USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

12 запитань Президенту України від волинян. Опитування

10 Січня 2019 13:46
Волиняни підготували низку актуальних питань до Президента Петра Порошенка, відповіді на які хотіли почути під час його візиту до Луцька.

Проте, як стало відомо 10 січня, візит гаранта з незрозумілих причин відмінили та, попередньо, перенесли на 15 січня. До слова, в рамках підготовки до візиту гаранта голова Волинської ОДА Олександр Савченко підписав розпорядження звезти з усіх районів Волині 160 осіб для зустрічі президента у Волинському облмуздрамтеатрі та 2420 осіб на Театральний майдан Луцька для участі в «святково-обрядовому дійстві».

Також днями у Фейсбуці створили сторінку «Постав запитання президенту 11 січня. Волинь», на якій пропонували усім охочим прийти на Театральний майдан міста Луцька, де мав виступати Петро Порошенко і поставити йому актуальні питання, які турбують кожного. Оскільки візит скасували, на Фейсбук-сторінці опублікували топ-12 найпопулярніших запитань волинян. Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує волинянам обрати, яке з них ви задали б Президенту першочергово.


12 запитань до Президента і головнокомандуючого України:

1. Пане президенте, у 2014 році Ви отримали надзвичайний вотум довіри від українського суспільства і перемогли своїх політичних опонентів у 1 турі президентських виборів. Однак через недолуге керівництво країною і каскад невдач своєї команди повністю змарнували народну підтримку. Усі без винятку соціологічні дослідження показують, що Петро Порошенко суттєво програє кільком головним конкурентам. Що плануєте робити у майбутньому, коли не потрапите до 2 туру?

2. Петро Олексійович, починаючи з 2014 року Волинська ОДА і Володимир Гунчик, і Олександр Савченко системно блокують роботу державного підприємства «Волиньторф», де працює 400 людей і яке дає дешеве паливо для обігріву освітніх закладів усієї області. Працівники заводу і перекривали міжнародну трасу і неодноразово зверталися до обласної ради та до Вас особисто, але Ви жодного разу так і не втрутилися в цю ганебну ситуацію. Це така байдужість до наших дітей чи свідомий курс на знищення успішного підприємства?

3. Ми прикордонна область, яка потрапила під дію так званого «митного експерименту». Однак через незрозумілі волинянам речі, кошти від нього просто перестали надходити до бюджету, а очільника Ягодинської митниці, якого правоохоронці беруть на хабарі, а журналісти пов'язують з кришуванням усієї контрабанди з Європи, замість притягнути до відповідальності підвищують на посаді і переводять у Київ в ГУ ДФС. Де обіцяна Вами українському народу боротьба з корупцією?

4. Мешканці Волині більше 2 років користувалися так званими «євробляхами» і їздили до сусідньої Польщі на заробітки і за товарами. Уряд і колишня Ваша фінансистка Ніна Южаніна обіцяли їм вдосконалити митне законодавство і зменшити ставки розмитнення. Попри численні акції протесту власників цих авто, Верховна Рада, де Ваша партія «Солідарність» має більшість, прийняла недолугі закони 8487 і 8488. Чому Ви їх не заветували і тим самим позбавили більше мільйона українських родин доступних автівок за європейськими цінами?

5. Не так давно, українське суспільство просто сколихнув скандал із плівками Олександра Онищенка. Той запис показав мільйонам українців усю гнилість нашої політичної системи і корупційну складову партійного будівництва президентської «Солідарності», клановість, яка пронизала всю верхівку українського політикуму. На цьому записі лунає голос дуже схожий на Ваш? Ви можете підтвердити, що це Ви говорите на плівках чи спростувати даний факт?

6. Чому інші церкви, які теж отримали Томос від Вселенського патріарха Варфоломія, не поспішають вітати ПЦУ з цієї нагоди, а Сербська і Польська церкви узагалі ставлять дарований нам Томос під сумнів?

7. Резонансні вбивства журналіста Павла Шеремета, численні напади та побиття активістів по всій Україні не залишили байдужим нікого. Останньою краплею стала розправа із Катериною Гандзюк. Коли підпорядковане Вам СБУ і правоохоронці знайдуть нарешті замовників цих вбивств?

8. Отримання безвізу, який був головним козирем Вашої передвиборчої кампанії у 2014, лише прискорив відтік молодих фахівців і українців, які ледве зводять кінці з кінцями, за кордон. Держава перетворюється на країну пенсіонерів, а молоді так і не створили ні робочих місць, ні умов для розвитку бізнесу. Чи плануєте Ви узагалі повертати мільйони наших співгромадян на Батьківщину і чому за 5 років Вами нічого не зроблено у цьому напрямку?

9. Чи дочекаються українці обіцяного Петром Порошенком у 2014 році долара по 10 гривень? І де тепер колишня очільниця Нацбанку пані Гонтарєва, яка робила його по 36 гривень? Чому стільки часу Ви дозволяли їй і проросійській пані Рожковій керувати головною фінансовою установою України і чому не займаються їх професійною діяльністю відповідні правоохоронні органи?

10. Усі називають Вас бізнес-партнером олігарха Рината Ахметова у схемі «Ротердам+». Як відповідні державні органи, які очолюються людьми, що вийшли з Вашого бізнесу, дозволили таку схему грабунку українців і де обіцяна енергетична незалежність від Росії?

11. Чи відповість хтось із військової верхівки за Іловайський котел і Дебальцеве? Чи дізнаються тисячі українських матерів і дітей, що насправді там трапилося і хто конкретно уповноважений Вами займався перемовинами з проросійськими терористами із української сторони?

12. Спостерігаючи за навалою бурштинокопачів на сусідні Рівненщину та Житомирщину і місячними пейзажами, що там утворилися за потуранням Києва та правоохоронців, у 2016 році зусиллями депутатського корпусу Волинської обласної ради було створено КП «Волиньприродресурс». Його головне завдання – наповнення обласного та місцевих бюджетів усіх рівнів і впорядкування видобутку усіх без винятку корисних копалин на території Волині. Отримавши усі відповідні дозволи та необхідні ліцензії, переживши численні незрозумілі перевірки та навіть маски-шоу з Генеральної прокуратури, які не знайшли там нічого протизаконного, волинська ОДА і Держгеокадастр України свідомо не дали йому запрацювати.

У той же час, на Волині львівським фірмам, які пов'язують із кримінальним світом, спокійно дають в оренду сотні гектарів бурштиноносних земель на Маневиччині, де вони безперешкодно починають копати ставки і проводити інші нехитрі старательські операції. До них чомусь на відміну від комунального підприємства, яке має на меті наповнювати волинський бюджет, ні чиновникам, ні правоохоронцям немає справи.

То можливо волинським депутатам просто треба звернутися за допомогою до головного героя фільму про агента НАБУ «Катерину» - Вашого політичного соратника пана Розенблата і тоді лише вдасться почати наповнювати обласний бюджет із якого фінансується більше 100 комунальних і освітніх закладів?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
127 Показати IP 10 Січня 2019 15:10
"Израильский журналист: Порошенко пообещал за томос отдать Варфоломею 38 объектов на Украине". Так ли это ?
вет Показати IP 10 Січня 2019 15:18
Питання норм. Але їх ніхто ніколи не задасть
ВИБОРЕЦЬ Показати IP 10 Січня 2019 16:52
ТАК, запитання гострі ! Але відчутна рука професіоналів -опонентів Президента . Й Всі вони анонімні , отже писалися на одній кухні !!!
Родрігес до ВИБОРЕЦЬ Показати IP 10 Січня 2019 23:06
Запитання не гострі, а тупі Ще б спитали в якому році було повстання Спартака, чи як пропатчити KDE під FreeBSD І рука тут не професіоналів, а "жирних" таких віруючих в газ потрипіісять, чи НАШих гомікуссоветікус, чи просто бажаючих порох поприбирати, але писалося дійсно на одній кухні
віруючий чоловік Показати IP 10 Січня 2019 17:02
Гарант перебуває на Рівненщині .ЗМІ транслюють цю подію. Щиро , тепло зустріли його в головному соборі .облцентру . А візит відклав раптово на Волинь ,хоч трубили всі ці дні . Яка все-таки причина ? ( Епіфаній починав тут свою церковну кар"єру ,але його Президент чомусь не взяв ,а Філарета )
Степан (Крымчанин) Показати IP 10 Січня 2019 17:26
А в мене запитання в протилежному напрямку. В 2014 році Порошенко набрав 54,7% голосів. В місті Луцьк Порошенко набрав 58,33%, тобто помітно вище ніж по Україні. Бачили очи, що обирали-їжте... Самі обрали -самі расхльобуйте.
Родрігес до Степан (Крымчанин) Показати IP 10 Січня 2019 22:56
Чим ти не вдоволений? На прийом до лікаря не записався? Чи дороги від снігу тобі не розчистили? В чому твоє питання?
Ауууу Показати IP 10 Січня 2019 18:12
Медична реформа зроблена для знищення нації Українців??? Чи пан Президент збивав своїм дітям температуру 40 і їхав в поліклініку на консультацію педіатра і сидів у черзі більше двох годин зі хворим малям до лікаря а потім ще щоб здати аналізи? ?????
Родрігес до Ауууу Показати IP 10 Січня 2019 22:52
Підпиши контракт з педіатром який вам підходить - запишись на прийом на конкретну годину через дзвінок в реєстратуру/отримай консультацію по телефону/домовся щоб лікар приїхав додому Що конкретно вам не вдалося зробити? Медична реформа прекрасно працює!
марія до Ауууу Показати IP 11 Січня 2019 13:38
1) медична реформа пройшла тільки перший етап і то ще він в обкатці 2) механізми усі прописані, але ми ще не звикли і не вміємо ними користуватися - вивчайте питання до кінця а потім обурюйтеся. 3) всі бухтять невдоволенням - а хто може щось запропонувати... якою має бути медична реформа? які шляхи її впровадження? у вас є досвід європейських країн (всі хвалять закордонну медицину, а як почали впроваджувати - обоже-щоце-кудибігти)
Лучаночка Показати IP 10 Січня 2019 22:45
чому на волині самі високі оплати за комунальні послуги і сама низька заробітна плата??
андрій до Лучаночка Показати IP 11 Січня 2019 09:43
Тому, що ти скоріше за все голосувала за рошена
Лучаночка ткаож до Лучаночка Показати IP 11 Січня 2019 13:32
а при чому тут Порошенко? до вашої зарплати і тарифів на комуналку.
ан Показати IP 11 Січня 2019 09:37
так варто б було запитати харанта про медичну реформу.Чому хворі в чергах мають стояти. ? Невже в Україні. нема більш достойніших зам міністрів охорони здоров.я .? чи ми варті тільки оте чудо Супрун без вищої медосвіти ?
Анонім до ан Показати IP 11 Січня 2019 09:59
запишіться по телефону на зручний для вас час. Супрун - молодець. Вона єдина змогла розворушити кубло в якому державний заклад охорони здоров"я перетворили на свою кормушку
Свідомий Показати IP 11 Січня 2019 12:04
Чекаемо також обдурених євробляхерів на зустріч з Порошенком ,прийдіть і висловте свою думку чому це па@ло не наклало вето і залізло в ваші кишені щоб прикрити свої ср@ки!
Родрігес до Свідомий Показати IP 11 Січня 2019 14:13
Усі євробляхери, як ти їх назвав, розмитнюють свої авто, зайди глянь які черги на митниці, експерти на розмитнені стонуть від кількості роботи, у вихідні, бідолаги, працюють, так що на зустрічі з президентом ти їх не побачиш І як це він заліз у твою кишеню? Поясніть
Тренерський колектив Показати IP 11 Січня 2019 19:14
У нас питання: "Чому закривається наша спортивна школа?" Згідно рішення Луцької районної ради сьомого скликання ДЮСШ Луцького району ліквідовується. Виникла думка, що виховання здорової нації осередком якого в районі є ДЮСШ Луцького району і особливо в час агресії і війни на сході України, для чиновників і депутатів району є непотрібне. Ні олімпійські ідеали, ні здоровий спосіб життя, ні захист Вітчизни не набули в районі патріотичного сенсу виховання. Єдиним розчерком пера районної ради, ДЮСШ, яка за здобутками 2018 року посіла 12 місце серед усіх спортивних шкіл України, поставлена до умовної стіни знищення. Державницька позиція керівництва району набула фатального змісту і втратила здоровий глузд. Реформи в Україні та децентралізація влади задумані не для ліквідації такого позашкільного навчально – спортивного закладу, яким є ДЮСШ. А тим більше, що він є ведучим і фундаментально зорганізованим за час незалежності України на виховання молодого покоління, яке зі зброєю в руках може захищати нашу державу від усяких посягань, а на спортивних форумах європейського та світового масштабу захищати її спортивну честь. Школа була заснована в 1985 році. Ці 33 роки стали цілою історією. В активі школи ЗМС, МСУМК, МС, рекордсмени України, учасники олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи. Ми звичайна ДЮСШ України, але результати яких ми досягнули є гордістю всієї держави. Дякую за Вашу увагу!
ще не зовсім свідоми Показати IP 12 Січня 2019 14:29
Порох х... Ла-ла-ла.
Володимир Рябоконь Показати IP 28 Січня 2019 09:46
Мафія Порошенка,злигана з російською мафією,не дозволить Україні вирватись у свободне від нього плавання.
Мімі Показати IP 13 Березня 2019 19:00
Порошок і Янукович кореша з одної пісочниці головна мета яких грабунок і набивання безмежних кішень собі і банді свинорил

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus