЕРЕДВИГАТЬСЯ И СЛЕПЫМ А ВСЕМ ОСТАЛЬНЫМ ПЛАТИТЬ ЗА ПРОЕЗД .... МОЖЕТ ЭТИ ЕЩЁ ЗАПРОСЫ ЗАКИНУТ ВЛАДЕ А ИМ ДОЛЖНЫ ВСЕ ПОТОКАТЬ????
Лучанкк Показати IP 23 Травня 2013 11:26
Це не правильно. Дійсно у нас пільгвиків більше, ніж цих, що платять. У нас зарплата така, як і в них пенсівя мізерна, ми ще повинні заплатити податки і платити. У нас у більшості куплені посвідчення,Зробити проїзд безоплатний тільки ветеранам праці, які пропрацювали 40 років. Тоді побачите, що їх буде наполовину менше. А то, групу купив і пільговик. А сільські пенсіонери не користуються цими пільгами, вони що гірші наглих міських. Не можемо ми держати на своїх плесах всіх нахлебників, діти війни мають пільги на компунальні послуги, одержують доплату до пенсії, а простий люд, який не дитина війни не має ні пільг комунальних, ні доплат до пенсії- це неправильно. Пропрацювавши по 40 років, мають мізерну пенсію,щоб туримувати ще дітей війни. Дати доплату всім, а діти мають уже доплати, і буцдуть тоді одинаково мати і сільські і міські. Побачите тоді, наскільки менше буде пільгвиків, бо відсіються липові.Ні один бюджет не видержить дармоїдів. Сьогодні їду на роботі тролейбусом заходять мужі державні і безоплатно їдуть СБУ. Це не смішно шикарні зарплати, пільги, утримання, багаті люди, думаю коментувати далі не потрібно.Страна чудес і дураков

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus